Haberler

    Yeditepe İstanbul Dizisi Nerede Çekildi?

    TR1'de yayımlanan 2001 yapımı Yeditepe İstanbul dizisi, sıcacık karakterleriyle o yıllarda herkesin kalbine dokunmuştu. Dizinin yayımlandığı zamanlarda ekranların başında çocuk yaşta olanlar, şimdi o duyguları anımsamak için diziyi tekrar izliyor.

    Yeditepe İstanbul'da kimler var?

    Dizide Zuhal Olcay, Emre Kınay, Uğur Polat, Meral Okay, Özgü Namal, Oktay Kaynarca gibi ünlü isimler yer alıyor. Dizinin daha ilk bölümü, Zuhal Olcay'ın canlandırdığı Olcay'ın zengin iş adamı kocasının iflas edip sonrasında intihar etmesiyle başlıyor. Sadece tek bir bölümde yer alan zengin iş adamı karakterini canlandıran İlhan Şeşen, borçlarından dolayı intihar etmeyi seçiyor. Geriye de eşi Olcay ve kızı Duru'nun yaşam mücadelesi kalıyor.

    Olcay ile Duru'yu nasıl bir hayat bekliyor?

    Lüks bir yaşam tarzına alışık olan Olcay ve Duru yepyeni bir mahalleye taşınarak bütün yaşam alışkanlıklarını değiştirmek zorunda kalır. Yoksul ama acı tatlı hikayelerle dolu olan bu mahalle, başta Olcay ve Duru'ya mesafeli yaklaşır. Hayatlarında hiç piyano görmeyen mahalleli tarafından, Duru'nun borçlardan kurtardığı ve tek varlığı olan piyanosu eve taşınırken büyük ilgi görür. Anne-kız, nereye geldiklerini ve nasıl bir dünyanın içinde olduklarını zaman geçtikçe anlar. Aslında korkulacak hiçbir şey yoktur.

    Yoksul olan bu mahalledeki insanlar sıcacık kalplerini onlara hemen açar. Olcay'ın ev sahibini canlandıran Meral Okay yani Havva anne, torunu Ömer ve oğlu Ali ile yaşarken ev birden kalabalıklaşır. Zamanla Olcay'la Duru'yu da kendi canı gibi sevmeye başlayan Havva anne hiçbir fedakarlığını onlardan esirgemez. Mahallenin romanını yazmak isteyen Yusuf dizinin ilerleyen bölümlerinde Olcay'a gönlünü kaptırır. Havva annenin torunu Ömer de Duru'ya aşık olur.

    Yeditepe İstanbul nerede çekildi?

    Aşkı dostluğu, sevgiyi, beraberliği masal gibi bir hikayeyle anlatan Yeditepe İstanbul dizisindeki karakterler, zamanla mahallenin yaşayan sahipleri gibi olurlar. Peki böylesine güzel hikayelere konu olmuş mahalle neresi? Yeditepe İstanbul nerede çekildi? Tabii ki Balat!

    Rum evleriyle, daracık sokaklarıyla geçmişi günümüzle buluşturan Balat'ta çekilen bu dizi, izleyenlere orada yaşamış ve bütün hikayeye tanık olmuş hissi veriyor. Balat, İstanbul'da mahalle kültürünü yaşatan, çocukların hala sokaklarda top oynayabildiği tatlı mı tatlı bir mahalle. Yeditepe İstanbul'u da böyle unutulmaz yapan, hafızalara kazınan replikleri belki de Balat'ın ruhundan geliyordur. Yeditepe İstanbul, her yaştan insanın kendinde bir şeyler bulabileceği, düşündüren, duygulandıran ve aynı zamanda bir mahallenin en doğal halini ekranlara taşıyan bir dizi. Bu yüzden de üzerinden yıllar bile geçmiş olsa unutulamayacak.

    Kaynak: Milliyetemlak.com / Emlak

    Zuhal Olcay Meral Okay İstanbul Emlak Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title