Haberler

Vatan Partisi Erzincan Milletvekili Adaylarını Tanıttı

Vatan Partisi İl teşkilatı Erzincan Milletvekili adaylarını tanıttı.

Vatan Partisi İl teşkilatı Erzincan Milletvekili adaylarını tanıttı.

Yapılan tanıtım toplantısına Erzincan Vatan Partisi İl Başkanı Nurettin İnce, Vatan Partisinin birinci sıra milletvekili adayı Prof. Dr. Ali Demirsoy, ikinci sıra milletvekili adayı Musa Dursun ve partililer katıldı.

İl Başkanı İnce yapmış olduğu tanıtım toplantısında ki açıklamasında; "Biz milletvekili adaylarımızı tespit ederken Erzincan'a yakışan, Erzincan'ı temsil edebilecek bir bilim insanı ve Erzincan dendiğinde ilk akla gelebilecek çok önemli bir simayı bizim Erzincan'a kazandırmamız lazım. O bakımdan da bizim genel merkezimiz düşündü, bizlerde burada görüşlerimizi söyledik. Bunun akabinde Erzincan birinci sıra milletvekili adayımız sayın Prof. Dr. Ali Demirsoy kabul ettiler. Tabi sayın Demirsoy'u anlatmak saatler sürer. Zaten internete girdiğinizde sadece Türkiye'de değil, Erzincan'da da değil Dünyada tanınan ve kendi alanında çok büyük bir uzman. Mesela bugün biz İstanbul Üniversitesinin Rektörünü ve Üniversitelerimizi ziyaret ettik. Orada da yine sayın Demirsoy'a çok büyük bir ilginin olduğunu gördük. Gerçekten de Erzincan'a sayın Demirsoy çok yakışır. Kendisi de Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde doğup büyüyen bir zanaatkarın çocuğudur. En önemlisi bir emekçi çocuğudur. Kemaliye'den Dünya çapında Türkiye'yi temsil eden büyük bir bilim adamı haline geliyor. Bu Erzincanlılarımızın bir övünç kaynaklarından bir tanesidir. Kendisi Hacettepe Üniversitesinde öğretim görevlisiydi. Daha sonra oradan kendileri emekli oldular. Halen daha aynı görevi aynı şekilde devam ediyorlar zaten gittiği her Üniversitede, gittiği her yerde ayakta karşılanan, kucaklanan ve toplumumuza bilgi götüren, bilgi emekçisinin temsilcisidir. Bizlere bilgi üretmekte ve o bilgiyle bizi yönlendirmekte.

Yine bizim ikinci sıra milletvekili adayımız Sosyal Danışman Musa Dursun'u uzun yıllardır tanıyoruz. O da Kemah'tan yine bir emekçinin çocuğu. Kendisi yurtdışına gitti ve Avrupa'dan 2005 yılında itibaren Türkiye'ye yönelen Emperyalist saldırıya karşı, sözde Ermeni Soykırımı yalanına karşı mücadelenin başındaki çok nadir birkaç arkadaşımızdan biri. Çok örnek bir davranış içerisinde olmuştur. Vatanını savunmuştur. İsviçre'de, Almanya'da, Avrupa'nın emperyalist merkezlerinde Türkiye'ye gelebilecek her türlü saldırıya karışı can ile mücadele etmiş.

Vatan Partisine karşı olan psikolojik savaşı bitireceğiz. Vatan Partisi kafalardaki barajları yıkacak ve 7 Haziran günkü seçimden başarıyla çıkarak parlamentoya girecektir. Vatan Partisinin 8 Haziranda TBMM'de olduğunu düşünün o parlamento Tayyip Erdoğanların, Abdullah Gül'lerin, Fetullah Gülen'lerin yani binimum Amerikancıların parlamentosu olmak yerine Türklerin ve Atatürk'ün parlamentosu ve gerçek anlamda TBMM haline dönüşecektir. Bu kararlılıkla mücadelemize devam edeceğiz." dedi.

Daha sonra ise konuşan Vatan Partisi birinci sıra milletvekili adayı Prof. Dr. Ali Demirsoy ise; "Ben 1945 yılında Kemaliye'nin Yuva Köyünde doğdum. İlk eğitimi babamdan almış olmalıyım. Çünkü ölümü sırasında bana eğer bilimi topluma yaygınlaştırmazsan sana yaptığım bütün emekleri haram ederim dedi ve öldü. Yaklaşık 8 yıl öğretim üyeliği ve üniversitede bulundum. Bu süre içirisinde herhalde babamın vasiyetini hiç unutmamış olmalıyım.

Bilim tarihini yazmaya çabaladım. Bu bilim tarihini yazarken bir şey öğrendim ki bu coğrafyanın gelmiş geçmiş en önemli düşünürü Atatürk'dür. Atatürkçülük konusunda hiç taviz vermedim. Çünkü bu coğrafyanın kurtuluşu özellikle bizim ülkemizin Atatürk ilke ve devrimlerini devam ettirmeyle mümkün olacağını öğrendim. Türkiye'de önemli dalgalanmalar meydana geldi. Ben her zaman Atatürk ilkelerini savunan bir partinin temsilcisi olaraktan oyumu kullanmış ve gelmiştim fakat dalgalanmalar beni ister istemez Atatürk ilkelerinden ve devrimlerine dört elle sarılan ve tutumuyla özellikle son zamanlarda kesinlikle kararlı bir tutum sergileyen bir partinin mensubu olmaya yöneltti.

Burada önemli bir husus var. Önümüzde kararlı ve Atatürk ilkelerini ve layık Türkiye Cumhuriyetini savunan bir parti var ve onu yaparken de devletin desteği olmadan sadece kendi cesaretiyle yapan bir grup insan var.

Erzincan gittikçe eriyen ve yıpranan bir il. Erzincan şuana kadar buraya Üniversite getirmekten başka hiçbir atılım yapmadı. Bizim arkadaşlarımızla beraber iki görevimiz var. Birincisi Türkiye Cumhuriyetinin bu cadı kazanına dönmüş Orta Asya'nın ve Ön Asya'nın bataklığından kurtarmak için olabildiğince ister milletvekili olarak ister düşünür olarak isterse yazar olarak çok fazlada ilgilendirmiyor. Millet Meclisine gidipte, susupta liderimin arkasından dümen suyundan gideceğime dışarda bir partinin herhangi bir kimliği olamadan birisi olarak da aynı işi yapabileceğimi düşünüyorum. Bunu yaparken de Vatan Partisi gibi vatan diyen ve bu milletin evlatlarına hizmet götürmek isteyen bir parti kuruluşu." dedi.

Son olarak konuşan Vatan Partisi ikinci sıra milletvekili adayı Musa Dursun ise;1955 yılında Erzincan'ın Kemah kazasının Gökkaya Köyünde dünyaya geldim.10 yıllık bir İstanbul yaşamımdan sonra İsviçre'ye gittim. İsviçre'de o zaman Türkiye İşçi Köylü Partisi mensuplarıyla tanıştım. O günden berri bugünkü Vatan partiliyim. Birçok vatansızla aynı coğrafyada yaşadık. Vatan Partisinde vatan sevgisini öğrendik. Bayrağımızı yabancı ülkelerde dalgalandırmayı öğrendik. Avrupa merkezlerinde bu örgütlü mücadelenin şu yararını gördük. Emperyalist merkezlerde bizim ülkemiz üzerine Kurtuluş Savaşından bugüne kadar bitmeyen oyunlar silsilesi vardı ve devam etmekte. Bunun en çarpıcı örneklerinden bir tanesi genel başkanımız Doğu Perinçek'in 2005 yılında Lozan da yapmış olduğu düzenlediğimiz soykırım yapmadık vatan savunduk" Bu tabi bizim gibi yurtdışında yaşayan birçok gurbetçiyi duygulandırdık. Gerçekten de emperyalist merkezlerin hazırlamış olduğu bu politikalar esasında ülkemizin yıkımıyla sonuçlanacak bir noktaya getirilmek istendi ve burada direndik. Böyle bir parti ile biz yola çıktık ve 36 yıl sonra kendi doğduğum büyüdüğüm topraklarda kendi öğrendiklerimle, bildiklerimle yapabileceğim kendi uzmanlık alanım olan ülkemde faydalı olacağıma inanıyorum. Vatan partisi ile vatanı savunacağımı Bayrağımızı daha yükseklere dalgalandıracağımızı çünkü emperyalistlerin bölmek istedikleri bir ülke var. Birde direnenler var bu ülkede burası Türkiye direnenlerin partisi de Vatan Partisidir." dedi. - ERZİNCAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Ali Demirsoy Erzincan Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title