Haberler

Giresun Üniversitesi 2012 Yılı İlk Senato Toplantısını Görele'de Yaptı

Giresun Üniversitesi Senatosu Toplantısı Rektör Vekili Prof.Dr.Yılmaz Can, başkanlığında Görele Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu'nda gerçekleştirildi.

Giresun Üniversitesi Senatosu Toplantısı Rektör Vekili Prof. Dr. Yılmaz Can, başkanlığında Görele Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu'nda gerçekleştirildi.

Rektör Vekili Prof. Dr. Yılmaz Can,

incelemelerde bulunarak Görele Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve Görele Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Ramazan Sever'den çalışmalar hakkında bilgi aldı. Rektör Can, senato toplantısı sonrası üniversite senato üyeleri, Görele Kaymakamı Aykut Pekmez

ve Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu ile öğle yemeğinde bir araya geldi. Yemek sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Rektör Yılmaz Can, Görele Uygulamalı Bilimler Yüksek Okul bünyesinde açma kararı aldıkları (Bankacılık ve Finans Bölümü) için gece eğitimine ilk etapta 80 öğrenci alınması karar aldıklarını söyledi.

Senato toplantısının ardından gündem dışı senato üyelerinin aldığı ortak bir kararı da değerlendiren Can "Gündemde olan Erzincan, Gümüşhane ve Tirebolu güzergahının Trabzon limanına demiryolu projesi ile ilgili Ulaştırma Bakanlığımızın 2 güzergahı öne çıkıyor birisi doğrudan Gümüşhane'den Trabzon'a bir diğeri de Gümüşhane'den Tirebolu'ya Tirebolu'dan Trabzon'a olan güzergahlar var. Biz üniversite olarak ikinci seçeneği daha doğru olduğunu düşünüyor, hem de fizibilite olarak daha uygun bir proje olduğuna inanıyoruz. Birde bu güzergahın maliyeti daha az olacaktır. Ordu ve Giresun'u kalkındıracak ve motive edecek bir proje buradan Tirebolu'ya ulaşan bu demiryolunun Trabzon, Ordu ve Giresun'a uzun vadede de Ordu'dan Samsun'a Trabzon'dan da Batum'a bağlanmasını arzuluyor, bu güzergahın doğru olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Gümüşhane-Tirebolu projesinin gerçekleşmesi noktasında üniversite olarak çaba sarf edeceklerini dile getiren Rektör Can, "Üniversite olarak Gümüşhane-Tirebolu demir yolu projesi için 7 kişilik bir komite oluşturduk. Bu komite konuyla ilgili çalışmalar yapacak ve bir günlük çalıştay yapacağız. Demiryoluyla ilgili Giresun Üniversitesi'nin organize ettiği değişik üniversitelerimizden konuyla ilgili bilim adamlarını Giresun'a çağıracağız. Onlar bildirilerini sunacaklar sonra bir sonuç bildirgesi oluşturacağız. Bu sonuç bildirgesini de kamuoyu ve ilgili kurumlarla paylaşacağız. 7 kişiden oluşan çalıştay düzenleme komitesine biz de üniversite olarak bilimsel anlamda destek vereceğiz" diye konuştu.

Eylül 2011tarihinde Giresun Üniversitesi'ne devredilen Görele Güzel Sanatlar Fakülte inşaatının ne zaman ihale edileceği ile ilgili olarak ise Rektör Can, "Giresun Üniversitesi Yapı İşleri Daire Başkanı ve ekibi söz verdi. Ocak 2012 sonuna kadar projeyi bitirecekler ve ondan sonra ihaleye çıkacağız. Yatırım ödeneklerine Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) izin veriyor ihaleye çıkabilirsiniz bize önce bütçe tahsis ediyor tahsis ettiği bütçeden yatırım paralarını kullanabilirsin diyor bunun kesin bir tarihi yok. 1–2 ay içinde Mart 2012 tarihine kadar serbest bırakıyor. Okulun ihaleye çıkması için ilk etapta 1,3 milyon TL ödenek var. Projenin tamamlanması için ek ödenek isteyebiliyoruz. Okulun 2 yıl içersinde bitirilmesi planlanıyor. 2012 bütçesinde 1,7 trilyon ayırmıştık önemli olan ihaleye çıkması ihaleye çıktıktan sonra hiçbir sorun yaşamayacağız. Okulumuz inşaatı ve çevre düzeni tamamen bittikten sonra 2013–2014 eğitim-öğretim yılına hazır olacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu. - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Giresun Üniversitesi Yılmaz Can Tirebolu Görele Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title