Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.Açılış kurdelesi kesilirken, başkanlar eserleri incelerken, sanatçının tablo önünde ve davetlilerle birlikte görüntü.

Foto: Açılış kurdelesi kesilirken, başkanlar eserleri incelerken, sanatçının tablo önünde ve davetlilerle birlikte görüntü.

===

Alanya'da 'Sıla' izdihamı

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde bir gece kulübünün açılışında sahneye çıkan ünlü şarkıcı Sıla'ya hayranları büyük ilgi gösterdi. Ünlü şarkıcı Sıla Alanya'nın Konaklı Beldesi'nde yer alan Summer Garden adlı eğlence mekanında konser verdi. Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı konserde eğlence mekanının merdiven boşlukları dahi doldu. Konseri Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir ve eski milli futbolcu Tanju Çolak da izledi.

Sahneye saat 00.30'da çıkan Sıla, konserine 'Açık Deniz' adlı şarkısıyla başladı. Siyah şalvar elbisesiyle dikkati çeken Sıla daha sonra 'Hala' ve 'İmkansız' adlı şarkılarını seslendirdi. Sıla'nın, 'Sevişmeden Uyumayalım', 'Yara Bende' ve 'İnşallah' adlı seviyen şarkılarına ise hayranları da eşlik etti. Ünlü sanatçı yaklaşık 2 saat süren konserde yeni albümü 'Vaveyla' başta olmak üzere, eski ve yeni birçok şarkısını seslendirdi. Konsere yoğun ilgi, eğlence mekanının çıkışında araç trafiğini de bir süre kilitledi.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Konserden fotolar

===

Vali Altıparmak turizm sezonun açılışını yaptı

ALANYA'da 'Sahil Güvenliğini Geliştirme Projesi' kapsamında Kleopatra Plajı'nda kurulan 'MOBESE İzleme ve Koordinasyon Merkezi' ile 'Engelsiz Plaj ve Güneşlenme Terası'nın açılışı Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'ın katılımıyla yapıldı. Alanya Turistik İşletmeciler Derneği'nin (ALTİD) 'Sezona Merhaba Kokteyli' için ilçeye gelen Vali Altıparmak, Alanya Huzurevi inşaatını ve Alanya Müzesi'ni de inceledi.

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, ilk olarak Alanya Kaymakamlığı'nı ziyaret etti. Burada, eczacı Veliddin Bekrioğlu'nun kendisi ve eşinin adına yaptıracağı 'Veliddin-Güzin Bekrioğlu Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nin protokolünü imzalayan Vali Altıparmak daha sonra Bektaş Mahallesi'nde yapımı süren Alanya Huzurevi inşaatını inceledi. Yetkililerden inşaat hakkında bilgi alan Vali Altıparmak, 16 suit, 48 normal odası olan huzurevinde 80 yaşlıların barınabileceğini söyledi.

MÜZEDE İNCELEME

Daha sonra tadilatı tamamlanan Alanya Müzesi'ne geçen Vali Altıparmak, burada yaptığı incelemenin ardından ALTİD'in 'Sahil Güvenliğini Geliştirme Projesi' kapsamında Kleopatra Plajı'nda yaptırdığı 'MOBESE İzleme ve Koordinasyon Merkezi' ile 'Engelsiz Plaj ve Güneşlenme Terası'nın açılışını yaptı. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) 272 bin lira hibe desteği verdiği, 619 bin lira maliyetli proje hakkında bilgi alan Vali Altıparmak, ardından ALTİD'in 'Sezona Merhaba Kokteyli'ne katıldı. Vali Altıparmak açılışın ardından yetkililerden merkez hakkında bilgi alarak bazı engellilerle sohbet etti.

TANKER YERİNE DENİZDEN POMPALANACAK

Vali Altıparmak açılışın ardından ALTİD'in 'Sezona Merhaba Kokteyli'ne katıldı. Burada konuşan Vali Altıparmak, son 3 yılda Alanya'da 12 projeye yaklaşık 4 milyon lira destek verdiklerini söyledi. Antalya Limanı'ndan Antalya Havalimanı'na günde 200 tankerin uçak yakıtı taşıdığını belirten Vali Altıparmak, "Turist sayısı 12-13 milyona yükseldiği zaman tanker sayısı da artacak. Bu tankerler gezen bir dinamit gibi adeta. Uçak yakıtını denizden pompalayarak havalimanına getirmek için proje yaptık. Uçak yakıtı, NATO Boru Hattı'ndan doğrudan verilecek. Kısa sürede yapılacağı konusunda söz aldık. Oradaki gelişmeler elbette burayı da etkileyecek" dedi.

İSRAİL'DEN TURİST BEKLENTİSİ

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık ise "Alanya'da kent kültürü oluşturulması lazım. Bunun için bir değişim süreci yaşanıyor. Alanya, 12 aylık bir turizmin yapılabileceği bir kent haline geliyor. 2013 yılından umutluyuz. 2008'de İsrail ile yaşadığımız olay vardı. Bir anda 600 bin rakamından geçen yıl itibariyle 80 bin rakamına düştük. İsrail ile olan yumuşamanın akabinde hareketler başlayacak. Alanya'nın İsrail üzerinden gelen ciddi anlamda turist trafiği başlamıştı. Bu yumuşamanın ardından bu yönde de ciddi gelime olacaktır "diye konuştu.

ALTİD Başkanı Gülçin Güner de 8 ay önce başlattıkları 'Sahil Güvenliğini Geliştirme Projesi'ne destek verenlere teşekkür etti.

Teoman ERİŞ-Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Vali Altıparmak'ın plaj projesini incelemesi, açılış yapması ve kokteylden fotolar

===

Öğrencilerden alkışlanacak dayanışma

KUMLUCA Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, biriktirdikleri harçlıklarıyla aldıkları 4 adet tekerlekli sandalye alarak ihtiyaç sahiplerine verildi. İhtiyaç sahiplerine tekerlekli sandalye alınması için kampanya başlatan öğrenciler, harçlıklarıyla kampanyaya destek verdi. Engellilere tekerlekli sandalye alınması için güç birliği yapan öğrenciler, kısa sürede 700 lira topladı. Harçlıklarının yanı sıra mavi kapaklarla da kampanyaya katkı koyan öğrenciler, 4 tekerlekli sandalye aldı.

HARÇLIKLARINI BİRİKTİRDİLER

Kasım ayında başlatılan kampanyadan elde edilen gelirle alınan tekerlekli sandalyeler, Kumluca Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) tarafından tespit edilen dört kişiye verildi. Okul bahçesinde düzenlenen törende konuşan İmam Hatip Lise'si Müdürü Bilal Tekdemir, "Öğrencilerimizin çoğunun maddi durumu iyi olmamasına rağmen harçlıklarını biriktirdi. Sınıftaki kumbarada harçlıklarını koydular. Dilerim diğer öğrencilere de örnek olur" dedi.

ASİL BİR DUYGU

İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ramazan Fahri Güven de eğitimin insanların birbirini sevmesiyle başladığını vurguladı. Sevginin olmadığı bir eğitim sisteminin de düşünülemeyeceğini belirten Güven, "Tekerlekli sandalyesi olmadığı için eve mahküm yaşam süren özürlüler için okullarımızın böylesi güzel birliktelikler oluşturması önemli. Kimsenin elini taşın altına koymak istemediği bir zamanda kendiliğinden düşünüp bir şeyler yapabilmenin çabasında olmak, çok asil duygu" dedi.

ÇOK MUTLUYUZ

Engellileri sevindirdikleri için çok mutlu olduğunu belirten 10'uncu sınıf öğrencisi İclal Havva Köprücü, "Her gün okula gelip giderken gördüğümüz bedensel ve zihinsel engellilere destek vermek için kampanya başlattık. Ailelerimiz ve öğretmenlerimiz de destek verince bu hediyeleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak mümkün oldu. Onları sevindirdiğimiz için çok mutluyuz" dedi. Konuşmaların ardından 4 ihtiyaç sahibine sandalyeleri verildi

Ekrem KARAMANN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Törenden

===

Trafik kazası: 2 ölü

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde meydana gelen kazada 2 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi de yaralandı. Kaza, saat 02.00 sıralarında Alanya-Antalya Karayolu Telekom Kavşağı'nda meydana geldi. Antalya istikametine seyreden 37 yaşındaki Ahmet Uysal'ın kullandığı 07 HHB 99 plakalı otomobil, iddiaya göre kavşakta kırmızı ışık ihlali yapan 31 yaşındaki Ali C.'nin kullandığı 07 N 7114 plakalı otomobille çarpıştı.

Kazada, Ahmet Uysal ve otomobilde yolcu olarak bulunan 42 yaşındaki Gülçin Ünüvar ve 39 yaşındaki Semanur Aksoylu ile diğer otomobilin sürücüsü Ali C. ağır yaralandı. Alanya Anadolu Hastanesi'ne götürülen yaralılardan Ahmet Uysal ve Gülçin Ünüvar yapılan müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Ali C. ile Semanur Aksoylu'nun ise tedavisi sürüyor.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Fotosuz

===

Siyasilerden basına ortak uyarı

FİNİKE'de AK Parti İlçe Başkanı Necati Bahçeci, CHP İlçe Başkanı Reşat Eker ve MHP İlçe Başkanı Arif Ertuğ ortak bir basın açıklaması yaparak, yerel basını 'basın ahlak esasları' çerçevesinde yayın yapmaya davet etti. Finike Belediyesi Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıda, yerel seçim sürecine girilmesi dolayısıyla siyasi partilerin seviyeli bir politika izlenmesi için karar aldıklarını belirtildi.

Grup adına açıklamaya yapan CHP İlçe Başkanı Reşat Eker, ortak hazırlanan basın bültenini okudu. Seçim sürecinde yerel basına önemli görevler düştüğünün vurgulandığı metinde, yerel basının, basın ahlak esasları çrçevesinde yayın yapmasına önem verilmesi istedi. Başkan Eker, basının, demokratik kültürün olmazsa olmazlarından ifade özgürlüğünün, haber alma özgürlüğünün kadim kuruluşları olduğunu söyledi.

BASIN AHLAK ESASLARINA DİKKAT

Yaptığı ve yapmadığı haberlerle kamuoyu oluşturma becerisini elinde bulunduran medya kuruluşlarının, ilçedeki ve bölgedeki müspet ve menfi gelişmelerinde ister istemez etkin unsurlardan biri hatta en önemlisi olduğuna vurgu yapan Eker, "Bu yüzden ilçemizde görev yapan basın mensuplarına yaklaşan yerel seçimler dolayısıyla büyük bir sorumluluk düşmektedir" dedi.

SEÇİM SÜRECİNE DİKKAT

Geçmişten kalan hiç bir önyargıya ve husumete dayanmaksızın Finike'nin yerel yöneticilerini tayin etmesi sürecinde basın kuruluşlarının da etkileyici olacağı ifade eden Başkan Eker, "Hakkaniyet ilkesi çerçevesine, masumiyet karinesinin zedelenememesi kaydıyla, kişi hak ve hürriyetini engellemeyecek bir yayın politikasıyla 'Basın Ahlak Esaslarına' uygun bir yayın politikasının hem medya çalışanlarına hem de vatandaşlarımıza daha huzurlu bir seçim süreci yaşatacağı muhakkaktır" diye konuştu.

RENCİDE EDİCİ HABER VURGUSU

Basın Ahlak Esasları çerçevesinde eleştiriye açık olduklarını vurgulayan Eker, "Biz siyasetçiler olarak bu konuda partilerimize veya şahsımıza yapılan tüm eleştirilere göğüs gerdik. Hoşnut olmadığımız, yanlı olduğunu fark ettiğimiz bazı haber, yorum, anket çalışmalarını asla kişiselleştirmedik. Ancak seçim takvimi ilerledikçe tansiyon yükseltici, toplumu gerici sosyal barışı sabote edici haberlere partililer ve vatandaşlar tahammül etmekte zorlanıyor. Bu nedenle ilçede faaliyet gösteren tüm basın yayın kuruluşlarını Basın Ahlak Esasları çerçevesinde yayın yapmaya davet ediyoruz" dedi.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Toplu fotoğraf - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Altıparmak Antalya İsrail Alanya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title