Haberler

Duyanlar akın akın geliyor! Bu taşın içinden geçebilenlerin günahsız olduğuna inanılıyor

Güncelleme:

Hacı Bektaş Veli'yi anma törenlerine katılmak üzere Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesine gelen vatandaşlar, delikli taştan geçmek için yoğunluk oluşturdu. Halk arasında, delikli taştan geçenlerin günahsız olduklarına inanılıyor.

Hacıbektaş ilçesinde dün başlayan 59'uncu Ulusal, 33'üncü Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri devam ediyor. Etkinliklere katılmak için Türkiye'nin yanı sıra, çeşitli Avrupa ülkelerinden ilçeye gelen vatandaşlar, mekanları ziyaret ederek dua ediyor.

Duyanlar akın akın geliyor! Bu taşın içinden geçebilenlerin günahsız olduğuna inanılıyor

DELİKLİ TAŞTAN GEÇMEYE ÇALIŞTILAR

Çilehane mevkiinde bulunan delikli taş, bölgeye gelenlerin ilgisini çekiyor. Delikli taştan geçmek isteyen vatandaşlar, bölgede yoğunluk oluşturdu. Bazı vatandaşlar, delikli taştan geçerken zor anlar yaşadı.

Duyanlar akın akın geliyor! Bu taşın içinden geçebilenlerin günahsız olduğuna inanılıyor

"GEÇEMEYENLER ADAK ADAYIP BİR DAHA DENİYOR"

Delikli taştan geçmeye çalışan Veysel Fırat, Gazievi Cemevi'nden geldiğini belirterek, "Halk arasındaki inanca göre, buradaki delikli taştan geçenler günahsız olduklarına inanırlar ya da günahlarından arındığını düşünürler. Geçemeyenler adak adayıp, bir daha deneyecekler. İnsanların buraya akın etmesi güzel bir şey. İnsanların geçmişten gelen geleneklerini yaşatması güzel" diye konuştu.

Duyanlar akın akın geliyor! Bu taşın içinden geçebilenlerin günahsız olduğuna inanılıyor

Duyanlar akın akın geliyor! Bu taşın içinden geçebilenlerin günahsız olduğuna inanılıyor

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yaşam

Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri Hacıbektaş Nevşehir Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (15)

delidolu :

"Dininizi iyi öğrenin, yoksa yaşadığınızı din zannedersiniz. -Hz. Ömer-"

103
13
yanıtYanıtla
Sadullah sıtkı:

bu bizim dinimiz değil cahil dünyada sizin kendi dininizi ne hale getirdiğine bir bakın ondan sonra beğenin bu yorumu iyiki sizin müslümanlığınızdan değiliz.

yanıt7
yanıt47
Hüseyin Civelek:

Bu insanlar gafletten ne zaman uyanacak.Allah ın kitabını okumayanlar böyle taşlarla uğraşıyor.Bu yol yol değil,maskelerinizi çıkarın,yarın mezarda yalnız olacaksınız.Allah sizi islah etsin.

77
14
yanıtYanıtla
zırzop:

Abi taşı genişletsek :)) ne eziyet çekiyorsun maksat geçmek değilmi

53
6
yanıtYanıtla
cemil karaca :

Ülkede o kadar dinsiz varki o kadar gavur varki burda bile kendilerini belli ediyorlar elbet ölüm var bakalım o zaman onları kim kurtaracak .

37
16
yanıtYanıtla
Tevfik Karaosman:

Bu demek oluyorki bütün gbeklilerin günahı çok göbeği olanlar hemen eritin Mevlân ıslah eylesin sizi inşallah

49
3
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

Eyerki bu taş da keramet var ise, ilk evvela siyasetçilerden emin olmalıyız:!?))

44
4
yanıtYanıtla
Adem yakar yakar:

RABBİM ÜMMETİ MUHAMMEDİ ISLAH ETSİN HAKTAN YANA OLMAYI BATILI TERK ETMEYİ NASİP ETSİN. RABBİM ÜMMETİ MUHAMMEDİ İSLAMLA YAŞAYIP İMANLA ÖLMEYİ NASİP ETSİN.

41
6
yanıtYanıtla
Sadullah sıtkı:

Allah bizi sizin gibi müslümanlardan korusun adem efendi

yanıt5
yanıt36
corci:

abla sen zorlama istersen kayayı kıracaksın

34
3
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title