Haberler

Ayvalık Sgk Binasının Açılış Kurdelesini Vali Arslan Kesti

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) modern binasının açılışı oldukça görkemli oldu.

Ayvalık'ta yıllardır SGK Müdürlüğü'nün bulunmayışı nedeniyle vatandaşların SGK işlemlerini Edremit ve Balıkesir'de yapmak zorunda kaldıkları kaydedilirken, ilçe halkının Ayvalık'ta açılan SGK Müdürlüğü sayesinde bundan böyle SGK işlemlerini Ayvalık'ta yapılabileceği için oldukça memnun olduğu dikkatlerden kaçmadı. Ayvalık'ta SGK binasının modern binasının açılışı ise oldukça görkemli oldu. Açılışta; Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer, SGK Aktüerya ve Fon Yönetim Daire Başkanı İsmail Sevinç, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Mahir Alkan, Balıkesir Üniversitesi Ayvalık Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Dilek Azaz, SGK İl Müdürü Ömer Çalışkan, İl ve ilçe daire amirleri, Ak Parti Ayvalık İlçe Başkanı Melih Çakırca, AK Parti il ve ilçe yöneticileri, daire müdürleri, işverenler ve çok sayıda vatandaş hazır bulundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın açılışa katılan kabalıkla birlikte söylenmesinin ardından konuşan Balıkesir SGK İl Müdürü Ömer Çalışkan, Ayvalık ve çevresindeki ilçe ve beldelerde yaşayan vatandaşlara da hizmet edecek olan SGK İlçe Müdürlüğünün bölgenin en büyük eksikliklerinden birini tamamlayacağını kaydederek, binanın yapılması konusunda emeği geçenlere teşekkür etti. SGK Aktüerya ve Fon Yönetim Daire Başkanı İsmail Sevinç ise, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve SGK Genel Müdürü Fatih Acar'ın selamlarını getirdiğini söyledi.

AYDINLIOĞLU HÜKÜMET OLARAK YAPTIKLARINI ANLATTI

Çalışkan'ın ardından kürsüye gelen Ak Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, AK Parti Hükümeti olarak ülke genelinde yaşayan vatandaşların tümünün sosyal güvenlik şemsiyesi ile güvence altına aldıklarının altını çizerek, "Hükümetimiz sosyal güvenlik konusunda şimdiye kadar hiçbir hükümetin bu alanda yapamadığını yaparak, vatandaşımızın en büyük sorunlarından birini çözümlemeyi başarmıştır. Bu kapsamda 18-29 yaş arasındaki gençlere ait SGK işveren priminin 5 yıl boyunca kademeli olarak işsizlik sigortası fonundan karşılanmasını sağladık. Bunların yanında işgücü kaybı yüksek oranda olan engelli vatandaşlarımızı sürekli iş görmezlik gelirine bağladık. Yine çalışan kadınların vefatları halinde hak sahibi olan eş, çocuk ve anne-babaya aylık bağlayarak, bu vatandaşlarımızın da sosyal güvenlik şemsiyesinden yararlanmasını sağladık. İsteğe bağlı sigortalılıktan vatandaşlarımızın hepsini emekli olmadan önce bu hizmetlerden yararlanma imkanına kavuşturduk. Cumhuriyet tarihinin en büyük aflarından birini çıkararak, sosyal güvenlik kurumlarına olan borçlarının üzerindeki ağır faiz yükünü kaldırarak bu borçları yeniden yapılandırıp, taksit dilimleri halinde ödeyebilmelerinin önünü açtık. Sigortalı annelerin doğum nedeniyle çalışamadıkları sürelerde borçlanabilme olanağına kavuşturduk. Ak Parti hükümeti olarak tüm bunları toplumumuzun rahat bir hayat sürebilmesi yaptık. Bunların dışında da Ayvalık gibi SGK işlemlerinin gerçekleştirebilmeleri amacıyla, tıpkı burada olduğu gibi bu işlemlerin modern ve ferah binalarda yapılabilmesi adına yatırımlarımız sürmektedir" diyerek, yeni açılan Ayvalık ve çevresindeki ilçelerle, beldelere hizmet verecek olan SGK binasının hayırlı uğurlu olmasını diledi.

VALİ ARSLAN MEMNUN

Açılışta konuşan Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan ise, SGK ve benzeri hizmetlerin sosyal devlet anlayışının gereklerinden biri olduğunu vurgulayarak, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti imkanları ölçüsünde eksikliklerini zaman içerisinde gidererek, çağdaş değerlere sahip, dünyanın medeni ve gelişmiş ülkelerinden uygulanan sosyal güvenlik sistemini ülkesinde uygulayacak ve hatta daha da iyisini yapabilecek durumdadır. Bu bağlamda Ayvalık ve çevresinde yaşayan vatandaşlarımızın SGK işlemlerinin yapılabilmesi hizmetini sağlayacak SGK Müdürlüğü ile binasının halkımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi. Konuşmaların ardından, Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan; Ayvalık SGK Müdürlüğü'nün açılış kurdelesini Ak Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, SGK Aktüerya ve Fon Yönetim Daire Başkanı İsmail Sevinç, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Mahir Alkan ve Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan ile birlikte kesti.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Vali Arslan öncülüğündeki protokol ve açılışa katılanlar SGK Ayvalık İlçe Müdürlüğüne ait binayı gezerek, incelemelerde bulunduktan sonra açılış kokteyline katılarak bir süre sohbet ettiği gözlendi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sosyal Güvenlik Kurumu Şerif Yılmaz Ak Parti Ayvalık Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title