Haberler

Beşiktaş Milangaz-Anadolu Efes Maçının Ardından

Beko Basketbol Ligi play-off final serisi 3.maçında Anadolu Efes, Beşiktaş Milangaz'ı 69-67 yenerek ilk galibiyetini aldı ve seride durumu 2-1 yaptı.

Beko Basketbol Ligi play-off final serisi 3. maçında Anadolu Efes, Beşiktaş Milangaz'ı 69-67 yenerek ilk galibiyetini aldı ve seride durumu 2-1 yaptı.

İç saha maçlarında Beşiktaş Milangaz'a Sinan Erdem Spor Salonu'nda 82-75 ve 76-71'lik skorlarla kaybederek 2-0 geriye düşen Anadolu Efes, serideki ilk galibiyetini ise konuk ekip olarak bulunduğu Abdi İpekçi Spor Salonu'nda aldı.

Ayrıca, normal sezondaki iki maçı rakibine karşı yitiren Anadolu Efes, final serisindeki iki maçı da kaybetmesinin ardından, ligdeki 5. maçında ilk kez Beşiktaş Milangaz'ı yenmiş oldu.

Serinin 4. maçı, 5 Haziran Salı günü saat 20.00'de yine Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapılacak.

-İlk yarıda Beşiktaş Milangaz, ikinci yarıda Anadolu Efes-

Oldukça çekişmeli geçen mücadelenin ilk yarısında Beşiktaş Milangaz oldukça etkili bir oyun sergilerken, ikinci yarıda ise Anadolu Efes üstünlüğü ele aldı.

Maçın ilk çeyreğinde 14 sayı (20-4) geriye düşen ve bu periyotu 22-9 yenik geçen Anadolu Efes, 10-0'lık bir seriyle başlamasına karşın ikinci periyotta da Beşiktaş Milangaz'ı durduramayarak devreyi 12 sayı farkla 45-33 geride kapattı.

İkinci yarıda ise yeniden toparlanmayı başaran Anadolu Efes, son periyota girerken farkı 2 sayıya düşürdü (56-58) ve büyük mücadeleye sahne olan karşılaşmayı 69-67 kazanmayı başardı.

-Son saniyeler büyük heyecana sahne oldu-

İki takımın da adeta kafa kafaya girdiği son saniyelerde büyük heyecan yaşandı.

Bitime 20 saniye kala Ersin Dağlı, Savanovic'e yaptığı müdahaleyle basket faule neden olurken, bu pozisyonda kazanılan basketle Anadolu Efes 68-67 öne geçti.

Savanovic tek atışı kaçırırken, daha sonra kendi potası altında yaşanan karambolde bir faul daha kazanan Anadolu Efes'te Lafayette, ilk atışı sayı yapıp ikinci atışı kaçırdı. Kaçırılan atışta ribaundu almaya çalışan Cenk Akyol bitime 2,5 saniye kala faul yapınca, Beşiktaş Milangaz beraberliği yakalama fırsatı buldu.

Ancak Hawkins'in iki serbest atışı da kullanamaması sonrası zorlu maçtan galip ayrılan taraf, 69-67'lik sonuçla Anadolu Efes oldu.

Öte yandan, karşılaşmanın oldukça çekişmeli geçen son saniyelerinde tribünler de gerildi. Son bölümde taraftarların hakem kararlarına tepkisi artarken, zaman zaman sahaya yabancı maddeler de atıldı.

-Anadolu Efes'i Kerem Gönlüm ve Vujacic taşıdı-

Beşiktaş Milangaz karşısında Anadolu Efes'in en skorer isimleri Kerem Gönlüm ile Sasha Vujacic oldular.

Maçta takımını adeta sırtlayan isim olan Kerem Gönlüm, 20 sayı ve 7 ribauntluk bir perfmans sergiledi.

Final serisinin ilk iki maçında kadroya giremeyen Sasha Vujacic, üçüncü maçta şans bulmasının ardından kalitesini bir kez daha gösterdi. Maçın ilk çeyreğini kenarda geçiren, ikinci çeyreğin ise son bölümlerinde süre almaya başlayan Vujacic, Anadolu Efes'in farkı kapattığı üçüncü çeyrekte rakip potaya 14 sayı birden gönderdi ve maçı da 14 sayıyla tamamladı.

Lacivert-beyazlı ekipte Cenk Akyol da 11 sayıyla karşılaşmayı tamamladı.

-Beşiktaş Milangaz'a Erceg ve Hawkins yetmedi-

Final serisinde ilk kez yenilgi yaşayan Beşiktaş Milangaz'ın en skorer isimleri Zoran Erceg ve David Hawkins oldular.

Zoran Erceg maçı 17 sayı ve 10 ribauntla "double-double" yaparak tamamlarken, Hawkins ise 16 sayı üretti ancak son saniyede kaçırdığı iki serbest atış, takımına pahalıya mal oldu.

-Mensah Bonsu, Ataman'ı kızdırdı-

Karşılaşmanın etkili isimlerinden olan Beşiktaş Milangazlı oyuncu Mensah Bonsu, ikinci çeyrekte teknik faul alması sonrası antrenör Ergin Ataman'ın tepkisini çekti.

Bir ikili mücadelede sinirlendiği Anadolu Efesli Batista'yı eliyle sert bir şekilde iten Mensah Bonsu'ya centilmenlik dışı faul çalınırken, antrenör Ergin Ataman, oyuncusunu sakin olması yönünde uyarmak zorunda kaldı.

Öte yandan Mensah Bonsu, maç içinde yaptığı birbirinden güzel smaçlarla da taraftarları coşturdu.

-Fikret Orman, "Feda" tişörtüyle maçta-

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Beşiktaş Milangaz'ın Anadolu Efes'le yaptığı önemli karşılaşmada protokol tribününde yerini aldı.

Mücadeleyi heyecan içinde takip eden Orman'ın, kulübe mali destek sağlamak için özel olarak hazırlanan ve üzerinde "Feda" yazısı bulunan tişört giydiği görüldü.

Öte yandan, maçın devre arasında küçük Beşiktaş taraftarı Kartal Bölükbaşı için saha kenarında bir doğum günü düzenlendi. Saha kenarında doğum günü pastası kesilirken, küçük taraftarın bu mutlu anı tribünlerden de alkış aldı.

- İSTANBUL

Kaynak: AA / Spor

David Hawkins Anadolu Efes Milangaz Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title