Haberler

Uluslararası Antalya Üniversitesi İlk Mezunlarını Verdi

ULUSLARARASI Antalya Üniversitesi ilk mezunlarını verdi.

ULUSLARARASI Antalya Üniversitesi ilk mezunlarını verdi. Törende konuşan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, "İyi eğitim vermek meseleleri çözmüş olsaydı 15 Temmuz'u bu toplum yaşamazdı, kurşun yağdıranlar bu ülkenin en iyi eğitim almış kişileriydi" dedi.

Beş yıl önce kurulan Uluslararası Antalya Üniversitesi'nin ilk mezuniyet töreni, üniversitenin Döşemealtı İlçesi'ndeki yerleşkesinde gerçekleştirildi. Üniversitenin ilk mezunlarını verdiği törene Vali Münir Karaloğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Rektör Prof. Dr. İsmail Yüksek, üniversitenin mütevelli heyeti başkanı iş adamı Fettah Tamince, Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, mezun olan 217 lisans ile 35 yüksek lisans öğrencisi ve aileleri katıldı.

'MİLLİ VE YERLİ DEĞİLLERDİ'

Törenin açılış konuşmasını yapan Vali Münir Karaloğlu, üniversitenin henüz çiçeği burnunda olmasına rağmen belli marka değerinin oluştuğunu söyledi. Sadece iyi eğitim vermeyi hedeflemediklerini belirten Karaloğlu, "İyi eğitim vermek meseleleri çözmüş olsaydı 15 Temmuz'u bu toplum yaşamazdı. 15 Temmuz'da bu topluma kurşun yağdıranlar bu ülkenin en iyi eğitim almış kişileriydi. Ama milli ve yerli değillerdi. Fazilet ve şahsiyet sahibi değillerdi ki milletin silahını millete doğrulttular. Biz bunu aşmak istiyoruz. Biz şahsiyetli, onurlu, toplumsal değerlerine sahip çıkan gençlik yetiştirmek istiyoruz" dedi.

Vali Karaloğlu, mezun olan yabancı öğrencilerin de gönüllü elçilik yapmalarını istedi.

80 ÜNİVERSİTEDEN ÖĞRENCİ

Rektör Prof. Dr İsmail Yüksek da 80 ülkeden öğrencilerinin olduğunu söyledi. Yatırımların en iyisinin insana yapılan yatırım olduğunu dile getiren Prof. Dr. Yüksek, öğrencilerine, "Bildiklerinizle yetirmeyin. Başardıklarınız sonraki mezunlara kapı açacaktır. Ülkemizin sizin birikimlerinize ihtiyacı var" diye konuştu.

'ZİRVEYİ GÖRDÜNÜZ, SIRA UFUKTA'

Üniversitenin mütevelli heyeti başkanı Fettah Tamince de ailelerin doğru bir üniversiteye öğrenci gönderdiğini söyledi. Üniversite eğitiminin zirve olarak görülebildiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Sizler bugün zirveyi gördünüz. Zirvelerle iş bitmiyor. Sonrasında ufukla karşılaşacaksınız. Zirve hesaplanabilir ama ufuğu hesaplamak zordur. Asıl mücadele yeni başlıyor, ufuk da yeni görünüyor. Burası çok uluslu ve kültürlü bir üniversite olsun istedik. İstediğimiz dünyalı olmaktı, bunu başardık." Tamince, yabancı öğrenciler için de İngilizce konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından mezun olan öğrenciler mezuniyet yeminini Türkçe ve İngilizce okudu. Üniversiteyi birincilikle tamamlayan Durmuş Alp Emre Acar ise yaş kütüğüne dönem plaket çakan ilk öğrenci oldu. Tören, fakültelerini birincilikle tamamlayan öğrencilere plaket verilmesiyle sona erdi - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Antalya Üniversitesi Münir Karaloğlu Fettah Tamince İsmail Yüksek Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title