Haberler

Tahir Tekin Öztan İstanbul Gaziantepliler Derneği Başkanlığına Seçildi

1985 yılından beri İstanbul'da faaliyet gösteren İstanbul Gaziantepliler Derneğinin başkanlığına, Kadıköy Belediyesi Meclis salonunda yapılan Genel Kurul'da, Saha Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan seçildi.

Kadıköy Belediyesi Meclis salonunda yapılan ve yoğun bir katılımın gerçekleştiği genel kurula, Gaziantep'in önde gelen sanayici, iş adamı ve milletvekilleri de katıldı. İstanbul Gaziantepliler Derneği genel kurulunda oy birliğiyle yeni başkan olarak göreve seçilen Tahir Tekin Öztan görevi eski Başkan Necati Göksu'dan devir alarak hedefleri hakkında bilgi verdi. İstanbul'da yaşayan Gaziantepli sanayici ve iş adamlarının yanı sıra Gaziantep'ten de yoğun katılımın gerçekleştiği genel kurula MHP eski Milletvekili Hasan Özdemir de katıldı. İstanbul Gaziantepliler Derneği Başkanı Tahir Tekin Öztan, amaçlarının İstanbul'daki tüm Gazianteplileri aynı çatı altında toplayarak, dayanışmayı sağlamak, Gaziantep kültürü, el sanatları, tarihi ve mutfağını tanıtmak için çalışacaklarını belirtti. Oluşturduğu Danışma Kurulu ile de dikkat çeken Öztan, Gaziantepli Politikacı, Sanayici ve İş Adamlarından da tam destek aldıklarını bildirdi. İstanbul Gaziantepliler Derneği Başkanı Tahir Tekin Öztan yaptığı teşekkür konuşmasında 2013-1015 yılları arasında koydukları hedefler hakkında bilgi vererek, "İstanbul'da yaşayan Gazianteplilerin iletişim bilgilerini tespit edip, derneğimizle temas kurmalarını sağlayacağız. Ayrıca bu datalarla kimlik kartı oluşturarak, bu kart sahiplerinin çeşitli firmalardan indirim alarak ayrıcalıklı olmalarını sağlamaya çalışacağız. Alleben dergisini konusunda uzman yazarlarla takviye ederek daha nitelikli bir dergi haline getireceğiz.

Üyelerimizin duygu, düşünce, önerilerini sürekli alabilmek ve onlarla haberleşebilmek için web sayfamız sürekli güncelleyecek, sosyal medyada daha fazla yer alarak görüş ve önerileri hayata geçireceğiz. Gaziantep'teki yerel gazeteler ve görsel basınla link hattı kurarak sürekli iletişim halinde olacağız. Gaziantepli yazarların, şairlerin, sanatçıların etkinliklerini derneğimizde duyuracağız. Oluşturulacak yayın kurulu tarafından uygun görülen eserleri, destekleyici bulunması şartıyla derneğimiz tarafından yayınlamaya çalışacağız. Kuruluş amaçlarımızdan biri olan burslarla ilgili yoğun çalışmalar yapacağız.

Yönetim kurulundaki arkadaşlardan ve üyelerden oluşacak bir komite ile ihtiyaç sahibi aileler ziyaret edilip yalnız olmadıkları hissettireceğiz. Geleneksel olarak her yıl yapılan etkinlik ve kutlamalara devam edeceğiz. Geziler düzenleyerek kentimiz ve bölgemizi tanıtacağız. Kentimizle ilgili tüm kitap, dergi ve broşürleri derneğimizde bulunduracağız. Ulusal ve uluslararası aşçılarla temasa geçilerek Gaziantep mutfağı etkin bir şekilde tanıtacağız. Gaziantep el sanatları ürünlerinin tanıtımını yapacağız. Kermesler, paneller, seminerler, şiir günleri düzenleyeceğiz. Gaziantep halkoyunlarını teşvik amacıyla belediyeler ve milli eğitimle işbirliği yaparak yarışmalar düzenleyeceğiz. Tüm bu etkinliklerimizi derneğimizin yönetim kurulu, danışma kurulu ve onların uygun göreceği uzman kişiler tarafından yapacağız. Tüm hemşerilerimizin mutluluğu bizim de mutluluğumuz olacak. Hüzünlerini paylaşarak azaltacağız. Diğer Sivil Toplum örgütleri ile ortak projeler gerçekleştireceğiz" dedi.

Yapılan seçimlerde tek liste sunulduğu ve İstanbul Gaziantepliler Derneği Başkanlığına Tahir Tekin Öztan'ın seçildiği, Öztan'ın yeni yönetimde aşağıdaki isimlerle birlikte görev alacağı bildirildi. İstanbul Gaziantepliler Derneği Yönetim Asil Kurulu Üyeleri şöyle sıralandı: "Tahir Tekin Öztan (Sahan Şirk. Grubu Yön. Kur. Bşk.), Bülent Karadağ (Prof. Çocuk ve Göğüs Hast. Uzm.), Ahmet Ümit (Yazar), Ali Uçar (Gaziantepli Kardeşler Şirk. Grubu), Belgin Ateş (İktisatçı, Halkla İlişkiler Uzmanı),Sermet Söylemez (Sanayici, İş Adamı), Nuri Develi (Develi Şirk. Grubu Yönt. Kurulu Üyesi),Oya Öztan Peker (Yeditepe Üniv. Öğrt. Görev.- Diş Hekimi), Hacı Çapar (Emekli Gümrük Müdürü), Osman Gazi Kiraz (Dr. İstinye Devlet Hst. Başhekimi), Enver Keskin (Okan Üniv. Öğrenci Dekanı), Turgay Hanedan (Avukat), Oya Çetinkaya (Prof. Çocuk Hastalıkları Uzmanı), M. Salim Erdem

(Matbaacı) ve Olcay Bilgili (Yönetici)".

İstanbul Gaziantepliler Derneği Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri ise, Cevat Güralp, Gökhan Ahi, Hasan Tanyol, Erhan Ece, Eren Eroğlu, Sena Hocaoğlu, Adnan Kolukısa, Yaşar Kuşata, Cahit Büyüksarıyıldız, Okhan Öztan, Sabri Güçdemir, Sait Küçükkınacı, Nuri Bilge, Burhan Atik ve Mesut Bıçkıcı oldu.

İstanbul Gaziantepliler Derneği Federasyon Delegeleri ise, M. İnal Aydınoğlu, M. Reşit Göğüş, Necmettin Sökücü, Ali Uçar, Oya Peker, Belgin Ateş, Olcay Bilgili, Osman Gazi Kiraz, Enver Keskin, Oya Çetinkaya, M. Tamer Bilge, M. Salim Erdem ve Cevat Güralp oldu.

İstanbul Gaziantepliler Derneği Federasyon Delegeleri Yedek Üyeler ise, Eren Eroğlu, Sena Hocaoğlu ve Adnan Kolukısa oldu.

İstanbul Gaziantepliler Derneği Denetleme Kurulu Asıl Üyeleri de, Erol Güngör, M. Tamer Bilge, ve

Mustafa Açıkkol oldu.

İstanbul Gaziantepliler Derneği Denetleme Kurulu Yedek Üyeleri de şöyle sıralandı: Maruf Durucu, Ali Büyüksarıyıldız ve Mehmet Parlak oldu.

İstanbul Gaziantepliler Derneği Danışma Kurulu ise, Muammer Güler

(İç İşleri Bakanı), Fatma Sahin (Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı), Mehmet Erdoğan (Milletvekili), İbrahim Halil Mazıcıoglu (Milletvekili), Nejat Kocer (Milletvekili), Mehmet Sarı (Milletvekili), Derya Bakbak (Milletvekili), Ali Serindağ (Milletvekili), Edip Semih Yalçın

(Milletvekili), Mehmet Şeker (Milletvekili), Asim Güzelbey (Gaziantep Büyük Şehir Belediye Başkanı), Ridvan Fadıloglu (Şehitkamil Belediye Başkanı), Mehmet Tahmazoglu (Şahinbey Belediye Başkanı), Selami Öztürk (Kadıköy Belediye Başkanı), Oğuz Kaan Salıcı (CHP İstanbul il Başkanı), İnal Aydınoglu (İş Adamı, Yazar), Türkan Uğur Dai (Prof. M.Ü. Gazetecilik Bölüm Başkanı),

Aydın Barlas ( Profesör C.Paşa Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi), Ömer Güzel (Biruni Lab. Sahibi), Mehmet Barlas (Gazeteci, Yazar),

Bekir Okan (İş Adamı),

Halil Tunalı (C.Paşa Üniv. Fizyoloji Bölümü. Öğretim Üyesi), M. Resit Göğüş (İş Adamı), Erhan Özmen (İş Adamı), Zeynep Göğüş (Gazeteci, Yazar), Necmettin Sökücü (Prof. İ.Ü. Öğretim Üyesi), Pınar Uzmen (Sanko Hold. İsko Şb. Satış Yönt), İnci Tezel (Öğretmen) ve Hasan Coşkun (Elektrik Mühendisi) oldu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kadıköy Belediyesi Gaziantep İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
title