Haberler

Gazipaşa Hem'in Yıl Sonu Sergisi Açıldı

Gazipaşa Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün 2014-2015 yılı yıl sonu sergisi, Belediye Fuar Alanı’nda düzenlenen törenle açıldı.

Gazipaşa Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün 2014-2015 yılı yıl sonu sergisi, Belediye Fuar Alanı'nda düzenlenen törenle açıldı. Törene Kaymakam Kadir Ekinci, Belediye Başkanı Adil Çelik, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, oda-dernek başkanları ve vatandaşlar katıldı.

"ÇAĞIN VE TOPLUMUN İHTİYAÇLARINA GÖRE EĞİTİM VERİYORUZ"

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ali Doğan, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'ne bağlı bir yaygın eğitim kurumu olarak görev yaptığını söyledi. Müdürlüğün tam gün, tam yıl esasına göre, yani hafta içi, hafta sonu, gece gündüz demeden, günün ve yılın tamamında faaliyet gösterdiğini ifade eden Doğan, "Halk Eğitim Merkezleri artık sadece biçki, dikiş ve nakış kurslarıyla hatırlanan yerler olmaktan çıkmıştır. Halk Eğitim olarak, örgün eğitimin dışında kalan, bütün yaş ve meslek gruplarını kapsadığını görmekteyiz. Bu noktadan hareketle toplumun bütün sosyal dokularına hitap ederek, ihtiyaçlarını tespit eden, toplumun talepleri doğrultusunda iş ve hizmet yürüten, bir eğitim merkezi durumundayız. Merkezimiz her konuda ve herkese hitap eden konumuyla, çağın ve toplumun ihtiyaçlarına uygun eğitim veren bir hayat boyu öğrenme merkezlerine dönüşmüştür" dedi.

"EĞİTİM BEŞİKTEN MEZARA KADAR SÜREN BİR SÜREÇTİR"

Doğan'ın ardından kürsüye davet edilen Kaymakam Ekinci, "Halk Eğitim Merkezimizin çalışmasını hep birlikte görme imkanı bulacağız. Kurslara iştirak eden tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Bu özel bir çalışmadır, aynı zamanda insanın kendisine vakit ayırması, saygı duymasıyla alakalıdır. Eğitim beşikten mezara kadar süren bir sürecin adıdır. Örgün öğretimin dışında kalan kardeşlerimizin, kendilerini yenileyebilmeleri, halk eğitim merkezinin açtığı kurslarda yer bulmasıyla mümkündür. Kurslara katılan kursiyerlere, özellikle kendilerine vakit ayırdıkları için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

GÖSTERİLER BEĞENİYLE İZLENDİ

Konuşmaların ardından Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Doğan, Kaymakam Ekinci ve Başkan Çelik'e Halk Eğitim Merkezi'ne gösterdikleri desteklerden dolayı çiçek takdim etti. Törende kursiyerlerin sunduğu gösteriler ise büyük beğeni topladı. Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinden oluşan bağlama ekibi Ali Uysal yönetiminde türküler söyledi. Ardından yine kursiyerlerin sunduğu keman dinletisi sunumu gerçekleştirildi. Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibi ve tekvando gösterisinin ardından sergi açılış kurdelesi, Kaymakam Ekinci, Başkan Çelik, Jandarma Komutanı Kürşat Çilek tarafından kesildi. Protokol daha sonra sergi stantlarını gezdi. Protokol ve vatandaşlara daha sonra hazırlanan kokteyl alanında çeşitli ikramlarda bulunuldu. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Halk Eğitimi Merkezi Adil Çelik Gazipaşa Ekinci Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title