Haberler

Dto-Sahil Güvenlik Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şube Başkanı Geza Dologh Deniz Turizmi Yönetmeliği'nde bazı değişikliklerin yapılacağını bildirdi.

Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şube Başkanı Geza Dologh Deniz Turizmi Yönetmeliği'nde bazı değişikliklerin yapılacağını bildirdi.

DTO ve Sahil Güvenlik Komutanlığı işbirliği ile ikincisi düzenlenen 'Ege ve Akdeniz Bölgelerinde Sahil Güvenlik Komutanlığı Denetim ve Uygulamaları Standardizasyonu Koordinasyon Toplantısı'

Antalya'da gerçekleştirildi.

DTO Antalya Şubesi Başkanı Ahmet Erol'un ev sahipliğinde, DTO Deniz Turizmi Çalışma Grubu ve İzmir Şube Başkanı Geza Dologh yönetimindeki toplantıya Ege ve Akdeniz Sahil Güvenlik Grup Komutanları, DTO Fethiye, Bodrum, Marmaris Şube Başkanları ve yöneticileri, sektör temsilcileri ile bir önceki dönem CHP Antalya Milletvekili DTO eski başkanı Hüsnü Çöllü katıldı.

Toplantıda, Ege ve Akdeniz bölgelerinde su sporları, charter tekneleri, Mavi Yolculuk ile günü birlik turist taşıyan tekneler ile deniz turizmiyle ilgili faaliyetleri sırasında Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın denetim ve uygulamalarına yönelik sorunlar ile çözüm önerileri tartışıldı.

Sektör temsilcileri, Sahil Güvenlik denetim ve uygulamalarında en çok Denize Elverişlilik Belgeleri, ticari rekabette gereksiz yapılan ihbarlar,

charter teknelerinde alkollü içecekler, kaçak çalışan jet ski işletmeleri ile portör muayeneleri ve kaçak içki kullanımı konularında yaşanan sıkıntıları dile getirdi.

DTO Antalya Şube Başkanı Ahmet Erol, deniz turizm sektörü olarak turizmin daha sağlıklı sürdürülmesini amaçladıklarını söyledi. Erol, "Deniz Turizmi Yönetmeliği ile Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından Ege ve Akdeniz bölgelerinde yapılan denetimlerdeki uygulamaları standart hale getirmek istiyoruz. Böylece deniz turizm sektörünü en üst düzeye çıkarmayı amaçlıyoruz" dedi.

DTO İzmir Şube Başkanı Geza Dologh ise Sahil Güvenlik tarafından yapılan denetimlerinde üyelerine yönelik yapılan işlemlerin Şube Başkanlıklarına da bilgi verilmesini istedi. Sahil Güvenlik Komutanlığı ile yapılan bu toplantıların sektöre büyük katkı yaptığını ifade eden Dologh, Deniz Turizmi Yönetmeliği'nde bazı aksaklıkların yaşandığını söyledi. Dologh, "Deniz Turizmi Yönetmeliği uygulamasında farklılıklar ve sıkıntılar ortaya çıkıyor. Bu sıkıntıları gidermek istiyoruz. Deniz Turizmi Yönetmeliği'nde değişiklikler yapılacak" diye konuştu.

KAÇAK JET SKİLER TEHLİKE SAÇIYOR

DTO Şube Başkanları ve temsilcileri görüşlerini şöyle açıkladı:

"Deniz turizmi yapan teknelerde Denize Elverişlilik Belgesi denetimi, seyir sırasında değil, seyir sonrası yapılmalı. Seyir sırasında yapılan denetimler turistleri rahatsız ediyor. Turistler korkuyor. Yapılan ihbarlar asılsız çıkıyorsa ihbarcıya ağır cezai müeyyide uygulansın. Belgeli su sporları işletmeleri denetlenirken, yapılan tüm girişimlere rağmen kaçak jet skilerin çalışması engellenemiyor. Özellikle Manavgat Irmağı girişindeki kaçak jet skilere bir şey yapılamıyor. Özel teknelerde jet ski terörü var. Kaçak jet skiler turizm için çok tehlikeli. Kaçak çalışan jet skiler Phaselis ve Ölü Deniz'de de tehlike yaratıyor.

Antalya'da yılda 450 bin kişi tur satın alıyor. Kaçak çalışan 10 jet ski işletmesi tehlike saçıyor. Bu nedenle su sporları tehlikeye girecek. Kaptanlar bu konuda bilgilendirilmeli."

Sahil Güvenlik Komutanlığı yetkilileri de teknelerde yapılan denetimlerden turistlerin memnun olduğunu dile getirdiler. Bugüne kadar Sahil Güvenliğin iç sularda ve nehirlerde denetleme yetkisi olmadığını ifade eden Sahil Güvenlik yetkilileri şunları kaydetti:

"Nehirlerde, göllerde Sahil Güvenliğin denetleme yetkisi yoktu. Nehrin denize döküldüğü yerin bir metre içinde bile müdahale ederseniz Jandarmanın görev alanına girmiş olursunuz. Denetimlerde eksikliklere verilen idari para cezaları çok yetersiz. Sektör temsilcileri kendi aralarındaki ticari rekabet nedeniyle birbirlerini ihbar ediyorlar. Bunun yanında teknelerde işlerine son verilen çalışanlarda tekne hakkında ihbarda bulunuyor. Muğla ve Antalya'da 'Mavi Kart' uygulaması çok yararlı oldu.

Turistler denetimlerden çok memnun. Çünkü turist, (Bu denetimler benim can güvenliğim için yapılıyor) diyor. Denetimler seyir halinde yapılmıyor. Denetimler teknelerin mola verdiği sırada yapılıyor." - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sahil Güvenlik Komutanlığı Ahmet Erol Antalya İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title