Haberler

Beü Bahar Şenlikleri 2'nci Kariyer Günleri Açılışı Programı

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) tarafından düzenlenen Bahar Şenlikleri 2'nci Kariyer Günleri açılış töreni, iş adamları ve bürokratların katılımıyla gerçekleştirildi.

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) tarafından düzenlenen Bahar Şenlikleri 2'nci Kariyer Günleri açılış töreni, iş adamları ve bürokratların katılımıyla gerçekleştirildi.

İsmail Eren Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen törende konuşan Bitlis Eren üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, üniversitenin kuruluş aşaması ve yapılacak yatırımları ile ilgili bilgiler verdi. Doğru "Dört yıllık üniversitemiz ikinci kariyer günlerini düzenlemektedir. Bugün Bitlis Eren Üniversitesi ailesi olarak, Bitlis'imizin tüm kurum ve kuruluşları, halkı, Bitlis içinde ve dışında Bitlis'e gönül veren Bitlis sevdalıları ile birlikteyiz. Yoğun işleri arasında davetimizi kırmayıp bize zaman ayıran ve burada bulunmakla bizleri onurlandıran siz değerli katılımcılara ve program süresince aramızda olacak diğer davetlilerimize de şükranlarımı sunuyorum. Kariyer Günleri anlamında; günümüz dünyasında sürdürülebilir rekabet avantajı elde etmenin yolu insan kaynaklarının geliştirilmesinden geçmektedir. Yeteneksiz çalışanlar ve yöneticileri istihdam etmek girişimin gücünden fedakarlık etmek anlamına gelmektedir. Çünkü, insan kaynakları sürekli dönüşümün öznesidir. Kurumun değişim kapasitesini geliştiren, süreçleri ve kültürü şekillendiren insan kaynaklarıdır. Bu nedenle kariyer planlaması özellikle üniversite öğrencileri ve yeni mezunlar için çok önemlidir. Sizler başkalarından daha çok şey gören, daha uzağı gören geleceğin lider adayları olmalısınız. Lider olmak besleyicidir. Sevgi olmadan bağ, gelecek ve ortak başarı olamaz. Bu bağlamda öğrencilerin kendi kaynak ve yeteneklerinin farkına vararak istedikleri kariyeri yakalayabileceklerini ve bu duruma şehrimizdeki rol modeli yöneticilerin keyifli, neşeli, heyecan verici yaşam öyküleri, akıl hocalıkları ve deneyimleri ışık tutacaktır. Bilirsiniz ki akıl hocaları sonsuzluğu etkiler, çünkü etkilerinin nerede biteceğini bilmek mümkün değildir. Bu tür etkinliklerde yetenek geliştirme, fırsat geliştirme, destek ilişkileri oluşturma, imaj oluşturma, iş, meslek ve işletmeleri tanıma şansını öğrencilerimize sunmaktayız. Temel amacımız ileride ortaya çıkabilecek kariyer sorunlarına çözüm bulmaktır. Kariyer yönetimi, maliyetli ve zaman alıcı olmasına karşın, hem örgütler hem de bireyler için birçok yaşamsal amacı gerçekleştirmesi bakımından büyük öneme sahiptir. Kariyer, bir bireyin yaşamı boyunca edindiği işe ilişkin deneyim ve etkinliklerle ilgili olarak algıladığı tutum ve davranışlar dizisidir.

Bireysel kariyer planlaması ise, bir bireyin kendi yeteneklerini ve ilgi alanlarını değerlemesini, kariyer fırsatlarını incelemesini, kariyer amaçlarını oluşturmasını, amaçlara ulaştıracak araçları belirlemesini ve bu duruma uygun geliştirme yolları öngören sürekli bir süreçtir" şeklinde konuştu.

Daha sonra konuşan Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren ise, "Bu güzel etkinliği düzenleyen üniversitemizin değerli yöneticilerini kutluyorum. İş ve iş adamı milyonlar kazanmaktan ziyade milyonlara iş sağlıyor. Bu yüzden bugün buraya gelerek bizleri kırmayan şeref veren iş dünyasının temsilcileri de aynı inançta kişilerdir. Bunların Bitlis'e gelişi Bitlisimiz ve bu bölgemiz için milyonlara iş kazandırma faaliyetinin bir vesilesi olur. Bizleri kırmayarak buraya gelen iş dünyasının temsilcilerine ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'na, Nihat Özdemir'e, Pegasus Yönetim Kurulu Başkaı Ali Sabancı'ya teşekkür ediyorum" dedi.

Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz ise konuşmasında "Bir üniversite kurmak mesele değil, ancak bunu sürdürebilmek çok önemlidir. Bu bir imkandır. Siz değerli gençler bu imkanları çok iyi kullanmalısınız. Burada emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye belirtti.

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu 'Türkiye Ekonomisinin Geleceği' konulu konferansını verdi. Hisarcıklıoğlu konuşmasına "Özellikle burada girişimcilik konusunda sunum yapacak olan Ali Sabancı'ya ve Ahmet Eren'e teşekkür ediyorum. Bitlis'te Nihat Özdemir'e gösterilen ilgiden çok memnunum" diyerek

başladı.

Hisarcıklıoğlu, "Bir kişinin kurtuluşu bütün dünyanın kurtuluşuna nedendir. Burada hayır işleri o kadar önemli ki, Bitlisliler iş adamlığını bizden öğrendi. Biz de hayırseverliği Bitlislilerden öğrendik. Burada büyük bir nimete sahipsiniz. Bu üniversite sizin için bir nimettir. Ben 1 milyon 400 bin iş yerinin başkanıyım. Ayrıca TOBB Üniversitesi mütevelli heyeti başkanıyım. Bana sorsalar hangisini tercih edersin diye, ben TOBB Üniversitesi mütevelli heyetini tercih ederim. Ben burada size ancak girişimcilik konusunda bilgi verebilirim. Benim işim bu. Bunun dışında size başka bir şey veremem. Biz de aslında girişimcilik ruhunu yeni keşfettik. 30 yıl önce önümüz açıldı. Girişimcilik hayallerle başlar. Hayali olmayan girişimci olamaz. Hayali olmayan insanın kanaati yoktur. Sakın kaybetmekten korkmayın. Ne zaman kaybederseniz kendi hedefine ulaşmaktan korkmayın. Artık ticarette sınırlar kalktı. Dünyanın neresine istersen mal satabilirsin. Türkiye'nin etrafında 9,5 milyon dolarlık bir pazar var. Bilgisayar ve dil deseniz hepinizde var. Bu ülkenin değerleri var. 2023'te dünyanın en zengin 10 ekonomisi içine gireceğimize ben inanıyorum. Sizler de inanıyorsunuz. Allah hepinizin yolunu açık etsin" diyerek konferansını tamamladı.

Konferansın ardından Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru tarafından günün anısına TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'na bir plaket verildi.

Limak Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ise "İş Dünyası ve Kariyer Olanakları" konulu konferansını verdi. Özdemir, verdiği konferansına "İmkanım olsa üniversitede hoca olarak ders vermek isterim" diyerek başladı. Özdemir, "Bana yeniden sorsalar 'Ne olmak istersin' diye

üniversitelerde ders vermek ve hocalık yapmak isterim. Bu yaşa gelmeme rağmen birçok kişiyle karşılaştığımda hocam diye hitap ederler. İmkanım olsa bu işlerden kurtulsam tek yapacağım iş üniversitede ders vermektir. Önünüzde önemli bir hayat sizi bekliyor. Türkiye'nin çok önemli oranda büyüme hedefleri var. Dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasına girmeye çalışıyoruz. Biz bunu başaracak güçteyiz. Yeter ki yatırımlarımızı doğru kanalize edelim. Dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmememiz için bir sebep yok. Türkiye'de çok önemli gelişmeler olacak. Her zaman ileriye umutla bakın. Bunda sizin öneminiz büyüktür. Hayatta hiç kimseyi kıskanmadım. İyi olan her şeyi örnek aldım. Başarım bu şekilde geldi. Okulunuzu benimseyin, disiplinli olun. Okulunuzu iyi bir derece ile bitirirseniz ulaşamayacağınız hiçbir yer yok. Bizim dönemimizde bilgisayar ve Ipad yoktu. Dersleriniz kadar lisan öğrenin. Üniversite kariyerinizi yaparken lisana önemli bir zaman ayırın. Bugün biz şirketlerimize eleman alırken, lisan bilenleri tercih ediyoruz. Amacınız, hedefiniz ve lisanınız olsun. Sizi hiç kimse engelleyemez"dedi.

Özdemir konuşmasının sonunda geçtiğimiz hafta oynanan Fenerbahçe Galatasaray karşılaşmasına değinerek, "Başkanımız tutuklu olmasına rağmen geriye kalan arkadaşlar ve taraftarımızla birlik ve beraberlik içinde yarışmaya devam ettik. Hem süper ligde hem de Türkiye kupasında finale kaldık. Cumartesi akşam Galatasaray ile berabere kaldık. Galasaray'ın şampiyonluğunu ilk kutlayan ben oldum. Taraftarımızla Galatasaray'ı alkışlamaya hazırlandık. Ancak tarafsız bazı olaylardan dolayı birçok insan çok büyük sıkıntılar yaşattılar. Bizim bunu tasvip etmemiz mümkün değil. Mücadele verirsiniz, ancak sonunda kazanan bir taraf olur. Maalesef bazı olaylardan dolayı sıkıntı yaşadık. Onu da aştık. Galatasarayı kutluyoruz. 18 defa şampiyon olduk, onlar da 18 defa şampiyon olarak bize ulaştılar. Gelecek sezon yeniden mücadele edeceğiz. Kim hak ederse o şampiyon olur. Sakı üzülmeyin. Biz de üzülmeyeceğiz. Biz diğer kulvarlarda da mücadele ederek Türk bayrağını dünyanın her tarafında dalgalandıracağız. 29 yıldır bu kupayı alamadık. Çok yakın zamanda finaller oynadık. Bu Çarşamba günü inşallah futbolcularımız ve teknik kadromuzla birlikte iyi bir futbol oynayarak 29 yılık kupa hasretine son vereceğiz. Cumartesi günü kaybettiğimiz lig şampiyonluğunu bir nebze olsun unutturacağız" ifadelerini kullandı.

Daha sonra konuşan Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı "Girişimcilik ve Liderlik" konusunda konferans verdi. İş hayatından örnekler veren Sabancı şunları söyledi.

"Türkiye'nin genç nüfusuna eğer iş bulamazsak patlamaya hazır bomba haline geliyor. Her 5 kişiden 1'i

iş bulamayacak. Dolayısıyla bunu bir çaresi var. Bunun çaresi girişimciliği anlatmak. Ben doğarken elime çok iyi kağıtlar geldi. Ben doğarken şanslı doğdum. Ancak ben çok iyi bir girişimciyim."

Program daha sonra Bitlis Eren Üniversitesi öğrencilerinin hazırladığı müzik dinletisi ile devam etti.

Programa, iş adamlarından Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Limak Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren, Simge Group Yönetim Kurulu Başkanı Nezir Gencer, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Ak Parti Milletvekilleri Vahit Kiler ve Vedat Demiröz, bölge oda ve borsa başkanları, öğretim Üyeleri, belediye başkanları ve Bitlis Eren Üniversitesi öğrencileri katıldılar. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eren Üniversitesi Nihat Özdemir Bitlis Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title