Haberler

Takviye Kurslarla Başarı Oranı Arttı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Kabadüz Kaymakamı Yunus Can İnal'ın konuşması Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya'nın konuşması İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Baş'ın konuşması Öğrencilerin konuşmaları Takviye kurslarla başarı oranı arttı Ordu'nun Kabadüz ilçesinde eğitim gören öğrenciler, kaymakamlığın girişimleriyle hafta sonları evlerinden ücretsiz alınarak takviye kurs gördükleri okula taşınıyor Kabadüz Kaymakamı İnal: "Buradaki amaç eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak, imkanı olan ya da olmayan bütün öğrencilerimizi eşit seviyede ve eşit derslerle eğitmek" Kabadüz Belediye Başkanı Kaya: "Önemli olan ilçedeki öğrencilerimizin başarı grafiğinin yükselmesi. Bu konuda sonuç almaya başladık.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Kabadüz Kaymakamı Yunus Can İnal'ın konuşması

Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya'nın konuşması

İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Baş'ın konuşması

Öğrencilerin konuşmaları Takviye kurslarla başarı oranı arttı

Ordu'nun Kabadüz ilçesinde eğitim gören öğrenciler, kaymakamlığın girişimleriyle hafta sonları evlerinden ücretsiz alınarak takviye kurs gördükleri okula taşınıyor

Kabadüz Kaymakamı İnal:

"Buradaki amaç eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak, imkanı olan ya da olmayan bütün öğrencilerimizi eşit seviyede ve eşit derslerle eğitmek"

Kabadüz Belediye Başkanı Kaya:

"Önemli olan ilçedeki öğrencilerimizin başarı grafiğinin yükselmesi. Bu konuda sonuç almaya başladık. Şu anda öğrencilerimizin başarı oranı yüzde 70 arttı"

Ordu'nun Kabadüz ilçesinde eğitim gören öğrenciler, ilçe kaymakamlığının girişimleriyle hafta sonları evlerinden ücretsiz alınarak takviye kurs verilen okula götürülüyor.

Kabadüz Kaymakamı Yunus Can İnal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığınca ülke genelinde öğrencilere yönelik başlatılan ve destekleme adı altında uygulanan kurslardan ilçedeki öğrencilerin büyük bölümünün faydalandığını söyledi.

Kurslarda sadece öğretmenlerin ücretlerinin karşılandığını ifade eden İnal, şöyle dedi:

"Biz de Kabadüz Kaymakamlığı olarak bu uygulamayı daha da genişleterek ilçemizdeki öğrencilerin daha başarılı olmaları amacıyla 'Eğitimde bana da fırsat var' projesi başlattık. Buradaki amaç eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak, imkanı olan ya da olmayan bütün öğrencilerimizi eşit seviyede ve eşit derslerle eğitmek. Daha önce dershaneler varken, imkanı olanlar buralardan yararlanıyordu. Şimdi herkes bu projemiz sayesinde bu kurslara katılabiliyor. Özellikle 6,7 ve 8. sınıfta okuyan öğrencilerimiz yol masrafıyla karşı karşıya kalmıyor. Hepsini devletimizin imkanlarıyla kurslarla buluşturuyoruz."

Projelerinden 90 öğrencinin yaralandığını belirten İnal, "Hafta sonları 11 öğretmenimiz 6 branşta 12 saat ders veriyor. Bu iki dönem devam eden bir proje. Proje kapsamında ilçenin en uzak mahallelerinde oturan öğrencilerimiz güvenle sabah evlerinden alınıp akşam evlerine bırakılıyor. Aynı zamanda bu öğrencilerimizin öğle yemekleri karşılanıyor. Yine onların sosyal ve kültürel gelişimlerini sağlaması amacıyla kitaplık ve çalışma masası desteğinde bulunduk. Başlattığımız bu projenin bize maliyeti yaklaşık 200 bin lira. Amaç ise tamamen öğrencilerimizin daha başarılı olması." diye konuştu.

İnal, öğrencilerin ücret vermeden hem takviye kurs aldığını hem de istedikleri kitabı elde edebildiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Biz de kaymakamlık olarak öğrencilerimizin, taşıma, kitap, yemek ve kırtasiyelerini karşılıyoruz. Kurs başladıktan sonra ilçedeki öğrencilerimizin başarısı geçen seneye oranla arttı. Özellikle TEOG başarıları gözle görülür şekilde arttı. İkinci yapılacak TEOG'da bu başarının arttığını daha net göreceğiz. İnşallah onlardan çok büyük başarılar bekliyoruz. Çocuklarımızdan tek beklentimiz kendilerine sunulan bu imkanı çok iyi değerlendirmeleri. Biz devlet olarak her zaman onların yanındayız."

Başarı oranı yüzde 70 arttı

Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya ise, ilçe kaymakamlığınca başlatılan projenin meyvelerini almaya başladıklarını belirterek, "Burada önemli olan ilçedeki öğrencilerimizin başarı grafiğinin yükselmesi. Bu konuda sonuç almaya başladık. Şu anda öğrencilerimizin başarı oranı yüzde 70 arttı. Proje kapsamında ilçemizin uzak mahallelerinden kursa gelemeyen öğrenciler artık kursa getiriliyor. Daha önce dershanelere ciddi paralar harcayan öğrencilerimiz aynı kalitede eğitimi ücretsiz olarak alabiliyor. Bu da bizi mutlu ediyor" diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Baş, eylül ayında açtıkları kurstan 200 öğrencinin faydalandığını, 90 öğrencinin ise taşıma yoluyla kursa getirildiğini ifade ederek, "Buradaki amacımız okul merkezine uzak olan ve hafta sonları kurslarımıza gelemeyecek olan öğrencilerimizi evlerinden alarak kursa getirmek. Bu konuda ihtiyacı olan öğrenciler tek tek tespit edildi. Şimdi bu öğrenciler kurslara katılarak takviye eğitim alıyor. Böylelikle imkanı olan öğrenciyle imkanı olmayan öğrenci aynı kurs sayesinde eksiklerini giderebiliyor" değerlendirmesinde bulundu.

Projenin bundan sonra devam edeceğinin altını çizen Baş, ilerleyen yıllarda öğrenci sayısının artmasının hedeflendiğini belirtti.

Öğrenciler projeden memnun

Uzak mahallerdeki evlerinden alınarak kursa katılmaları sağlanan öğrencilerden Damla Altınel, kurs ile eksiklerini giderdiğini ifade ederek, "Daha önce evim uzak olduğundan kursa gelemiyordum. Şimdi bu proje sayesinde kursa gelebiliyorum.Bu kursun bize çok faydası var. Çok sayıda test çözüyoruz. Bu da bizim daha başarılı olmamızı sağlıyor" dedi.

Dilara Kırkkaya, imkansızlıktan dolayı daha önce dershaneye gidemediğini, kurs aracılığıyla daha iyi eğitim aldığını belirterek, "Herkese çok teşekkür ederiz. Özellikle sabah servis araçlarıyla evimizden alınmamız çok önemli. Aksi durumda bu kurslara gelemezdik" sözlerine yer verdi.

Fatih Kahveci'de, kurs sayesinde sınavlara daha hazırlandıklarını, bundan dolayı TEOG'da ki başarılarının arttığını anlattı.

Fatih Tıkıç'da daha önce dershaneye gittiğini ifade ederek, "Ancak bu kurslarda verilen eğitimle dershanede verilen eğitim arasında hiç fark yok. Hatta bu kurslarda daha çok motive oluyoruz. Bu da başarımızı artıyor"  diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Yener Kaya Yunus Can Kabadüz Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title