Haberler

Burdur'da diyalize giren hastalar rahatsızlandı: 18'inin durumu ağır

Güncelleme:

Burdur Devlet Hastanesi'nde diyaliz tedavisi gören bazı hastalar, bulantı ve kusma şikayetiyle tekrar hastaneye döndü. Durumu ağırlaşan 18 hasta ambulanslarla çevre hastanelere sevk edilirken, içlerinde entübe edilenlerin de olduğu belirtildi. Sağlık Bakanlığı olayla ilgili soruşturma başlatırken, Burdur Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Önlem olarak Burdur Devlet Hastanesi Diyaliz Merkezi kapatılmış, adli ve idari tahkikat başlatılmıştır." ifadelerine yer verildi.

Burdur Devlet Hastanesi'nde diyaliz tedavisi gördükten sonra evlerine giden hastalar, bulantı ve kusma şikayeti ile tekrar hastaneye döndü. Durumları ağırlaşan bazı hastalar, çevredeki hastanelere sevk edildi.

Burdur'da diyalize giren hastalar rahatsızlandı: 18'inin durumu ağır

DİYALİZE GİREN HASTALAR TEK TEK RAHATSIZLANDI

Burdur Devlet Hastanesi'nde diyaliz tedavisi alan hastalardan bazıları bulantı ve kusma şikayeti ile hastaneye geri geldi. Hastalardan bazılarının durumunun ağırlaşması üzerine Burdur Devlet Hastanesi yetkilileri tarafından gün içinde diyaliz alan hastalar aranarak ambulanslarla hastaneye getirildi.

Burdur'da diyalize giren hastalar rahatsızlandı: 18'inin durumu ağır

AMBULANSLARLA ÇEVRE HASTANELERE SEVK EDİLDİLER

Durumu ağırlaşan18 hasta ambulanslarla Afyonkarahisar, Bucak, Isparta ve Antalya'daki hastanelere sevk edildi. Bazı hastaların entübe olduğu öğrenildi. Antalya'ya sevk edilen hastanın eşi Abdurrahman Gül, "Diyalize geldik sabah iyiydik. Diyalizden sonra da iyiydik eve gittik, yemek yedik. Uyuyordu. Hemşireler aradı durumunu sordu hastaneye geldik" dedi.

Burdur'da diyalize giren hastalar rahatsızlandı: 18'inin durumu ağır

KRİZ MASASI OLUŞTURULDU, BAKANLIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Konuyla ilgili kriz masasının oluşturulduğu ve Burdur Valisi Türker Öksüz ile İl Sağlık Müdürü Murat Erk'in katıldığı durum değerlendirme toplantısının yapıldığı bildirildi. Erk, hastanede inceleme yapıp, yetkililerden bilgi aldı. Sağlık Bakanlığı tarafından da idari soruşturma başlatıldı.

Burdur'da diyalize giren hastalar rahatsızlandı: 18'inin durumu ağır

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

Konuya ilişkin Burdur Valiliği'nden de açıklama geldi. Valilik, diyaliz merkezinin kapatıldığını belirtirken, açıklamada da şu ifadelere yer verdi: "Burdur Devlet Hastanesi Diyaliz Ünitesinde 25 Mayıs 2024 Cumartesi günü toplam 31 hasta diyalize girmiştir. Diyaliz işlemi tamamlanıp eve nakli sağlanan hastalardan bazılarının baş dönmesi, mide bulantısı, şuur bulanıklığı ve nakil aracından inememe tarzı şikayetleri ile hastaneye başvurmaları üzerine, gün içerisinde diyalize giren tüm hastalara ulaşılarak, hastaneye geri çağrılmıştır.

Geri çağrılan 31 hastaya Burdur Devlet Hastanesi Acil Servisinde ilk müdahaleleri yapılarak, 8'i Antalya İli, 4'si Afyonkarahisar İli, 3'ü Isparta İli, 4'ü Bucak İlçesi ve 4'ü şehir merkezinde bulunan özel diyaliz merkezi olmak üzere toplam 23 hasta çevre hastaneler ve diyaliz merkezlerine sevk edilmiştir.

DİYALİZ MERKEZİ KAPATILDI

Önlem olarak Burdur Devlet Hastanesi Diyaliz Merkezi kapatılmış, adli ve idari tahkikat başlatılmıştır. Süreç ve hastaların durumu yakından takip edilmekte olup, tedavileri devam eden hastalarımıza acil şifalar diliyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Burdur Devlet Hastanesi'nde Diyaliz Tedavisi Gören Hastaların Durumu Ağırlaştı

Kaynak: Haberler.com / Yerel

Burdur Devlet Hastanesi Sağlık Bakanlığı Devlet Hastanesi Burdur Valiliği Diyaliz Burdur Kusma Acil Durum Hastane Yerel Sağlık Güncel Haberler

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

IShowSpeed'in Türk döneriyle imtihanı! 'Bismillah' diyerek ilk ısırığı aldı, ortalığı birbirine kattı

IShowSpeed'in Türk döneriyle imtihanı! "Bismillah" diyerek ilk ısırığı aldı, ortalığı birbirine kattı

Ürdünlü 14 hacı adayı kutsal topraklarda hayatını kaybetti, 17 kişi kayıp

Ürdünlü 14 hacı adayı kutsal topraklarda hayatını kaybetti, 17 kişi kayıp

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

500

Yorumlar (15)

Halil Yarbaşı:

Allah'ım hepsine acil şifalar versin Benim Babamda diyaliz hastasıydı zayıf bedeni 6 ay dayanabildi Diyaliz hastaları virüslere karşı çok çaresiz kalıyor Allah hiç kimseye bu hastalığı vermesin

99
4
yanıtYanıtla
Erhan Sarac:

Acil şifa yerine doktorlar geri gelse 3 dk ya bir hastaya bakılmamış olsa mr randevusu 1 ay sonraya verilmese dimi daha sayalım mı en erken randevu 20 gün sonraya

yanıt11
yanıt5
Ayaz hayat:

doktor yokki çoluk çocuğun eline kaldı sağlık

42
13
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

Bütün hastalarda böyle bir durum söz konusu ise hijyenik olmayan bir diyaliz ünitesinde ya mikrop kaptılar yada bu işlem için kullanılan ilaç var ise sorun bu ilaçta yada şimdilik tanı konulamayan bir virüs söz konusu olabilir.. yoksa diyaliz ünitesinin kapatılması söz konusu olmazdı. Acil şifalar..

49
5
yanıtYanıtla
Yargı Dağıtır:

Çok bilmiş gibi yazmışsın, virüs veya bakteri olsa enfeksiyon için bir inkübasyon süresi gerekir bir kaç saatte kötüleşmesini açıklamaz.

yanıt4
yanıt26
Muhammet Şifa CİHAN:

Diyalizde cihazlarda su kullanılırken bu sular düzenli olarak test ettirilir halk sağlığı laboratuvarında muhtemelen bu sularda bir sorun vardı

yanıt16
yanıt0
Sadık:

Herşey çok güzel olacak .

6
16
yanıtYanıtla
Yoruldum:

Beyaz butona basın

5
6
yanıtYanıtla
Ahmet Yonat:

Gıda zehirlenmesi

0
6
yanıtYanıtla
Mehmet Deniz:

Taniyi koydun filozof Ahmet!

yanıt5
yanıt0
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title