Haberler

Vali Kahraman Emniyet Kemeri Simülasyon Aracını Denedi

Erzincan’da Trafik Güvenliği Projesi Açılışı ve Bilgilendirme Toplantısı kapsamında Erzincan Valisi Süleyman Kahraman ve Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy araç devrilme ve emniyet kemeri simülatörünü denedi.

Erzincan'da Trafik Güvenliği Projesi Açılışı ve Bilgilendirme Toplantısı kapsamında Erzincan Valisi Süleyman Kahraman ve Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy araç devrilme ve emniyet kemeri simülatörünü denedi.

Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Ofisi tarafından koordine edilen Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü ile Halk Sağlığı Müdürlüğünün ortaklaşa yürüteceği "Erzincan Trafik Güvenliği Projesi" kapsamında Erzincan'da yapılan Güvenli Trafik Projesi'nin açılış ve bilgilendirme toplantısı yapıldı. Erzincan Belediyesi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Dünya Sağlık Örgütü Ofisi Başkanı Dr. Pavel Ursu, Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Dr. Bekir Keskinkılıç, Halk Sağlığı Kurumu Daire Başkanı Dr. Sertaç Polat ve Dünya Sağlık Örgütü Proje Koordinatörü Doç. Dr. Toker Ergüder, il protokolü ve davetliler katıldı.

Toplantıda yapılan konuşmalarda proje kapsamında uygulayıcılara ve kamu çalışanlarına yönelik bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmalarının yanı sıra medya mensupları için medya eğitiminin ve halka yönelik farkındalık oluşturma çalışmalarının da gerçekleştirileceği ifade edildi.

Toplantıda konuşan Erzincan İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, "Trafik sorunları ülkemizde önemli sorunlar arasında yer alıyor. Binlerce insanın ölüm ve yaralanmasına neden olan trafik kazaları tedbir alınmadığı sürece daha da içinden çıkılmaz bir hal almaktadır. Herkesin koordineli çalışması, yasal mevduat çalışmalarının yapılması trafik sorunu ile mücadele etmenin temel taşlarıdır. Büyük bir kısmı insan hatasından meydana gelen trafik kazalarının önlenmesi yine insanların elindedir. Önlem alınmadığı halde trafik kazalarında can kaybı vermeye devam edeceğiz. İlimizde 2015 yılında 630 kaza meydana gelmiş bu kazalarda 1258 kişi yaralanırken, 58 kişi de hayatını kaybetmiştir. Yine 2015 yılı içerisinde toplam 130 bin 738 araç kontrol edilmiş, ihlal yapan 34 bin 982 araca toplam 7 milyon 280 bin TL cezai işlem yapılmıştır. Kazaları önlemek amacıyla kurumlarla işbirliği içerisinde olmak için gayret gösteriyoruz. Başta emniyet kemerini yaygınlaştırmak olmak üzere, Erzincan'da birçok çalışmaya imza atacağız ve Erzincan'ın trafik kazası ortalamasını en aza indireceğiz" dedi.

Daha sonra konuşan Dünya Sağlık Örgütü Ofisi Başkanı Dr. Pavel Ursu ise şu görüşlerde bulundu:

"19 Ekim 2015 tarihinde Cenevre'de yayımlanan 2015 Yol Güvenliği Dünya Sağlık Örgütü küresel raporundan bahsetmek istiyorum. Bu rapora göre geçtiğimiz yıl dünya genelinde 1 milyon 250 bin kişi hayatını kaybetti. Ölüm oranının ve kaza oranının fazla olması uygulamaların ve bilgilendirmelerin az olması olarak görüyoruz. Türkiye'de çok doğru adımların görüldüğünü görüyoruz. Örneğin bu gün burada çok önemli bir projenin hayata geçirildiğini görüyoruz. İzlediğimiz videolarda hiçbir hayat kaybedilemez bunları kaybetmeme adına daha çok çalışmalara imza atmamız gerekiyor. Özellikle iyileştirmelerin yapılması için yerelde etkili olmak gerekiyor. Erzincan'da yapılacak olan çalışmaların ciddi katkı sağlayacağını da düşünüyorum ben. Huzurlarınızda valiliğinize, emniyet müdürlüğünüze teşekkür ediyorum bu güzel projeye katkı sağladığınızdan dolayı. Burada ki güzel örneklerden diğer ülkelerde de bahsedeceğim hepinize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Son olarak konuşan Erzincan Valisi Süleyman Kahraman ise, "Ülkemizde de önemli bir sorun olan trafik kazalarının önlenmesinde, güvenli trafik alanlarının oluşturulması için yapılan çalışmalarda kurumlar arası işbirliğinin ön plana çıktığını ifade ederek, "Trafikte yaşanan can ve mal kayıpları ne yazık ki çağımızın en büyük sorunlarının başında geliyor. Ülkemiz modern yollara kavuşmasına rağmen, araçların güvenlik sistemleri geliştirilmesine rağmen kazalara engel olamıyoruz. Trafikte yaşanan kayıpların azaltılması amacıyla tüm dünyada, bölgesel ve küresel birçok çalışma yürütülmektedir. Bu çalışmalar arasında en önemlilerinden birisi de, Dünya Sağlık Örgütü tarafından tüm dünyada 2011-2020 yılları arasında meydana geleceği tahmin edilen trafik kazası ölümlerinin %50 oranında azaltılarak 5 milyon hayatın kurtarılması hedefinin belirlenmesi olmuştur. Ülkemiz de bu hedef doğrultusunda birçok önemli çalışmaya imza atmıştır. İlimizde de eylem planı doğrultusunda Trafik Güvenliği ile ilgili birçok çalışma yapılmaktadır. Bugünden itibaren de başta "Emniyet Kemeri" konusu olmak üzere, Kask Kullanımı, Cep Telefonu, Yaya Güvenliği, Hız, Trafikte Çocukların Güvenliği gibi konuları içeren "Erzincan Güvenli Trafik Projesi" hayata geçirilecektir. Tabi ki, bu projenin sadece belirli kurum veya kişilerin çabasıyla başarıya ulaşması mümkün değildir. Tüm dünyada kabul gören eğitim, denetim, mühendislik ve acil yardım hizmetlerinin eşgüdüm içerisinde yerine getirilmesi, bu alanda yaşanan sorunların çözümü için bir mecburiyettir" ifadelerini kullandı.

Toplantı sonrası Vali Süleyman Kahraman ve Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy belediye binası önünde kurulan emniyet kemeri simülatörüne bindiler. Simülatör aracına binmelerinin ardından bir açıklamada bulunan Vali Kahraman, "5 kilometre hızla simülasyon bize takla attırdı. Emniyet kemeri olmasıydı hasar görecektik. Demek ki emniyet kemeri çok çok önemli. İnsanın bütün hayatı o anda gözünün önüne geliyor. Bu hızla bu duyguları hissettiğimizde olası kaza durumunda Allah korusun. Bu simülasyon aracına bindikten sonra kemerin önemini daha iyi anladım. Sürücülerimiz ve araçtaki kişiler kesinlikle emniyet kemerini takmalılar. Eğer sevdiklerine kavuşmak istiyorlarsa hayatlarını sürdürmek istiyorlarsa kesinlikle emniyet kemeri takılmalı" şeklinde konuştu. - ERZİNCAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dünya Sağlık Örgütü Cemalettin Başsoy Süleyman Kahraman Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title