Haberler

Beşiktaş Kulübü Futbol Genel Direktörü Özen Açıklaması

"Federasyon verdiği kararları sonuna kadar uygulayan bir kurumsa ki öyle olmalıdır, yabancı konusunda kulüplere tebligatı yaptıktan sonra aldığı kararı değiştirmeyeceğini düşünüyorum" "Beşiktaş'ın profesyonelleri, yönetimden memnun olup olmama konusunda bir fikir geliştirebilir ancak söylemez. Ben kendi adıma bunu saygısızca bulurum" "Özellikle takımın planlanması aşamasında, transferlerde ve antrenör ekibinin seçilmesinde yönetimimiz birçok isteğimizi karşılamak için ellerinden geleni yaptı" "Ronaldinho, Beşiktaş'ın marka değerine katkıda bulunabilecek bir oyuncudur. Ronaldinho'nun varlığı, artı 10 bin kombinedir" "Özellikle Fernandes'in takımda kalması konusunda teknik direktörümüz Bilic ve başkanımız Fikret Orman'ın yoğun bir isteği var. Onun için arkadaşlarımız çalışmaları sürdürüyor" "Fernandes, bizim için önemli bir futbolcu. Önemini devam ettirmesi gerekiyor. Rahat ve huzurlu bir kafayla oynayabilmesi için bir an önce sözleşmesinin yapılması gerekiyor"

Beşiktaş Kulübü Futbol Genel Direktörü Önder Özen, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) yabancı sınırlamasına göre transfer yaptıklarını ve federasyonun bu kuralı değiştireceğine inanmadığını söyledi.

Siyah-beyazlı kulübün yeni transferleri için düzenlenen imza töreninde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Özen, yeni sezon transfer politikasını TFF'nin bu sezon için belirlediği 6+0+4 ve gelecek sezon uygulanması planlanan 5+0+3 yabancı oyuncu sınırlaması üzerine kurduklarını kaydetti.

TFF'nin aldığı kararları uygulaması gerektiğini vurgulayan Özen, şunları söyledi:

"Federasyon verdiği kararları sonuna kadar uygulayan bir kurumsa ki öyle olmalıdır, yabancı konusunda kulüplere tebligatı yaptıktan sonra aldığı kararı değiştirmeyeceğini düşünüyorum. Olması gereken de budur. Önümüzdeki sezon hiçbir oyuncu için sözleme feshi yapmak zorunda değiliz. O zaman da tuhaf bedeller ödemek zorunda değiliz. Bu konuda kendimizi şanslı sayıyoruz. Transferleri bir mantık çerçevesinde gerçekleştirdik. Bu sezon kontratlı 9 yabancı oyuncumuz var. Özellikle büyük kulüpler yeni kuralı uygulayabilmek için bazı oyuncular için sözleşme feshi yapmak veya aldıkları oyuncuları başka türlü değerlendirmek zorundalar. Bu da aynı zamanda maddi kayıp ve amortisman kaybıdır. Bunları gözetmek durumundayız."

Özen, Beşiktaş'ın sezon başı itibarıyle Avrupa'da mücadele edip etmeyeceğini bilmediklerini anlatarak, "Bu ayın ortalarında veya sonuna doğru bir karar bekliyoruz. Henüz, 'yüzde 100 şuradayız, buradayız' diyemiyoruz. Bunu da göz önünde bulundurmak zorundaydık. Daha değerli oyuncular alabilir miydik? Para varsa, uygun şartlar oluşmuşsa, Şampiyonlar Ligi'nde devamlı yer alan bir kulüpseniz ve tercih edilen bir kulüpseniz başka türlü transferler yapılabilirdi ama biz aldığımız oyuncuların çok değerli futbolcular olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

"Yönetim her konuda bana destek veriyor"

Deneyimli spor adamı, Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu ile arasında bir sorun olmadığını söyledi.

Bir gazetecinin, "Yönetimden memnun musunuz?" şeklindeki sorusuna şu yanıtı verdi:

"Beşiktaş'ın profesyonelleri, yönetimden memnun olup olmama konusunda bir fikir geliştirebilir ancak söylemez. Ben kendi adıma bunu saygısızca bulurum. Benim sormam gereken, 'yönetim benden memnun mu?' sorusu olmalıdır. Memnun olması gereken yönetimdir, ben değil. Bana bir görev verildi ve bunu yapıyorum. Bana sonuna kadar da destek veriyorlar. Özellikle takımın planlanması aşamasında, transferlerde ve antrenör ekibinin seçilmesinde yönetimimiz birçok isteğimizi karşılamak için ellerinden geleni yaptı."

Bir transfer dışında isteklerinin gerçekleştiğini aktaran Özen,  "Her istediğimiz transferin yapıldığını söyleyemem. Bazı pozisyonlarda, özellikle yabancıda bir sıralama yaptık. Birinci sıradaki oyuncuya maddi olarak ulaşabilir olmadığımızı gördük. O sebeple 'yüzde 100 tam istediğimizi yaptık' diyemeyiz ama yönetimden talep ettiğimiz transferlerin biri dışında, ki diğeri de birkaç gün içinde netleşecektir, tamamına olumlu yanıt verildi. Ciddi bir çalışmayla transferleri yaptılar" diye konuştu.

" Ronaldinho, ürünleştirme için değerlendirilmesi gereken bir oyuncudur"

Özen, siyah-beyazlı kulübün transferi için çabaladığı iddia edilen Brezilyalı oyuncu Ronaldinho'nun marka değeri ve ürünleştirme açısından değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Ronaldinho'yu kulübünden ayırmanın zor olduğunu dile getiren Özen, şunları kaydetti:

"Büyük kulüplerde oyuncular takım planlaması içinde bir yerde bulunurlar. Bir de ürünleştirme var. Büyük kulüpler için önemli bir gelir kalemidir. Ronaldinho, o anlamda değerlendirilmesi gereken bir oyuncudur. Beşiktaş'ın marka değerine katkıda bulunabilecek bir oyuncudur. Ronaldinho'nun varlığı, artı 10 bin kombinedir. Ürünleştirmede kullanılabilecek faktör oyunculardan birisidir ama şu anda kulübüyle sözleşmesi devam ediyor. Copa Libertadores'i kazandı. Oradaki misyonunu doldurmuş gibi gözükebilir ama kulübü bırakmak istemiyor. Taraftarlar da kulübe çok büyük baskı yapıyor. Onu oradan sökmek kolay görünmüyor. Ocak ayında sözleşmesi bitecek."

Ronaldinho'nun 2014 Dünya Kupası'nda oynayabilmek için Brezilya Mili Takımı Teknik Direktörü Luiz Felipe Scolari'nin gözü önünde kalmak isteyebileceğine işaret eden Özen, "Ronaldinho'nun Dünya Kupası'nda forma giymesi için Luiz Felipe Scolari'ye çok büyük baskı var. Avrupa'ya dönüş tercihini yaparken, ev sahibi oldukları dünya kupası için Scolari'nin gözü önünde olup olmamayı da karara bağlayacaktır. Oluru varsa, yöneticilerimiz gerekli çabayı gösterdiler, bundan sonra da göstereceklerdir" diye konuştu.

Fernandes ve Almeida konusu

Özen, Fernandes ve Almaida'nın gelecek sezon sözleşmelerinin biteceğini hatırlatarak, başkan Fikret Orman ve teknik direktör Slaven Bilic'in özellikle Fernandes'in takımda kalmasını çok istediğini söyledi.

Fernandes ve Almeida ile ilgili sözleşme yenileme çalışmalarının sürdüğünü aktaran Özen, şöyle devam etti:

"Manuel Fernandes ve  Hugo Almaida'nın gelecek sezon sözleşmeleri bitiyor. Özellikle Fernandes'in takımda kalması konusunda Bilic ve Fikret Orman'ın yoğun bir isteği var. Onun için arkadaşlarımız çalışmaları sürdürüyor. Yakın zamanda final olacağını zannediyorum. Fernandes, bizim için önemli bir futbolcu. Önemini devam ettirmesi gerekiyor. Rahat ve huzurlu bir kafayla oynayabilmesi için bir an önce sözleşmesinin yapılması gerekiyor. Kısa profesyonel yaşantı içinde oyuncular son sözleşmelerini özel düşünürler ve öyle hesaplarlar. Fernandes için de böyledir. Kendisi için özel bir imza olması gerektiğine inanıyor, ben de buna inanıyorum. Umarım o özel şartları yerine getirebilecek durumda oluruz. Karşılıklı anlaşır ve oyuncunun kalmasını sağlarız. Kendisi İstanbul'da olmaktan ve Beşiktaş'ta oynamaktan dolayı mutlu."

Almeida'nın isteksiz olduğu görüşüne katılmadığını belirten Özen, "Hafta içinde Almeida'nın bel bölgesine enjeksiyon yapıldı. Dün akşam kendisiyle konuştum ve oynama isteği yüksek. Pazar günü için istekli olduğunu ve Trabzonspor maçına yetişeceğini söyledi. Ben iki oyuncunun da sorun olduğunu düşünmüyorum" şeklinde görüş belirtti.

Özen, Almeida'nın değerli bir oyuncu olduğunu vurgulayarak, "Almeida gibi bir oyuncuyu önemli rakamlar vererek alabiliyorsunuz. Hoca bunun farkında ama şartların karşılıklı olarak uyup uymayacağına bakacağız. Oyuncunun değeri hem yönetim hem de hoca tarafından biliniyor" dedi.

Sağlık kurulunda Karanlık dönemi

Önder Özen, Fenerbahçe Futbol Takımı'nın eski doktoru Ertuğrul Karanlık'ın Beşiktaş'ta göreve başlayacağını açıkladı.

Karanlık'ın, Moussa Sow'un sakatlığı hakkında yaptığı açıklamalardan ziyade aldığı görevlere baktığını belirten Özen, "Ayrılan sağlık ekibimizden İsmail Başöz, benim 13 yıllık arkadaşım ve çok iyi bir doktordur. Arkadaşlarımızın geçen sezon çok yıprandığını yönetim kurulumuz söyledi. Ben de bunun farkındaydım. Sakatlıklarla ilgili birçok defa suçlamalara maruz kaldılar. Bir sağlık ekibi sporcuyu sakatlayamaz. Sakatlık sebepleri açıktır. Bana göre İsmail Başöz ve arkadaşları başarılıydılar ama burada bir yeniliğe ihtiyaç vardı. O sebeple bunu yaptık. Değerli insanlardı. Ayrılırken üzüldüm ve bu kararın altına imza atarken ne kadar zorlandığımı kimse tahmin edemez. Yeni gelen arkadaşlara da 'Beşiktaş'a hoşgeldiniz' diyorum" ifadelerini kullandı.

Özen, sağlık kurulunun değiştirilme zamanının doğru olmayabileceğini ancak bu kararı aldıklarını dile getirerek, "Bu bir hata olabilir. Hataysa bunun sorumlusu benim. Hesabını veririm" dedi.

- Stat konusu

Özen, Beşiktaş taraftarlarının bu sezon farklı statlarda yapılacak maçlara ilgi göstereceğine inandığını kaydetti.

BJK İnönü Stadı'na kazma vurmanın çok büyük bir olay olduğunu ve bunun kamuoyunda yeteri kadar takdir görmediğini savunan Özen, "Kasımpaşa'da da olsa Atatürk Olimpiyat Stadı'nda da olsa Beşiktaş taraftarı her zaman takımının arkasında. Çaykur Rizespor ile oynanan hazırlık maçında çok uygun bir gün olmamasına rağmen, Beşiktaş taraftarları Atatürk Olimpiyat Stadı'na geldi. Kalbiyle oynayacak oyuncular, kalbiyle çalışan bir teknik adam var. Beşiktaş taraftarı bunu gördükten sonra koşa koşa stada gelir. Oranın çok fazla boş kalacağını düşünmüyorum. Beşiktaş'ın yine çok önemli bir taraftar topluluğu önünde oynayacağını tahmin ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Basınla ilişkileri

Basında kendisiyle ilgili bir karalama kampanyası olmadığını düşündüğünü dile getiren Özen, sözlerini şöyle tamamladı:

"Basında bir karalama kampanyası olduğunu düşünmüyorum. Hatalı işlerimiz mutlaka olmuştur. Göreve başladığım andan itibaren özeleştiri yapıyorum ve yaptığım hataları görüyorum. Basınla olan duruma ben sebep olmuş olabilirim. İletişim becerileri gelişmiş ve çok iyi iletişim kurabilen birisi değilim. Bu benim yaradılışımla ilgili olabilir. Biraz suratsız olduğumun ben de farkındayım ama bu benim de hoşuma gitmiyor. Bu değiştirebileceğim bir şey değil. Daha iyi ilişkiler kurmayı denemeye çalışırım. Onun için basın mensuplarından özür dilerim. Keşke bu konuda daha yeterli olsaydım." - İstanbul

Kaynak: AA / Spor

Ronaldinho Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title