Haberler

Üçüz Nineler Yeni Evlerine Kavuştu

Ordu'nun Perşembe ilçesine bağlı Yazlık köyünde yaşayan 82 yaşındaki üçüz nineler, bir süre önce katıldıkları bir televizyon programında istedikleri evlerine bugün kavuştular.

Bir televizyon programının 20 Kasım 2012 tarihindeki yayınına konuk olan Hayriye, Hacer ve Emriye Sarı adlı üçüz nineler, evlerinin eski olduğunu ve oturulamayacak durumda olduğunu belirterek, kendilerine yeni bir ev yapılması isteğinde bulunmuştu.

Programı izleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, programa bağlanarak üçüz ninelerin evinin yenileneceği sözünü vermişti. Emine Erdoğan'ın himayesinde eski evleri yıkılarak yeni bir ev yapımına başlanan üçüz nineler, yeni evlerinin inşası sırasında Ordu Ahmet Cemal Mağden Huzurevi'nde misafir edildi.

Yaklaşık 3,5 ay gibi kısa bir sürede, Perşembe'nin Yazlık köyündeki evlerinin yapımı tamamlanan üçüz nineler, bugün misafir edildikleri Ordu Ahmet Cemal Mağden Huzurevi'nden, Vali Orhan Düzgün ve eşi Gül Düzgün tarafından alınarak yeni evlerine götürüldü.

Perşembe Kaymakamı Abdullah Küçük ve eşi Sema Küçük, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Ercan Okur ile yolcuk sonrasında, Perşembe'nin Yazlık köyündeki yeni evlerine kavuşan üçüz nineler, sevinçlerini ve mutluluklarını köylüler ve akrabaları ile paylaştı.

Medreseönü Belediye Başkanı Mustafa Tandoğdu, Yazlık Köyü Muhtarı Davut Sarı ve köylülerin de hazır bulunduğu ortamda, üçüz ninelerin yeni evlerine kavuşmasının mutluluğunu ve sevincini paylaşan Vali Orhan Düzgün, duygularını şöyle dile getirdi:

"Üçüz ninelerimizin evinin yenilenmesi için Saba Hanımın programı bir vesile oldu. Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı imkanlarıyla il genelinde son 2 yılda çok sayıda vatandaşımızı bu şekilde ev sahibi yaptık. İç kesimlerdeki ilçelerimizde daha yoğun olmak üzere tüm ilçelerimizde bu şekilde oturulamayacak durumda olan evlerin yenilenmesini sağladık. İhtiyaç sahiplerini, kışın soğuğunda başını sokacak sıcak bir yuvası olmayanları devletimizin imkanlarıyla, başlarını sokabilecekleri sıcak bir yuvaya, düzgün bir eve kavuşturuyoruz. İnşallah üçüz ninelerimiz de bu evlerinde sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşam sürerler. Köylüler de kendilerine destek oluyorlar. Valilik ve Perşembe Kaymakamlığı olarak bizlerin de üçüz ninelerimize olan ilgimiz devam edecek."

Üçüz ninelerin ihtiyaçlarının giderilmesi için başlatılan çalışmaların kısa sürede tamamlandığını belirten Vali Orhan Düzgün, "Üçüz ninelerimizin köydeki evlerinin yeniden yapımı için Perşembe Kaymakamlığımızla beraber, Medreseönü Belediyesi ve özellikle ahşap üniteler, zemin ve dolapların yapımında Ordu Endüstri Meslek Lisesi'nin katkısı oldu. Daha önce de Perşembe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız aracılığıyla gıda, giyim, yakacak gibi desteklerimiz oluyordu. Bundan sonra da aynı destek sürecek" dedi.

Üçüz ninelerle yakından ilgilenmeye devam edeceklerini ifade eden Vali Orhan Düzgün'ün eşi Gül Düzgün, "Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde biz de üçüz ninelerimizle yakından ilgilendik. Yeni evlerinin yapılmasıyla birlikte daha iyi şartlara kavuştular. Önümüzdeki günlerde 3 ay süreyle beraber kalarak dost oldukları huzurevi sakinleri ile birlikte Yazlık köyüne üçüz ninelerimizin yanına misafirliğe geleceğiz" diye konuştu.

Perşembe Kaymakamı Abdullah Küçül ise, üçüz ninelerin bakımının yeğenleri Emine Sarı tarafından yapılacağını belirterek, Kaymakamlık olarak her türlü desteğin verileceğini ifade etti.

Huzurevinde kaldıkları süre içerisinde evlerine kavuşmanın hayalini yaşayan üçüz ninelerin, yeni evlerine kavuşmanın sevinç ve heyecanı yüzlerinden okunuyordu. Yeni eşyalarla donatılmış ve daha sağlıklı bir yaşam ortamına kavuşan yeni evlerinde mutluluktan uçan üçüz nineler için pasta da kesildi.

Üçüz nineler 82 yaşındaki Hayriye, Hacer ve Emriye Sarı, "Köyümüzü ve evimizi çok özlemiştik. Yeni evimiz çok güzel olmuş. Çok mutlu olduk. Sayın Valimiz Orhan Düzgün ve eşi Gül Düzgün, Ordu'da kaldığımız sürede de bizlere çok yakın ilgi gösterdiler, bizi hiç yalnız bırakmadılar. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca, bizleri himaye eden Başbakanımızın eşi Sayın Emine Erdoğan'a, Kaymakamımız Abdullah Küçük, Saba Tümer'e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" diyerek yaşadıkları mutluluğu dile getirdiler.

Yeni sıcak yuvalarında, misafirlerine çay ve yiyecek ikramında bulunan üçüz nineler, Vali Orhan Düzgün'den bir de istekte bulundular. Vali Orhan Düzgün'ü, eşi Gül Düzgün ve Huzurevi'ndeki arkadaşlarını ara sıra telefonla arayarak hal ve hatırlarını sormak istediklerini belirten üçüz nineler, Vali Orhan Düzgün'den telefon isteğinde bulundu. Vali Orhan Düzgün de kendilerine en yakın sürede telefon göndereceği sözünü verdi. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Vali Orhan Düzgün Gül Düzgün Perşembe Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title