Haberler

    PSG, 8 Hafta Kala Şampiyonluğunu İlan Etti

    Güncelleme:

    Fransa Ligue 1 ekibi PSG, Troyes'u 9-0 yenerek şampiyon oldu. Ibrahimovic, "PSG'de kalacak mısın?" sorusuna "Eyfel yerine heykelimi yaparlarsa belki kalırım." dedi.

    Fransa Ligue 1 ekibi PSG, deplasmanda karşılaştığı Troyes'u 9-0 gibi farklı bir skorla yenerek ligin bitimine 8 hafta kala üst üste 4., lig tarihindeki 6. şampiyonluğunu ilan etti.

    Ligue 1 tarihinin en farklı deplasman galibiyeti elde eden Paris ekibi, 2006-07 sezonunda 5 hafta kala şampiyonluğa ulaşan Lyon'u geçerek "Fransa liginde şampiyonluğu en erken garantileyen kulüp" oldu.

    ŞOVU CAVANI BAŞLATTI

    Stade de l'Aube Stadı'nda oynanan maçta, gol perdesini 13. dakikada Edinson Cavani açtı. Edinson Cavani'nin golünün ardından konuk ekip PSG, 17. dakikada Javier Pastore ve 19. dakikada Adrien Rabiot'nun ayağından bulduğu gollerle ilk yarıyı 3-0 önde kapattı.

    IBRA'DAN 10 DAKİKADA HAT-TRICK

    İkinci yarıya da hızlı başlayan PSG, İsveçli yıldızı Zlatan Ibrahimovic'in 46, 52 ve 56. dakikalarda attığı gollerle bir anda skoru 6-0'a getirdi. Maçın 58. dakikasında Matthieu Saunier'in kendi kalesine attığı gol ile skor 7-0 oldu. PSG'nin gol yağmurunu başlatan isim olan Edinson Cavani, 75. dakika bir kez daha ağları sarstı ve skoru 8-0'a getirdi. Maçın 88. dakikasında Javier Pastore'nin pasında topla buluşan Zlatan Ibrahimovic, Troyes kalecisini geçerek kendisinin 4, takımının 9. golünü attı ve maçın skorunu belirleyen isim oldu. PSG şampiyonluk maçında sahadan 9-0'lık galibiyetle ayrıldı.

    KARAMBOUE ATILDI

    Ağır bir yenildi alan Troyes cephesinde ise, 64. dakikada oyuna dahil olan Lossemy Karaboue, oyuna girdikten sadece 10 dakika sonra, 74. dakikada gördüğü kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

    Bu sonucun ardından sezon boyunca ligde zirveyi hiç bırakmayan PSG, bitime 8 hafta kala en yakın rakibi AS Monaco'ya 15 puan fark atarak ligdeki 7. şampiyonluğunu garantiledi ve Ligue 1 tarihinin en erken şampiyonu olma unvanını elde etmiş oldu.

    TROYES SON SIRADA KALDI

    Ligin son sırasına demir atan Troyes ise, güçlü rakibi karşısında aldığı ağır yenilginin ardından 14 puanla son sırada kaldı.

    "Fransa liginde en fazla şampiyonluk yaşayan takım" unvanını, 10 kupayla Saint Etienne elinde tutuyor.

    PSG'DEN ERKEN ŞAMPİYONLUK

    Paris ekibi, 2006-07 sezonunda, Gerard Houllier yönetiminde 5 hafta kala şampiyonluğa ulaşan Lyon'u geçerek "Fransa liginde şampiyonluğu en erken garantileyen kulüp" unvanını aldı.

    PSG ayrıca "liginde şampiyonluk ipini en hızlı göğüsleyen Avrupa kulüpleri"nden biri oldu. Bayern Münih, Pep Guardiola'nın takımın başına geçtiği 2013-14 sezonunda, 18 takımlı Almanya Birinci Ligi'nde (Bundesliga) bitime 7 hafta kala şampiyonluğunu ilan etmişti. Manchester United da Alex Ferguson'ın çalıştırdığı 2000-01 sezonunda, 20 takımın mücadele ettiği İngiltere Premier Lig'de 5 hafta önceden kupayı garantilemişti.

    Takvim 13 Mart'ı gösterirken 30 maç sonunda şampiyon olan PSG, Bundesliga'daki 27. maçını oynadığı 25 Mart 2014'te şampiyonluğa uzanan Bayern Münih'e ait "Tarih bakımından Avrupa'nın 5 büyük liginde en erken şampiyon olan takım" rekorunu kırmayı da başardı.

    2012'de Katar sermayesi tarafından alındığından bu yana Ligue 1'i domine eden PSG, bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi, Fransa Kupası ve Fransa Lig Kupası'nda da yoluna devam ediyor.

    IBRA: EYFEL YERİNE HEYKELİMİ KOYARLARSA BELKİ PARIS'TE KALABİLİRİM

    Paris Saint Germain'in İsveçli süper yıldızı Zlatan Ibrahimovic, şampiyonluk maçının ardından sorulan 'Takımda kalacak mısın?' sorusuna esprili bir yanıt verdi.

    Paris St. Germain ile olan sözleşmesi Haziran ayında sona erecek olan Ibrahimovic daha önce yaptığı açıklamada gelecek sezon Paris Saint Germain forması giymeyeceğini açıklamıştı.

    Ancak kulüp başkanı Nasser Al Khelaifi'nin şampiyonluğun ardından sarf ettiği "Zlatan'ın kalmasını istiyoruz. Bunu kendisiyle görüşeceğiz" sözlerinin hatırlatılması üzerine Ibrahimovic, "Eğer Eyfel Kulesi'nin yerine benim heykelimi koyarlarsa belki Paris'te kalabilirim" dedi.

    Zlatan Ibrahimovic'in adı Çin ve ABD kulüplerinin yanı sıra Manchester United'la da ciddi şekilde anılıyor.

    Kaynak: Sporcope.com / Spor

    Edinson Cavani Fransa Paris Lyon Spor Haberler

    500

    Yorumlar (2)

    Marş:

    Şu adamın mizahına hayranım

    5
    0
    yanıtYanıtla
    mastique:

    sen fenere gel dikelim heykelini, yoksa baska takimlar senin bassaklarina cimento yetistiremezler

    3
    0
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title