Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.Antalya Cam Piramit'te 15-18 Kasım tarihleri arasındaki Yöresel Ürünler Tanıtım Günleri'ne, 50 ilden katılım olacak.

Foto: Bölgedeki çalışmalar

===

Antalya'da yöresel buluşma

Antalya Cam Piramit'te 15-18 Kasım tarihleri arasındaki Yöresel Ürünler Tanıtım Günleri'ne, 50 ilden katılım olacak. Bu kapsamda düzenlenecek Yöresel Ürünler Sempozyumu için de 65 üniversiteden akademisyen bildiri sunacak. Akademisyenler 100 metrelik ebru yaparak, dünya rekoru kıracak.

Akdeniz Üniversitesi'nin öncülüğünde Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Akdeniz Üniversitesi Kültür Sanat Merkezi ve Ziraat Ajansı işbirliğiyle bu yıl Türkiye'de ilk kez Yöresel Ürünler Tanıtım Günleri ile Yöresel Ürünler Sempozyumu ve Kültür-Sanat Etkinlikleri düzenlenecek. 15-18 Kasım tarihleri arasında Cam Piramit'te düzenlenecek etkinliklere, 50 ilinden yöresel marka temsilcileriyle 65 üniversiteden akademisyenler katılacak.

YÖRESEL 2012 Yöresel Ürünler Tanıtım Günleri'ne, Kars Kaşarı'ndan Hatay Künefesi'ne, Devrek Bastonu'ndan Buldan Bezi'ne kadar tüm yurttan yöresel ürün üreticileri katılacak. Antalyalılar için 4 gün boyunca Anadolu'nun dört bir yanından yöresel ürünleri sergileyecek organizasyon, turizm işletmeleri ve süpermarketlerin satın almacıları tarafından da ziyaret edilecek.

KURTCEPHE ONURSAL BAŞKAN

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, sempozyumun Onursal Başkanı olacak. Sempozyum Koordinatörü Öğretim Görevlisi Mehmet Ali Eroğlu, yöresel ürünlerin tanıtımının yapılacağı bu organizasyonun, yöresel kültür-sanat ürünleriyle ilgili tebliğlerin sunulacağı bir ortamda, tarafları bir çatı altında buluşturarak akademik bir tartışma platformu olacağını söyledi. Sempozyumun Etkinlik Kurulu Başkanı AÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Sadettin Sarı ise başvuru sayısından büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.

Yöresel ürünlerimizle ilgili çalışma yürüten akademik kuruluşların, sempozyuma büyük ilgi gösterdiğini söylen Prof. Sarı, "Bu sempozyum, bugüne kadar ülkemizde düzenlenen ve kapsamı bu kadar geniş olan ilk organizasyon olacak. 250 bilim insanımız burada olacaklar ve sayısı 160'a varan bildiriler sunacaklar. Yöresel ürünler sektörünün, sempozyumun aydınlatıcı çalışmalarından azami faydayı alacağını umuyoruz" diye konuştu.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

Foto: GSF Dekanı Prof. Sadettin Sarı ve yöresel ürün

--- KUTU ---

EBRUDA DÜNYA REKORU

Geleneksel Türk el sanatlarımızdan ebru sanatına ilişkin Yöresel Ürünler Tanıtım Günleri ve 1'inci Yöresel Sempozyumu ve Kültür Sanat Etkinlikleri bünyesinde Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden öğrenci ve akademisyenlerden oluşan 100 kişilik ekip, AÜ GSF Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü öğretim görevlisi Mehmet Ali Eroğlu'nun koordinatörlüğünde 100 metre uzunluğunda ebru yapacak. Eylül ayında İstanbul'da 61 metreyle kırılan dünya rekoru Akdeniz Üniversitesi'ne geçecek.

===

MHP 'A Takımı'nda 3 Antalyalı

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi'nin hafta sonu gerçekleşen 10'uncu Olağan Büyük Kurultayı'nda siyasi partilerin 'A Takımı' olarak belirtilen Merkez Yürütme Kurulu'na (MYK) Antalya'dan üç isim seçildi. MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin 125 kişilik çarşaf listesindeki adaylar arasında yer alan MHP Antalya Milletvekili Tunca Toskay ile MHP'nin 23. Dönem Antalya Milletvekili Hüseyin Yıldız ve hem milletvekilliği hem de Büyükşehir Belediye Başkanlığı için MHP'den aday gösterilen Kemal Çelik de seçildi.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

Fotosuz

===

Doğaseverler Likya Yolu'nda

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin kent halkının sosyal, kültürel ve sportif yaşantısına katkı sağlayabilmek, Antalya'nın doğal ve tarihi güzellikleriyle doğaseverleri buluşturmak amacıyla her ay düzenlediği ücretsiz doğa yürüyüşleri devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'na bağlı Spor Hizmetleri Şube Müdürlüğü'nün gerçekleştirdiği, Toroslar Doğa Sporları Kulübü (TODOSK) ile Antalya Anadolu Hastanesi'nin de destek verdiği doğa yürüyüşünün Ekim ayı etabı yapıldı. Kemer ilçesinin Yukarıbeycik-Ulupınar güzergahında 171 doğaseverin katıldığı yürüyüş, 8 kilometrelik parkurda gerçekleştirildi. Katılımcılar, doğal güzellikler eşliğinde tarihi Likya Yolu'nda yürümenin tadını çıkardı.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Yürüyüşe katılanlar

===

Alo ASAT 185 yenilendi

ANTALYA Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü ARGE Şube Müdürlüğü'nün gerçekleştirdiği projeyle Alo ASAT 185 İletişim Merkezi'nin fiziki ve teknik altyapısı revize edildi. Merkezdeki düzenleme kapsamında ses yalıtımlı paravanlı bölmeler, dinlenme alanı, çalışma yapılan alanların yer alacağı monitör izleme sistemi başta olmak üzere birçok yenilik yapıldı.

ASAT Genel Müdürü Fethi Yalçın, gelen talep, ileti ve sorunların çözümü için 24 saat süreyle vatandaşlarla iletişime geçen merkezin 12 yıl önce 4 kişiyle hizmet vermeye başladığını hatırlattı. Bugün sadece bir vardiyada 12 personelin çalıştığını kaydeden Fethi Yalçın, "Yurttaşlarımızın sorunları karşısında hızlı, net ve doğru çözümler sunan merkezimizin çalışanlarını kutluyorum" dedi.

Yalçın, "Onların ortaya koyduğu çalışma azmi, hem vatandaşımıza zaman kazandırıyor hem de kurumumuzun birebir hizmetlerdeki yoğunluğunu önemli ölçüde azaltıyor. Onlar bizim dışarıya açılan penceremiz. Çalışma koşullarını iyileştirmek için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu. Yalçın ve beraberindekiler, daha sonra personelin çalışma alanlarını yerinde inceledi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Merkezden foto

===

Organ nakillilerden Rektöre ziyaret

HER yıl kasım ayının ilk haftası kutlanan Organ Bağışı Haftası, Akdeniz Böbrek Hastalıkları ve Organ Nakli Derneği (AKBÖHONDER) üyelerinin ve böbrek hastalarının Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof.Dr. İsrafil Kurtcephe'yi ziyaretiyle başladı. AÜ Hastanesi'nde hastalara gönüllü hizmet veren "Sarı Melekler" grubu üyeleri ve Türkiye'de dördüncü yüz nakli yapılan Turan Çolak da böbrek hastalarını ve dernek üyelerini ziyarette yalnız bırakmadı.

1 hafta boyunca sürecek Organ Bağışı Haftası etkinlikleri kapsamında ilk olarak Rektör Kurtcephe'yi ziyaret eden dernek üyeleri, Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi'nin kendileri için hayati önem taşıdığını bildirdi. Rektör Kurtcephe ise dernek üyelerinin çalışmalarından çok memnun olduklarını, onların özverili çalışması ile birçok hastanın hayata umutla tutunduğunu söyledi.

AKBÖHONDER Başkanı Mehmet Şahan, Organ Bağışı Haftası'yla dikkatleri bu hastalığa çekmeye çalıştıklarını dile getirerek, "Yarın bu hastalığa yakalanmayacağımızın garantisi yok" diyerek, herkesi böbrek hastalarına karşı daha duyarlı olmaya çağırdı.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Ziyaretten foto

===

GÜNLÜ

Tutkulu aşkın hikayesi

ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), G.Puccini'nin üstün ilham ve kompozisyon kabiliyetini gösterdiği Tosca operasını sahnesine taşıyor. Aldatma ve şüphe üzerine kurulu olan Tosca operasında dramatik gerilim bir an olsun etkisini kaybetmeden seyirciyi içine çekmeyi başarıyor. Tutkulu bir aşkın başrolü oynadığı eserin metni ise Luigi Illica ve Giuseppe Giacosa'ya ait. Eser bugün (Salı) ve 8 Kasım Perşembe günü saat 20.00'da Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

Kenan Korbek'in rejisini üstlendiği Tosca operasında orkestrayı şef Nicolae Dohotaru yönetiyor. Eserin koro çalışmaları ise Şef Caner Ruhselman'a ait. Eserde dekor tasarım Tayfun Çebi, kostüm tasarım Sevtaç Demirer ve Işık Mustafa Eski imzasını taşıyor. Bugünkü temsilde Tosca karakterini Burcu Kuru, Cavaradossi'yi Koray Damcıoğlu, Scarpia'yı Tamer Peker, Angelotti'yi Engin Suna, Sagrestano'yu Şafak Güç, Spoletta'yı Atay Ergezen, Sciarrone'yi Toygarhan Atuner, Gardiyon'u Emre Aytekin, Çoban'ı ise Su Ece Ergezen canlandırıyor.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Gösteriden fotolar

=== - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Akdeniz Üniversitesi Türkiye Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title