Haberler

"Talabani'nin Öldüğü Haberleri Uydurma"

Güncelleme:

Başbakan Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin öldüğüne yönelik haberlerin uydurma olduğunu söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Portekiz Başbakanı Pedro Passos Coelho'yla başbakanlık merkez binada ortak basın toplantısı düzenledi. Başbakan Erdoğan, Talabani'nin hayatını kaybettiği yönündeki haberleri yalanlayarak; "Talabani'nin öldüğüyle alakalı bize bir şey gelmiş değil. Bunlar hep uydurmadır. Biz Iraklı yetkililere isterseniz hemen jet ambulans gönderebiliriz dedik. Eğer bizde tedavi olmak isterse de davet ettik" dedi.

Portekiz ile imzalanan anlaşmaların sonucu olarak iki ülkenin gelecekte stratejik anlamda büyük yol katedeceğini söyleyen Başbakan Erdoğan, Portekiz'in Türkiye'nin Avrupa Birliği sürecine destek olmasını beklediklerini söyledi. Başbakan Erdoğan, iki ülkenin ticaret hacminin 1 milyar doları geçtiğini belirterek; "Portekiz'den ülkemize gelen doğrudan yatırım miktarı toplam 756 milyon dolar. Önümüzdeki dönemde karşılıklı yatırımların arttırılması ve 3'ncü ülkelerle işbirliği yapılması bu süreci teşvik edecektir diye umuyorum. Geçtiğimiz yıl 53 bin Portekizli turisti ağırladık, bu durumdan da oldukça memnunuz" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, Coelho ile Suriye'deki gelişmeler, İsrail-Filistin meselesindeki gelişmeler ve Kıbrıs konusundaki gelişmeleri de görüştüklerini söyleyerek, bu konularda fikir alışverişi yaptıklarını söyledi.

TÜRKİYE'NİN DENEYİMLERİNDEN FAYDALANMAK İSTİYORUZ

Portekiz Başbakanı Coelho, iki ülke arasındaki ilişkilerin bugün imzalanan anlaşmalarla yeni bir boyuta taşındığını ifade ederek, iki ülke arasında çok büyük bir ticari potansiyelin olduğunu ve bu fırsatı değerlendirmek için iki ülkenin de gerekli çabayı gösterdiğini söyledi. Coelho, Türkiye'nin 10 yıl önce yaşadığı kriz ortamındaki deneyimlerden faydalanmak istediklerini belirterek Avrupa Birliği'nin bankalar birliği kurarak devlet borçlarını denetim altına alacağını kaydetti. Türkiye'nin AB'ye tam üyeliğini desteklediklerini söyleyen Coelho, vize muafiyeti görüşmelerinde Türkiye'ye destek verdiklerini belirtti.

Başbakan Erdoğan, dün yapılan köprü ve otoyolların özelleştirilmesi ihalesine değinerek, köprü ve otoyollarda ücret artışının enflasyona bağlı olduğunu, imtiyaz sahiplerinin istedikleri gibi ücret artışı yapamayacağını söyledi. Başbakan Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı'nın Türkiye ziyaretini iptal etme sebebinin Türkiye'nin kuracağı patriot sistemi olduğu iddialarının sorulması üzerine ise; "Davet etmek bizden, davete icabet edemeyişle ilgili bazı şeyler söylendi, ama patriotlar bunların arasında yok" dedi.

ÜLKEMİZİN SAVUNMASI İÇİN GEREKLİ ADIMLARI ATARIZ

Başbakan Erdoğan, İran Genelkurmay Başkanı'nın sözlerine ise; "İran Genelkurmay Başkanı arada sırada çıkar böyle açıklamalar yapar. Biz yetkililere sorduğumuzda 'O kendi düşüncesi' derler. Nasıl kendi düşüncesiyse... Böyle bir anlayış var. Onun için pek muhatap almamız, özellikle benim başbakan olarak doğru değil. 3'ncü Dünya Savaşı'nı getirir, götürür filan, onun kararını verecek olanlar oradaki bir iki kişi değil. Biz ülkemizin savunması için ne gerekiyorsa bu adımları atarız" diye yanıt verdi.

Başbakan Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin öldüğü yönündeki iddialara da yanıt vererek şöyle konuştu: "Talabani'nin öldüğüyle alakalı bize bir şey gelmiş değil. Bunlar hep uydurmadır. Biz Iraklı yetkililere isterseniz hemen bir jet ambulans gönderebiliriz dedik. Bizden bazı talepleri oldu, o talepleri karşılayabiliriz dedik. Eğer bizde tedavi olmak isterse de davet ettik. Kendilerine Allah'tan şifalar diliyoruz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Pedro Passos Coelho Celal Talabani Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title