Haberler

Cizre'de Eğitim Kurumlarına Yapılan Saldırıya Tatvan'dan Tepki

Bitlis'in Tatvan ilçesindeki sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleri, Şırnak'ın Cizre ilçesinde bir okuma salonu ve dershane binasına yapılan saldırıyı kınadılar.

Bitlis'in Tatvan ilçesindeki sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleri, Şırnak'ın Cizre ilçesinde bir okuma salonu ve dershane binasına yapılan saldırıyı kınadılar.

Çözüm sürecinin başarılı şekilde devam ettiğini ve bu sürecin sonlanmasıyla ülkedeki kardeşliğin yeniden yeşereceğini belirten STK temsilcileri ve kanaat önderleri, bu süreçte yapılan saldırıların süreci baltalama amaçlı olduğunu ve toplumu bu konuda duyarlı olmaya davet etti. Bir toplumun kaderini eğitim yuvalarının belirlediğini belirten Nakşibendi Şeyhi Muhammed Ziyaeddin'in torunu Kanaat Önderi Şeyh Abdülkerim Çevik, "Eğer bir toplumda eğitim yok ise, o toplum yok demektir. Eğitim yuvalarımıza sahip çıkalım. Eğer bir eğitim yuvamızın tahrip edilmesine müsaade edersek, kendimize zarar vermiş oluruz. Şu bir gerçektir ki barış sürecinde bazı sıkıntıların doğacağı zaten herkes için malumdur. Bu yapılan saldırıda provokasyondur. Buna karşı dikkatli olmak gerekir. Toplumun bu konuda hassasiyetli olması gerekir. Dolayısıyla bunlar zaten tahmin ediliyordu. Ama ben o insanlara hitaben şunu diyorum. Eğer siz memleketinizi, şehrinizi, köyünüzü seviyorsanız, eğitim kurumlarına destek vermeniz gerekiyor. Onları yok ederek kendinizi yok etmeye çalışıyorsunuz, bu o demektir. Başka bir şey değil" şeklinde konuştu.

Barış ve çözüm sürecinin gündemde olduğu bir günde eğitim kurumlarına yapılan saldırıları kınadıklarını belirten Kanaat Önderi Şeyh Fakirullah Erkoç ise, "Eğitim kurumlarında okuyanların çoğunluğu fakir insanlardır. Fakir fukara ailelerin çocuklarıdır. Bunlardan ne istiyorsunuz? Bu çocukları okutup da onların istikballerini kazandırmaya çalışan kurum ve kuruluşlara teşekkür borçluyuz. Buna rağmen kalkıp ta bu gençlerin okumalarını, istikballerini engelleyip de onları cehalet içinde bırakmak, engellemeye çalışmak, bu millete büyük bir ihanettir. Biz bunu kınıyoruz" diye konuştu.

Kanaat Önderi NizamettinYakışır da, "Olumlu şeyler olduğu zaman, şer güçleri bu olumlu adımları baltalamak için uğraş gösteriyorlar. İnşallah bunlar galip gelmeyecek, galip gelen insanlarımız olacak. Galip gelen halkımız olacaktır" şeklinde konuştu.

Tatvanlı esnaflardan Hacı Hakim Güzeluçar da, eğitim yuvalarının önemine değinerek, "Eğitim yuvaları insanların tahsil yaptığı, beyinlerini geliştirdiği, memlekete katkı sağladığı yerlerdir. Bu yuvaların bombalanması kimseye katkı sağlamaz, aksine tüm toplum zarar verir. Herkes kardeşçe yaşasın, birlikte yaşasın, memleketin güzelliği için yaşasın biz bu kardeşliği istiyoruz. Bu memlekette kim bu güzelliğe katkı yaparsa büyük küçük hepsine dua ediyoruz" dedi. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şırnak Bitlis Tatvan Cizre Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title