Haberler

Kaçırılan Uçaktan Kadın ve Çocuklar İndirildi

Güncelleme:

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, hava korsanıyla yapılan müzakere sonucunda kadın ve çocukları uçaktan indirmeye başladıklarını belirtti.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, hava korsanıyla yapılan müzakere sonucunda kadın ve çocukları uçaktan indirmeye başladıklarını belirtti.

Tüm yolcuların uçaktan inişi sorunsuz bir şekilde sağlandı

İSTANBUL VALİSİ MUTLU: “OPERASYON TAMAMLANMIŞTIR”

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, yolcuların uçaktan boşaltılmasının ardından korsanın etkisiz hale getirdiğini belirterek, “Şuanda hava korsanı emniyetimizin gözetimindedir. Operasyon tamamlanmıştır” dedi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, kaçırılma girişiminde bulunulan uçakla ilgili Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yaptığı açıklamada, “Saat 18.00 itibariyle Sabiha Gökçen Havalimanımıza Pegasus Hava Yollarımıza ait uçak bir hava korsanı tarafından kaçırılmak suretiyle indirildi. Hava korsanı uçağın Soçi’ye indirilmesi talepleri üzerine pilot ve mürettebat gayet başarılı bir uygulamayla uçağın Soçi yerine İstanbul’a inmesini sağladı. Bu ondan itibarin havaalanımıza gelişleri ilgili tüm birimlerimiz süratle bir kriz merkezi oluşturarak olayı takip etmeye başladık. Ve yoğun istihbari bilgi akışını bütün kanalları kullanmak suretiyle uçakta korsanın yalnız olup olmadığı, yanında başka kişilerin olup olmadığını, olmadığını ifade ettiği gibi bir bombayı koyup koymadığı gibi çok detaylı bir çalışma yürüttük. Ve şahısla ilgili de detaylı bilgileri istihbarat birimlerimizle araştırdık ve daha sonra da hava korsanıyla müzakere sürecini başlatarak zaman içerisinde yapacağımız çalışmalarımızı sürdürdük” dedi.

Bu esnada havaalanının geçici olarak trafiğe kapatıldığını belirten Vali Mutlu, “Oluşturulan güvenle yolcuların önce kadın, çocuk ve yaşlıları almayı hedeflediğimizi ve buna kendisinin de yanaştığını gördük. Bu esnada diğer yolcularında da aşağıya inmesini temin ettik. Bu arada yine emniyetimizin özel harekat birimleri uçağın muhtelif yerlerinden uçağa sızarak gerekli tertibatları aldılar. Ve yolcuları boşaltılması sona ermesinden sonra uçakta kalan korsana karşı etkili bir müdahaleyle etkisiz hale getirdiler. Şuanda hava korsanı emniyetimizin gözetimindedir. Operasyon tamamlanmıştır. Bu operasyonumuzun tamamlanmasında emeği geçen bütün birimlerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Vali Mutlu, “Olay üzücüydü. Soçi’de barışa hizmet eden olimpiyatların sabote edilmesine yönelik bir takım istihbari bilgiler bir takım kanallar üzerinden bize geliyordu. Ama bunun şehrimizde olması bizleri üzmüştür” dedi.

Vali Mutlu daha sonra gazetecilerin operasyona ilişkin detaylı sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin “Tam olarak ne istiyordu” sorusu üzerine Vali Mutlu, “Bizden istekleri oldu. Özellikle kendi ülkesinden bir takım İstanbul’daki yetkililerle görüşme talepleri oldu. Tüm bunları bizde koordine etmeye çalıştık. Uyruğu Ukraynalı. Uçağı Soçi’ye yönlendirmek istiyordu ve oradaki sportif faaliyetle ilgili bir mesaj vermek niyetinde olduğu anlaşılıyor” şeklinde konuştu.

DOĞAN CAN CESUR - ERHAN YILMAZ

Hava korsanı silah kullanılmadan etkisiz hale getirildi.

UÇAK SOÇİ'YE KAÇIRILMAK İSTENDİ

Pegasus Hava Yolları, Kharkiv- İstanbul tarifeli uçuşunu yapan uçağın bomba ihbarı nedeniyle saat 18.05'te güvenle İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na indiğini ve emniyet güçleri tarafından çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Pegasus Hava Yolları, Kharkiv-İstanbul tarifeli uçuşunu yapan uçağın bomba ihbarı nedeniyle saat 18.05'te güvenle İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na indiğini ve emniyet güçleri tarafından çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Kharkov'dan İstanbul’a gelen PGT751 sefer sayılı Boeing 737-800 tipi uçakta 2F koltuğunda oturan bir Ukraynalı yolcu, uçağı Soçi'ye kaçırmak istedi. ‘Üzerimde bomba var’ diyerek bağıran şahıs, kabin memurları ve pilotlar tarafından sakinleştirildi ve uçağın İstanbul'a dönmesi kabul ettirildi. Uçağın İstanbul'a yaklaşması üzerine Balıkesir 9. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan kalkan 191. Filo'ya ait F-16 uçakları, kaçırılmaya çalışan uçağa eşlik etti. Saat 18.02'de Sabiha Gökçen Havalimanı'na inen uçak, de-icing yapılan güvenli bölgeye çekildi.

Konuyla ilgili Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Karkiv (Ukrayna) - Sabiha Gökçen seferini yapan Pegasus Havayollarına ait ve içerisinde 110 yolcu bulunan uçak, yolculardan birinin bomba tehdidinde bulunması nedeniyle tüm tedbirler alınarak emniyetli bir şekilde Sabiha Gökçen Havalimanı’na indirilmiştir. Park pozisyonuna alınan uçakta güvenlik ekipleri incelemelerini sürdürmektedir. Sabiha Gökçen Mülki İdare Amiri Başkanlığı’nda bir ekip de konuyu tüm detaylarıyla araştırmaktadır” denildi.

UÇUŞ EKİBİ

Kharkov'dan İstanbul’a gelirken kaçırılmak istenen Pegasus Hava Yolları uçağında görevli kokpit ve kabin ekibinin isimleri belli oldu. Kaptan Pilot İlyas Karagülle, Yavuz Çuğun, Didar Tunç, Gizem Arslan, Oğuzhan Aktaş ve Seda Karakaş. Bu arada uçağın kaptan pilotu İlyas Karagülle "iyiyiz" mesajı verdi.

PEGASUS HAVA YOLLARINDAN AÇIKLAMA

Pegasus Hava Yolları’ndan olayla ilgili yapılan açıklamada, “Pegasus Hava Yolları'na ait Boeing 737-800 tipi TC-CCP tescilli, PC751 sefer sayılı yolcu uçağı, 7 Şubat Cuma günü (bugün) Kharkiv-İstanbul tarifeli uçuşunu gerçekleştirirken, yapılan bomba ihbarı nedeniyle, saat 18.05'te güvenle İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na inmiştir. Emniyet güçleri tarafından çalışmalar sürmektedir” denildi.

CENK İŞVER - HAKKI ÖZ - KAMİL SELVİ

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: "YOLCULAR TAHLİYE EDİLDİ, ŞAHIS YAKALANDI"

İçişleri Bakanlığı, uçak kaçırma teşebbüsünde bulunan şahsın ikna edilerek uçaktaki yolcuların tahliye edildiğini ve uçağı kaçırmaya çalışan kişinin yakalandığını açıkladı.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, "Özel bir havayolu şirketine ait 110 yolcu ve 5 mürettebatı bulunan yolcu uçağına, Kharkov (Ukrayna) - İstanbul seferi esnasında bir Ukrayna vatandaşı tarafından bomba tehdidiyle kaçırma girişiminde bulunulmuştur. Uçak emniyetli bir şekilde Sabiha Gökçen Havalimanı’na saat 18: 05’te indirilmiştir. Uçağı kaçırma teşebbüsünde bulunan şahıs ikna edilerek uçaktaki yolcular tahliye edilmiştir. Uçağı kaçırmaya çalışan şahıs yakalanmıştır" denildi.

YOLCU YAKINLARININ ENDİŞELİ BEKLEYİŞİ SONA ERDİ

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda kaçırılma girişiminde bulunulan uçaktaki yakınlarını bekleyen vatandaşların endişeli bekleyişleri sona erdi.

Pegasus’un kaçırılma girişiminde bulunan uçağında bulunan yolcuların yakınlarının bekleyişleri sürüyor. Yakınlarını bekleyen yolcular, Vali’nin açıklamasının hemen ardından gelen yolcu bölümündeki bekleyişleri sona erdi. Yolcu yakınları, Telefonla görüştüm. Pasaport işlemlerini halletmiş. Geliyor” dedi. Oğlunu beklediğini ifade eden İsmail Güncüler, “Uçak havaalanına indikten sonra bizi telefonla aradı. Olayı kendisinden duydum. Zaman zaman durumu ile ilgili bizi arayarak bilgi verdi” şeklinde konuştu.

ERHAN YILMAZ - MUSTAFA ESEN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Avni Mutlu Sabiha Gökçen İstanbul Soçi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title