Haberler

Genç kadın, oğlu için yapılan "Gebersin" yorumunu okuyunca soluğu mahkemede aldı

Güncelleme:

Epilepsi ve kesin tedavisi bulunmayan mikrosefali (baş küçüklüğü) hastası olan oğluna gelen "Gebersin" yorumu için soluğu mahkemede alan anne, karşılaştığı yorum yüzünden canının çok yandığını aktardı.

Doğuştan ağır epilepsi ve kesin tedavisi bulunmayan mikrosefali (baş küçüklüğü) hastası olan 2,5 yaşındaki oğlu için sosyal medyadan bir kişinin kendisine gönderdiği "Oğlun gebersin daha iyi" mesajını okuyan anne Ceylan Özdemir, hukuki süreç başlattı. Canının çok yandığını söyleyen anne, oğlunun yaşama sevinciyle gurur duyduğunu belirtti.

HASTANEYE DAVA AÇTILAR

Antalya'da yaşayan Tarık ve Ceylan Özdemir çifti 2017 yılı Aralık ayında ilk çocuklarının dünyaya gelmesinin mutluluğunu yaşadı. Son derece sağlıklı olan erkek çocuklarına Ata ismini veren genç çift, günler ilerledikçe çocuklarının davranışlarında farklılıklar gözlemledi. İddialara göre doğumun gerçekleştiği özel hastanede son derece sağlıklı dünyaya geldiği söylenen minik Ata'yı başka bir hastaneye götüren Özdemir çiftinin bebeklerinde, epilepsi ve kesin bir tedavisi bulunmayan mikrosefali (baş küçüklüğü) hastalığı teşhis edildi. Dünyaları bir anda kararan Özdemir çifti, hastaneyi ihmalle suçlayarak hukuki süreç başlattı.

"GEBERSİN DAHA İYİDİR"

Bu yaşına kadar birçok kez yoğun bakıma girip amansız hastalığıyla savaş veren Ata'nın ailesi, bir süre önce akciğer enfeksiyonuna yakalanmış, 'ölecek' denilirken tekrar savaşı kazanıp evine taburcu edilmişti. Entübe edilen çocuklarını eğlendirebilmek ve kendisi ile diğer engelli çocukların ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına sosyal medya hesapları açan Özdemir ailesi, burada çocuklarının bakımı konusunda diğer engelli çocukların aile bireylerini de bilgilendirici yönde videolar yayınladı. Özdemir çifti, geçtiğimiz günlerde gelen bir mesajla şoke oldu. Instagram hesabından bir kadına ait profilden anne Ceylan Özdemir'e, "Oğlun geberir inşallah, gebersin daha iyidir. Mide bulandırıcı bir oğlunuz var. Çok komiksiniz. Yazık acıyorum halinize, bir de gençsiniz. Sen kocana engelli bir çocuk vermişsin daha sana ne diyeyim. Kadın bile değilsin sen" şeklinde mesajlar atıldı.

CANI YANAN ANNE, İÇİNİ DÖKTÜ

Canı çok yanan Ceylan Özdemir, mesajı gönderen kişinin iki çocuk sahibi bir anne olduğunu ileri sürdü. Sosyal medyadan çektiği bir videoyla duruma tepki gösteren Özdemir, "Ata dünyaya böyle gelmek istemezdi. Allah onu öyle yarattı ve böyle geldi dünyaya. Ben onu böyle kabul ettim. O benim canım ciğerim, evladım, yavrum. Zamanında 'İlerleyen zamanlarda, çocuğunun eli, ayağı dönecek. Konuşamayacak, seni anlamayacak. Sen kendini paramparça edeceksin ama eline bir şey geçmeyecek' demişlerdi. Bunları çok yaşadım. Ama ben bunlara takılı kalmadım. Hiçbir zaman olsun Ata'dan bir gün olsun bile umudumu kesmedim. Çünkü ben, nefes aldığı sürece umut vardıra inanıyorum. Yaşamak çok güzel bir şey. Ne şekilde yaşadığın önemli değil. Allah sana ne şekilde nefes verdiyse, sen ona o şekilde tutunmak zorundasın" dedi.

"OĞLUMUN YAŞAMA SEVİNCİYLE GURUR DUYUYORUM"

Oğluyla gurur duyduğunu belirten Özdemir, sözlerine şöyle devam etti: "Siz ne şekilde eleştiri yaparsanız yapın, ne kadar kötü yorum yaparsanız yapın, bu durum hoşunuza gitmese de ben oğlumla gurur duyuyorum. Onun yaşama olan savaşıyla gurur duyuyorum. Başkalarının zoruna gidebilir, ya da bunu bir hastalık haline getirip takıntı yapabilirler. Son 10 gündür bunu yaşıyoruz. Normalde Youtube'dan kötü yorumlar geliyor, silip engelliyorum. Arkasında kesinlikle durmuyorum. Çünkü bana ihtiyacı olan bir evladım var. Benim enerjime ihtiyacı olan bir çocuğum var. Ben enerjimi bu tip şeylerle harcayamam ama bu sefer ki olayda takıntı haline getirildi. "Sen bu çocuğu neden doğurdun, sen ne biçim kadınsın kocana engelli bir çocuk verdin. Senin çocuğunun Allah belasını versin. Gebersin, yaşamasın" gibi, şu mübarek Ramazan ayında ağzıma alamayacağım kelimeler etti bana. Ben sustukça, silip engelledikçe, farklı farklı hesaplardan sürekli yazmaya devam etti. Dediğim gibi normalde ya çocuk yazmıştır ya da aklı başında olmayan biri yazmıştır, silip engelleyip geçtim. Ama bunu yazan iki çocuklu bir anne. Küçücük bir çocuğun ölmesini isteyecek kadar anne olabilmiş. Anneyim diyor. Ben en çok buna kızdım. Sen bir annesin, senin bir evladın var. Nasıl bu kelimeleri edebiliyorsun. Bu nasıl bir hastalık, bu nasıl bir vicdan, anlamakta zorluk çekiyorum."

"ÖZÜR DİLEYİP İNKAR ETTİ"

Özdemir, hakaretlerin ardı kesilmeyince konuyu yargıya taşıdığını aktararak, "Artık yargı onun cezasını verecek. Şu an yurt dışındaymış, ne yaparsa yapsın onu ben her şekilde bulacağım. Kimse benim çocuğuma, 'ölsün', 'gebersin', 'yaşamasın' diyemez. Kimsenin bunu demeye hakkı yok. Küçücük el kadar çocuk sana ne yapmış olabilir. Ağzı var dili yok. Kendince bir yaşam mücadelesi var. Annesi olarak desteğiyim onun. Bizim sana ne zararımız dokunabilir. Ne benim kadınlığım kaldı, ne oğlumun çocukluğu kaldı. Nefret içerikli cümleler kurmaya başladı. Hanımefendinin 2 çocuklu olduğunu öğrendik. Özür dilemeye başladı. 'Özür dilerim ben böyle olsun istemezdim. Benim hesabıma girip başkaları yazmış' dedi" şeklinde konuştu.

"CANIMI ÇOK YAKTI"

"Allah seni ve senin gibileri ıslah etsin" diyerek sözlerine sürdüren Ceylan Özdemir, hakaret eden kişiyi affetmediğini belirterek, "Her şeyi affedebilirim ama benim çocuğuma bu sözleri söyleyemezsin. Kesinlikle affetmiyorum. Ben anne olarak utanıyorum bu sözleri söylemeye çalışırken ama sen bir insan olarak utanmıyorsan senin için benim ve kimsenin yapabileceği bir şey yok. Üzülme diyeceksiniz, boşver diyeceksiniz. Zaten bu tip konulara üzülmüyordum ama bu seferki canımı yaktı. Bugünden itibaren de çok fazla düşünmeyip, oğluma odaklanmak istiyorum. Benim daha büyük dertlerim, sorumluluklarım var. Bunlara üzülecek bir lüksüm yok. Bana ihtiyacı olan bir evladım var" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Sosyal Medya epilepsi Antalya Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (41)

CENGİZHAN:

GEBERSİN DİYEN OKSİJEN İSRAFI CANLILAR O ZİHNİYET RUH HASTALARI GEBERSİN BİR AN ÖNCE İNSANLIK NEFES ALSIN RAHAT ETSİN

20
0
yanıtYanıtla
Allisson:

Kim yazdı o yorumu ama ben ona bir yorum yazayım o bir bebek bebek bile değil bir melek Bunu düşünerek uyu uyuyabilirsen

17
0
yanıtYanıtla
Haktan Baytan:

Ne terbiyesiz insanlar var şu dünyada onlarla nefes almaktan utanıyorum alın atın psikopatlar hücresine günde 24 vakit tövbe ettirsinler

15
0
yanıtYanıtla
DOĞRUCU:

ALLAH C. C ACİL şifalar versin İNŞAALLAH ( Gayri ahlaki yorum yapanlar ALLAH c. c ISLAH ETSİN )

15
0
yanıtYanıtla
kara:

sosyal medya da oğlunun ne işi var herkeze açık niye yapıyorsun. . sadece eş dost akrabana göster çocuğunu değilmi. . . hırlısı var hırzısı var ayyaşı var bağımlısı var demii ne söylediğini bilmeyenler de var sosyal medyada onun için çocuğunu aile içinde ve dostlarınla paylaş. . .

7
7
yanıtYanıtla
Rabia:

Su yorumu yazmadan once keske yukarida kadinin aciklamalarini okuma zahmetinde bulunsaydiniz.Hic yoksa soru sormak icin yorulmazdiniz kadin sorunuzun cevabini zaten pesinen aciklamis...

yanıt2
yanıt0
yazık:

İnsanlıktan nasibini almamış insan artığı yaratıklarla aynı havayı soluyoruz, sen üzülme kardeşim o mesajı gönderen yaratık yüzünden canını sıkma.

14
0
yanıtYanıtla
Aydın:

Ey güzel, ey nurlu Allah cc bağşetiği ata bebek ve onun anne ve babası üzülmeyin ayni mücadeyi veren bir baba olarak üzüntünüzü baylaşıyorum.

yanıt0
yanıt0
elif:

güzel anne sen o kadar güzel bir kalbe sahipsin ki evladını bağrına basmışsın kalpleri zift olmuş insanlıktan nasibini almamış annelerin sözleri lütfen zoruna gitmesin senin çocuğun çok şanslı iyi ki senin gibi bir annesi var allah korkusu olmayanlar ettiği lafları allahın gücüne gidecekmi diye düşünmeliler bilinmelidir ki o istemeden kuru bir yaprak bile dalından düşmez böyle vicdansızları allaha havale et onun adaleti o kadar büyüktür ki nerden geldiğini bilemez insan

11
0
yanıtYanıtla
Erh goktas:

İçim yandi resmen.kimin yarını icin elinde senet var.nasil böyle olmuş insanlar anlamiyorum

11
0
yanıtYanıtla
Tüm 41 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title