Haberler

Türkiye'ye yaptırımın görüşüleceği AB Liderler Zirvesi öncesi peş peşe açıklamalar: Durum daha da kötüleşti

Güncelleme:

Avrupa Birliği Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Türkiye ile ilişkiler konusuna AB Liderler Zirvesi'nde karar verileceğini belirterek, AB dışişleri bakanlarının "Türkiye'nin tutumunda temel bir değişim olmadığı, durumun daha da kötüleştiği" görüşünde olduğunu ifade etti. Alman Bakan Heiko Maas ise "Türkiye ile diyaloğu sürdürmek zorundayız" dedi.

Borrell, Brüksel'deki AB Dışişleri Bakanları Toplantısından sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, 10-11 Aralık'taki AB Liderler Zirvesi öncesinde Doğu Akdeniz'deki durum ve Türkiye-AB ilişkilerinin de ele alındığını söyledi.

"DURUM DAHA DA KÖTÜLEŞTİ"

Türkiye ile ilişkiler değerlendirmesinde AB dışişleri bakanlarının " Türkiye'nin tutumunda temel bir değişim olmadığı, durumun daha da kötüleştiği" görüşünde olduğunu aktaran Borrell, bölgede Türkiye'nin arama çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Borrell, "Bakanların değerlendirmesi olumlu değil. Bakanlar çok önemli AB Konseyi öncesinde liderleri bilgilendirecek." dedi.

Türkiye'ye yaptırımın görüşüleceği AB Liderler Zirvesi öncesi peş peşe Türkiye açıklamaları: Durum daha da kötüleştiJosep Borrell

"AB LİDERLERİ KARAR VERECEK"

Bakanların mevcut durumu değerlendirdiğini ifade eden Borrell, sadece Yunanistan ve Rum yönetiminin değil bütün üyelerin Türkiye ile durumun dikkatlice değerlendirilmesi gerektiği görüşünde olduğunu söyledi.

"Maalesef Türkiye ile ilişkilerde ilerleme veya gelişme göremedik." diyen Borrell, konuyla ilgili AB liderlerinin karar vereceğini vurguladı. Borrell, "Diplomasi farklılıkları diyalog yoluyla barışçıl şekilde çözmek için icat edilmiştir. Biz de bunu yapmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

ALMAN BAKAN MASS: TÜRKİYE İLE DİYALOGU SÜRDÜRMEK ZORUNDAYIZ

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Brüksel'deki AB Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, "Prensip olarak AB'nin Türkiye ile diyaloğu sürdürmek zorunda olduğunu düşünüyoruz." ifadesini kullandı.

Almanya olarak Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile Türkiye arasında uzlaşı aradıklarını ancak bunun başarılamadığını belirten Maas, "Türkiye konusu, AB Liderler Zirvesi'nde ele alınacak. Orada Türkiye'nin davranışlarının nasıl sonuçları olması gerektiği konusu görüşülecek." dedi.

Maas, AB olarak Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki adımlarına nasıl bir tepki verilmesi konusunda oy birliğini sağlamak istediklerini vurguladı.

Türkiye'ye yaptırımın görüşüleceği AB Liderler Zirvesi öncesi peş peşe Türkiye açıklamaları: Durum daha da kötüleştiHeiko Maas

AB LİDERLERİ 11 ARALIK'TA TÜRKİYE GÜNDEMİYLE TOPLANACAK

Bugünkü dışişleri bakanları toplantısından sonra gözler AB liderlerin 11 Aralık Perşembe günü yapacakları Türkiye gündemli zirveye çevrilecek.

Avrupalı liderler son olarak 1-2 Ekim tarihlerinde Türkiye gündemiyle toplanmış, uzun saatler süren görüşmeler sonrasında Ankara'ya diyalog için fırsat verilmesi kararlaştırılmıştı. Bu kapsamda, Doğu Akdeniz'de gerilimi artıran adımlardan vazgeçmesi karşılığında Türkiye'ye "pozitif gündemli diyalog" süreci önerilmişti. Bunun için de 11 Aralık'a kadar Ankara'ya politikalarını gözden geçirmesi için süre tanınmış aksi takdirde yaptırımların gündeme gelebileceği açıklanmıştı.

1-2 Ekim zirve kararlarında, "Yunanistan ve Kıbrıs'a yönelik hukuk dışı eylemlerin durdurulmasına yönelik yapıcı çabaların muhafaza edilmesi" koşuluyla, AB liderlerinin "Gümrük Birliği'nin modernizasyonuna, ticaretin kolaylaştırılmasına, toplumlararası temasa, yüksek düzeyli diyaloğa, 2016 tarihli AB-Türkiye mutabakatı ile uyumlu göç konularında süren işbirliğine odaklanacak pozitif siyasi AB-Türkiye gündeminin başlatılması konusunda mutabık kaldığı" belirtilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Venezuela Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (97)

Yahya:

Bizim hükümetin dediklerine göre ''günde 5 vakit ibadetle bu zor günleride hal ederiz''.

4
35
yanıtYanıtla
Saksıda fesleğen:

Bırakın boş işlerle uğraşmayı millet aç karını doyuramiyo keşke avrupadan bi kaç tane siyasetçi gelsede şu işsizliği şu garibanligi şu fakirliği bitirse adamlar 1800 euro maaş aliyo kendi gözlerimle sahidim 100 euro ya aldıkları bagaja sigmiyo biz 100 tl ye ancak 5 lt yağ bide yoğurt alıyoruz alım güçleri bizden 10 kat fazla 10 kat ya bu siz hala yok 2023 Yok akdeniz karadeniz nameleri söylüyorsunuz biz ac karnımızı doyurmanın derdindeyiz

23
16
yanıtYanıtla
ads:

Sucuklu yumurta var yin mi?

yanıt0
yanıt2
Adalet:

Butun degerlerimizi ozellestirmisiz,uretim yapacak fabrikamiz kalmamis,ekonomi tamamiyle disariya bagimli hale gelmis,yorumlara bakiyorum da ab ye kafa tutacakmisiz,biz turkler kadar gaza gelen baska ulke varmi acaba,ne zaman beynimizi kullanmayi ogrenecez...

13
22
yanıtYanıtla
ads:

Bi sg algı yapma. . .

yanıt5
yanıt3
buse:

Adalet yazmış ismine insanların aklıyla oynuyor hadi naş ne yazdıysan tam tersi oluyor boş yapma

yanıt11
yanıt8
Tip:

60 yıldır almadılar açmi kaldık AB mi doyurdu kardeşim bizim ab olmasa da olur.

yanıt0
yanıt0
Vatansever:

Onda boş yapacak kafa bile yok bence trene bakıp duruyor

yanıt5
yanıt2
Ss:

Biz Türkler derken kendini kastedmiyosun demi?

yanıt1
yanıt2
Akademisyen:

Hadi len sen yazını işlerken kullanmamışsın da, milletemi laf ediyorsun

yanıt0
yanıt1
Tüm 97 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title