Haberler

Akdeniz Belediyespor Genç Takımları Şampiyonluk Yolunda

Akdeniz Belediyespor'da, Mersin'i temsil etmeye hak kazanan U-17 ve U-15 futbol takımları, Hatay ve Aksaray'da yapılan bölge maçlarında bölge şampiyonu oldular.

Akdeniz Belediye spor'da, Mersin'i temsil etmeye hak kazanan U-17 ve U-15 futbol takımları, Hatay ve Aksaray'da yapılan bölge maçlarında bölge şampiyonu oldular.

Mersin merkez ilçe Akdeniz Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Mersin'de 2011-2012 sezonunda grubunu 2. olarak tamamlayarak, kenti bölge birinciliği karşılaşmalarında temsil edecek üç takımdan biri olmaya hak kazanan Akdeniz Belediye spor U-17 futbol takımı, Hatay'dan birincilikle döndü. Üçerli 2 gruplu tek devreli lig usulü oynanan karşılaşmalarda, grubunda Adana spor ve Osmaniye spor'u yenerek grup birincisi olan Akdeniz Belediye spor U-17 takımı, Hatay'da diğer grubu birinci olarak tamamlayan Kuvayi Milliye spor'la karşılaştı. Normal süresi ve uzatmaları 0-0 biten maçta penaltılar sonucu rakibini 3-1 yenmeyi başaran Akdeniz Belediye spor, Hatay bölge birincisi olarak Türkiye genelinde ilk 16'ya kalmayı başardı. Dörderli 4 grup halinde yapılacak bir üst kademe maçlarını bekleyen U-17 takımı, bu kategoride Mersin'i temsil eden tek takım oldu.

Öte yandan, Mersin'de 2011-2012 sezonunu lider bitiren Akdeniz Belediyesi U-15 takımı da Nike Premier Cup U-15 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe müsabakalarında Mersin'i temsil etmeye hak kazandı. Aksaray'da yapılan 1. Kademe maçlarında ilk olarak Kayseri spor'u, ardından da Konya spor'u yenen U-15 takımı, Türkiye'de kendi kategorisinde ilk 18'e girdi. Takım, Elazığ spor, Hatay spor ve Diyarbakır Diski spor'un yer aldığı grupta ilk 4'e kalmak için ter dökecek. Türkiye Şampiyonası 2. Kademe maçları, 5-8 Nisan 2012 tarihleri arasında Malatya'da yapılacak.

Alınan başarılı sonuçları değerlendiren Akdeniz Belediye spor Kulübü futbol antrenörü Ümit Yıldırım, Mersin'de futbolu daha ileriye götürmek için büyük bir gayretle çalıştıklarını ifade etti. Gerek altyapıda gerekse A takımları düzeyinde daha da büyüyeceklerini iddia eden antrenör Yıldırım, her iki takımın tur atlayacağına emin olduğunu kaydetti. Yıldırım, kendilerine bu imkanı sunup başarıya yönlendirdikleri için Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk ve tüm yetkililere teşekkür etti.

"ÇOCUKLARIN SPORLA TANIŞMASINI MİSYON EDİNDİK"

Bölge birincisi olan takımları başarılarından ötürü kutlayan Akdeniz Belediye Başkan Yardımcısı ve Akdeniz Belediye spor Başkanvekili Makbule Kaplan da özellikle göçle gelen ailelerin çocuklarının sporla ilgilenebilmeleri için ciddi destek gerektiğini söyledi. Akdeniz Belediye spor'un çocuk ve gençlerin sporla tanışması ve spor ahlakıyla yoğrularak yetişmesini misyon edindiklerini vurgulayan Kaplan, "Çocuk ve gençlerimizin kendilerini tanımaları, yeteneklerini keşfetmeleri ve bu doğrultuda bir yaşama adım atmaları, ancak biz büyüklerin ve yetkililerin doğru yönlendirmeleriyle mümkündür. Akdeniz Belediyespor olarak hem çocuklarımızı doğru yönlendirmek için çaba sarf ediyoruz, aynı zamanda dezavantajlı çocuklarımıza sporun her branşına diğerleri gibi kolayca ulaşabilmeleri için ücretsiz kurslar düzenliyoruz. Ben başarılarından dolayı U17 ve U15 takım oyuncularını kutluyorum. Ayrıca Akdeniz Belediyespor altyapı hocalarına da özverili çalışmalarından ötürü teşekkür ediyorum" dedi.

Kız çocuklarının da sporla tanışmaları için yoğun mesai harcadıklarını sözlerine ekleyen Kaplan, "Bu amaçla farklı branşlarda kız takımları oluşturuyoruz. Geçtiğimiz günlerde voleybol branşında yıldızlar kategorisinde bir kız takımı oluşturduk. Kızlarımızın sporla, dolayısıyla sosyal yaşamla buluşmaları için kulüp ve belediye olarak çabalarımızı sürdüreceğiz" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Akdeniz Aksaray Türkiye Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title