Haberler

Ayvalık Polisi, Teşkilatın 168. Yılını Kutladı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Türk Polis Teşkilatı'nın 168.kuruluş yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Türk Polis Teşkilatı'nın 168. kuruluş yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Bir gün önce Kaymakam Nihat Nalbant'ın, İlçe Emniyet Müdürü Rafet Kantar'ın öncülüğünde ziyaret edilmesi, Kaymakam Nalbant ile birlikte Küçükköy ve Altınova'da bulunan polis şehitlerinin ailelerinin ziyareti ardından Alibey Adasındaki Çocuk Yuvasının ziyareti ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Sarımsaklı Polis Moral Eğitim Merkezi takımları arasında gerçekleşen halı saha dostluk maçı ve Şehitler Camiinde tüm şehitler için Kuran-ı Kerim ile Mevlit okutulmasının ardından bugün de Ayvalık Polisi 168. yıldönümünü ilçe meydanında coşkuyla kutladı. Ayvalık'ta İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis memurlarını; sabah saat 10.00'da ilçe merkezinde bulunan Atatürk anıtın önünde düzenlenen çelenk töreninde; Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Cumhuriyet Baş Savcısı Ali Pehlivanoğlu, Garnizon Komutanı J. Personel Albay Mehmet Canlı, Balıkesir Üniversitesi Ayvalık Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Yakup Dinç, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve vatandaşlar yalnız bırakmadı.

Şık üniformalarıyla kendilerinin bu özel gününü büyük bir heyecanla kutladıkları gözlenen çok sayıda polis memurunun da katıldığı törende konuşan Ayvalık İlçe Emniyet Müdürü Rafet Kantar, başarılı çalışmaları, fedakarlıkları, kahramanlıkları ve üstün hizmet anlayışıyla halkın güvenini, sevgisini ve sempatisini kazanmayı başarmış Türk Polis Teşkilatı'nın onur gününü kutladıklarını kaydetti. Türk Polisi'nin 1845 yılından bu yana devletin, milletiyle birlikte bölünmez bütünlüğüne, vatandaşların can ve mal güvenliğine yönelen her türlü tehdit ve saldırıyı büyük bir başarıyla önlemiş ve önlemeye devam edeceğini vurgulayan Emniyet Müdürü Kantar, "Tarihi şan ve şerefle dolu Türk Polis Teşkilatı'nın bu anlamlı gününde, tüm meslektaşlarımın polis gününü kutluyorum. Ülkemizde kamu hakimiyetinin sağlanarak, devlet otoritesinin tesisinde suçların önlenmesi ve suçluların yakalanarak adalete teslim edilmesinde huzur ve güven ortamının sağlanmasında polisin kendisine tevdi edilen görevleri büyük bir özveriyle, en iyi şekilde yerine getirdiği hepimizin malumudur. Polisin hayati önem taşıyan bu görevleri yerine getirirken, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, yasalara uygun, insan haklarına saygılı ve hukukun üstünlüğü prensibine dayanan bir anlayış içerisinde görev yaptığını ve bundan hiç kimsenin şüphe duymaması gerektiğini özellikle vurgulamak isterim" diye konuştu.

"HER VATANDAŞ POLİSİN GÖZÜ VE KULAĞI OLABİLMELİDİR"

Tören konuşan Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant ise, 168. onur yıldönümünü kutlayana Türk Polis Teşkilatı içerisinde görev yapan her derecedeki amir ve memurların tek gayesinin; toplumda yaşayan insanların canını, malını, ırzını, namusunu korumak olduğunu vurguladı.

Kaymakam Nalbant; polisin görevini yaptığı ve başarılı olduğu oranda toplumu oluşturan herkesin evlerinde, işyerlerinde, istirahat ve eğlence yerlerinde rahat ve huzur içinde yaşayacaklarının altını çizdi. Polisin bu görevini yaparken canla, başla ve gözünü budaktan esirgemeden, gerekirse canı pahasına görevini yaptığından hiç kimsenin kuşkusu olmaması gerektiğini kaydeden Kaymakam Nihat Nalbant, "Toplumu oluşturan vatandaşlarımız da kendi huzurlarının korunması adına polise her konuda destek olup, yardımcı olmalıdır. Her vatandaş polisin gözü ve kulağı olabilmelidir" dedi.

Ayvalık'ın ülkenin diğer bölgeleriyle kıyaslandığında, daha huzurlu bir bölge olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebildiğini vurgulayan Kaymakam Nalbant, "Unutmayalım ki, insanın olduğu yerde olaylar hep olmuştur. Olmaya da devam edecektir. Polisimizin geçmiş yıllardaki anlayışlardan uzaklaşarak halkla kaynaşmaya önem vermeye başlamıştır. Okullarımız için özel etütler kurulup, öğrencilerimize zararı olabilecek kişi ve kurumlardan uzak durulmaya başlanılmıştır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından; İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde, Türk Polis Teşkilatı'nın 168. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol tarafından, dereceye giren öğrenciler tek tek kutlanılarak verildi. Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki motorize ekiplerin gösterisi ve konvoy geçişinin sonrasında da Polis Lokalinde tebriklerin kabulü ile kutlamalar sona erdi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Mustafa Kemal Atatürk Nihat Nalbant Ayvalık Yerel Haberler

title