Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6)

Foto.TÜRK Polis Teşkilatı'nın 168'inci Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunan İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, ardından makamında tebrikleri kabul etti.

Foto: Evcilmen ve kadınlar

===

Müdür Sağlam tebrikleri kabul etti

TÜRK Polis Teşkilatı'nın 168'inci Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunan İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, ardından makamında tebrikleri kabul etti. Uncalı Emniyet Müdürlüğü Binası'ndaki kokteylde, 168'inci yıldönümünün pastasını kesen Müdür Sağlam, meslektaşlarını kutladı.

Kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra, dernek ve oda yöneticilerini makamında kabul eden Mustafa Sağlam, kendilerine destek veren konuklarına teşekkür etti. 'Çocuk Gözüyle Polis' temalı şiir ve resim yarışmalarına katılan öğrencileri de ağırlayan İl Emniyet Müdürü, dereceye giren öğrencileri hediyelerle ödüllendirdi.

Akif ARICI/ANTALYA, (DHA)

Foto: Müdür öğrencilerle ve pasta keserken

===

Tanju Çolak gol kralına ödül verdi

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde 14 Mart Tıp Bayramı kapsamında düzenlenen futbol turnuvasının final karşılaşmasıyla sona erdi. Maç sonunda düzenlenen ödül törenine eski milli futbolcu ve Avrupa gol kralı Tanju Çolak'ta katıldı. Alanya Sağlık Müdürlüğü tarafından 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla düzenlenen ve organ bağışına dikkati çekmeyi amaçlayan kurumlar arası futbol turnuvası sona erdi.

Alanyaspor Zimbitlik Tesislerinde oynana final maçını Adliye - Türkler Belediyesini 5-1 mağlup ederek turnuvanın galibi oldu. Karşılaşma sonunda izleyiciler arasından yer alan eski Milli Futbolcu Tanju Çolak'ın katılımıyla ödül töreni düzenledi. Turnuvanın 1'ncisi Adliye takımın kaptanı Başsavcı Yener Yavuz ve futbolcuları kupayı Kaymakam Erhan Özdemir'den aldı.

Turnuvayı 2'nci tamamlayan Türkler Belediyesi kupasını Cumhuriyet Başsavcısı Yener Yavuz'dan, 3'ncü olan Adliye Denetimli Serbestlik takımı Alanyaspor Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu'ndan kupa aldı. 29 golle turnuvada gol kralı olan Türkler Belediyesi'nden Hayri Ersoy'a ödülünü eski Avrupa gol kralı Tanju Çolak'tan aldı. Maça girdikten 15 saniye sonra gol atarak en hızlı golcü Vergi Dairesi'nden Muharrem Gülce, en centilmen takım Alanya Devlet Hastanesi Anestezi seçildi.

Turnuvanın 1'ncisi 4 yıldızlı bir otelde aileleri ile birlikte 2 gün tatil yapacak. Turnuvanın düzenlenmesinden dolayı Başsavcı Yener Yavuz, organizasyonu gerçekleştiren Sağlık Müdürü Dr. Abdullah Yağdır, Ahmet Çelik ve Mehmet Ali Armak'a teşekkür etti. Alanyaspor Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu'nun daveti üzerine Alanya'ya gelen Tanju Çolak takımlarla ve taraftarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Özgür YILMAZ/ALANYA (DHA)

Foto: Ödül töreninden fotolar

===

Fethiye'de kamyon dere yatağına uçtu

FETHİYE'nin Kemer Beldesi'nde Akçay Köprüsü'nden geçerken aniden önüne çıkan otomobile çarpmamak için manevra yapan kamyon demir korkulukları aşarak 8 metre yükseklikten dere yatağına uçtu. Kamyon şoförü 40 yaşındaki Satılmış Özen, kazadan yaralı kurtuldu. Kaza, Fethiye-Saklıkent Karayolu, Akçay Köprüsü üzerinde meydana geldi. Seki Karayolu'ndaki duble yol inşaatına malzeme götürmek için beldeye gelen Satılmış Özen yönetimindeki 06 DD 6895 plakalı kamyon, şantiyeye gitmek için köprüye girdi.

Bu sırada karşı yönden hızla köprüye giren plakası alınamayan otomobile çarpmamak için manevra yapan kamyon şoförü, direksiyon hakimiyetini kaybetti. Köprünün demir korkuluklarını aşan kamyon 8 metre yükseklikten dere yatağına uçarak yan yattı. Kaza sonrası yaralanan kamyon sürücüsü 112 Acil Servis ambulansıyla Fethiye Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Tedaviye alınan Satılmış Özen'in genel sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken sağ kolunda kırık olduğu kaydedildi.

Ergün TOS/FETHİYE, (DHA)

Foto: Dere yatağına uçan kamyonun fotoğrafları

===

Finike Setur Marina Müdürü görevine başladı

KOÇ Grubu'nda Turizm Ürünleri Satın Alma Müdürü olarak görev yapan Ziya Dal, Finike Setur Marina'ya müdür olarak atandı. 1988 yılından bu yana Koç Grubu'nda çeşitli görevlerde bulunan Dal, ilçeye gelerek marinadaki görevine başladı. Yat turizmi hakkında değerlendirme yapan Müdür Dal, coğrafi konum itibariyle Finike Setur Marina'nın Türkiye'nin en ideal noktalarından biri olduğunu, burada üstlendiği görev ve sorumluluktan dolayı mutluluk duyduğunu kaydetti. Müdür Dal, dünyanın en tanınmış batık kentlerinden Kekova ile Adrasan'ın yanı sıra eşsiz güzellikteki koyları çevresinde barındıran Finike Setur Marina'ya, bu özelliklerin ayrı bir değer kattığını vurguladı.

Finike ve çevre ilçelerin tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra ilçenin bozulmamış yapısı, huzurlu ve sakin bir kent olması nedeniyle de yabancı yatçıların burayı tercih ettiklerini anlatan Dal, amaçlarının müşteri odaklı hizmet sunmak olduğunu belirterek şöyle dedi: "Müşteri memnuiyeti bizim için önemli. Hizmetlerimizi bu yönde sürdürüyor ve yatçıların ihtiyaçlarına yönelik talepleri için diyaloglarımızı üst seviyede tutuyoruz. Yat turizminde olumlu tavsiyeler yeni yatçıları da marinaya kazandırıyor."

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Marina Müdürü Ziya Dal ve marinadan

===

2B tapuları adrese teslim edilecek

GAZİPAŞA Tapu Sicil Müdürü Erol Taşdemir, 2B hak sahiplerine tapu senetlerinin adreslerine PTT Kargo ile gönderileceğini açıkladı. Taşdemir, yazılı olarak yaptığı duyuruda 6292 sayılı yasa kapsamında 2B hak sahiplerine yapılan satış işlemleri sonucu iş sahiplerinin tapu senetlerinin, Maliye Teşkilatından gelen sıraya göre vatandaş müracaatı olmadan Tapu Müdürlüklerince re'sen hazırlanarak PTT Kargo vasıtasıyla adreslerine ulaştırılacağını söyledi.

Taşdemir, işlemlerin sırasıyla yapılacağını, 2B hak sahiplerine tapu işleminin başladığının, tapu senedinin PTT Kargo'ya verildiğinin SMS yoluyla bildirileceğini belirtti. Taşdemir, "Suiistimal ve sıra kaybı yaşanmaması için işlemler sırayla yapılacak ve tapu senetleri kesinlikle elden verilmeyecek. Hak sahiplerince 2B başvuru sırasında bildirilen adreslerine tapu senetleri PTT kargoyla ulaştırılacak. Ayrıca gerekmesi halinde hak sahiplerine, durum hakkında SMS yoluyla da bilgi verilebilecek" dedi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto: Tapu Müdürü Erol Taşdemir

===

Karelerle Alanya Emniyeti

TÜRK Polis Teşkilatı'nın 168'inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen kutlama programında Alanya Emniyet Müdürlüğü'nün hazırladığı 'Karelerle Alanya Emniyeti' adlı sinevizyon gösterisi yapıldı. Türk Polis Teşkilatı'nın 168'inci kuruluş yıldönümü Alanya'da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamalar kapsamında Alanya düzenlenen törende Alanya Emniyet Müdürü Erkan Dur Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Daha sonra Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nda kutlama ve ödül töreni gerçekleştirildi. Kaymakam Erhan Özdemir, Cumhuriyet başsavcısı Yener yavuz, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Dur, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Alper Çetinkaya, Belediye Başkan Vekili Kemal Dere, polis ve vatandaşların katıldığı kutlama saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başladı. Daha sonra 'Karelerle Alanya Emniyeti' adlı sinevizyon gösterisi yapıldı.

Kutlamada konuşan Kaymakam Erhan Özdemir, polis teşkilatının önemine değinerek,turizm sektörünün en önemli sorunları arasında yer alan hanutçuluk konusuna değindi. Hanutçulukla mücadelede polisin önemli bir görev üstlendiğine dikkati çeken Özdemir, "Hanutçuluğun önlenmesine yönelik çalışmalar, turizm sektörünün menfaatinin yanı sıra esnafın itibarını korumaya yöneliktir. Bu sektörün temsilcisi olan herkesin hassasiyet göstermesi gerekiyor" dedi.

İlçe Emniyet Müdürü Erkan Dur ise, suç ve suçu önlemek amacıyla 2012 yılında 95 bin adet broşür dağıttıklarını söyledi. Kutlama programı sonunda, Türk Polis Teşkilatı'nın 168'inci kuruluş yıl dönümü kapsamında okullarda düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. İlçe Emniyet Müdürü Erkan Dur, etkinlikler kapsamında makamında tebrikleri kabul etti.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Kutlamalar

===

Kaçak kazıya jandarmadan suçüstü

KORKUTELİ'de tarihi eser bulmak için kazı yaptığı öne sürülen 3 kişi gözaltına alındı. Bir ihbarı değerlendiren Korkuteli İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kırkpınar Köyü Kemerderesi mevkiinde tarihi eserlerin bulunduğu alanda 3 kişinin kazı yaptığını tespit etti. Jandarma ekipleri,26 yaşındaki M.G. ve U.D. ile 31 yaşındaki D.E.'yi kazı yaparken suçüstü yakalandı. Şüphelilerle birlikte kazıda kullanılan aletleri de ele geçirildi. Şüpheliler, Korkuteli İlçe Jandarma Komutanlığı'nda alınan ifadelerinin adından Korkuteli Cumhuriyet Savcılığına sevk edildi.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Kırkpınar köyü Kemerderesi mevkisindeki tarihi yerler

=== - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Sağlam Erhan Özdemir Antalya Finike Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title