Haberler

Aksaray'a Bin 500 Kişilik Modern Cezaevi

Aksaray'ın Aratol sınırları içine 28,5 trilyon liraya mal olacak T-1 adı verilen Açık Cezaevi ve artırılmış kapasite ile bin 500 kişilik büyük bir cezaevi yapılıyor.

Aksaray'ın Aratol sınırları içine 28,5 trilyon liraya mal olacak T-1 adı verilen Açık Cezaevi ve artırılmış kapasite ile bin 500 kişilik büyük bir cezaevi yapılıyor.

Aksaray Cumhuriyet Başsavcısı Taner Aksakal, yapımına başlanan cezaevi inşaatında inceleme yaparak yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Cumhuriyet Başsavcısı Taner Aksakal, yeni cezaevinin yapılmasıyla Aksaraylı mahkumların başka illere nakledilmesine gerek kalmayacağını ifade ederek, "Aksaray cezaevinden suçlular Nevşehir'e, Kırşehir'e ve başka ceza infaz kurumlarına gidiyor. Çocuk suçlularımız Ankara'ya gidiyor. Onları götürüp getirmek ciddi bir külfet, zahmet. Burada Aksaraylı olanların başka cezaevine gitmesi durumunda suçsuz günahsız olan onların yakınlarının ziyaret için başka illere sürekli taşınması ayrı bir zahmet. Bu cezaevi olduğunda bu yönüyle Aksaray'a mahkum yakınlarına bir miktar faydası olacak. Açık cezaevimiz yaklaşık artırılmış kapasite ile 600 tane hükümlü barındırabilecek. Kapalı cezaevi ile birlikte artırılmış kapasite bin 500 kişilik bir cezaevi burası. Açık cezaevindeki iş atölyelerimizden ilimize de ciddi anlamda katkısı olacaktır diye düşünüyor ve inanıyoruz. Eski cezaevimiz duvarları çatlamış vaziyette. 1950 yılından kalma tipsiz cezaevi olarak geçiyor. Bizim yeni yaptırdığımız T-1 cezaevi. Mevcut cezaevlerinin şartları çok kötü, orada mahkumların iyileştirilmesi için uygun şartlar yok. Kişiler 30-40 kişi bir koğuşta kapanıyor orada birbiriyle görüşüp tanışıyorlar. Ceza vermek, cezaevinde kişileri yatırmak, birbirlerini tanımalarına vesile oluyor. O da güzel bir şey değil. Bu cezaevi daha modern, daha standartlarda mahkum kişilerin iyileştirilmesine çok daha kaktı sağlayacak imkanlara sahip bir cezaevi. En kısa sürede yapılıp faaliyet geçirilmesi hem ilimiz için, hem ülkemiz için faydalı olacaktır. Bakanlığımız da 2015 yılında başlaması gereken bu projeyi 2 yıl önceye alarak 2013 yılında başlattı. Bir yıl içinde hemen hemen tamamlanır diye düşünüyor ve inanıyoruz" dedi. - AKSARAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nevşehir Aksaray Aksakal Aratol Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title