Haberler

Marmara denizde deprem mi oldu? Marmara denizi hangi fay hattı üzerinde? Marmara'da kaç fay hattı var?

Güncelleme:

AFAD'ın verilerine göre, merkez üssü Marmara Denizi Karacabey açıkları olan sabah saatlerinde bir deprem olduğu belirtiliyor. Vatandaşlar depremin nerede olduğu ve hangi şiddete meydana geldiğini sorguluyıor.Peki, Marmara denizde deprem mi oldu? Marmara denizi hangi fay hattı üzerinde? Marmara da kaç fay hattı var? En tehlikeli fay hattı nerede? İşte konu hakkında merak edilenler...

Marmara Denizi'ndebir deprem meydana geldiğini duyurdu. Merkez üssü Bursa'nın Karacabey ilçesi olan deprem, İstanbul ve çevre illerde de hissedildi Bunun ardından vatandaşlar depremin büyüklüğünüve Marmara bölgesinden gecen fay hatlarının neler olduğunu araştırmaya koyuldular. Peki, Marmara denizde deprem mi oldu? Marmara denizi hangi fay hattı üzerinde? Marmara da kaç fay hattı var? En tehlikeli fay hattı nerede? Detaylar haberimizde...

MARMARA DENİZİNDE DEPREM Mİ OLDU?

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Marmara Denizi'nde, Bursa'nın Karacabey ilçesinin 14,41 kilometre açıklarında 3,9 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin 7 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.

MARMARA DENİZİNDEN HANGİ FAY HATTI ÜZERİNDE?

İstanbul, deprem riski en yüksek şehirlerden biri olarak geçiyor. Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde yer aldığında dolayı risk açısından 2. ve 3. grupta yer alıyor. Fay hattı ise Tekirdağ-Şarköy açıklarından Marmara Ereğlisi'nin açıklarına kadar uzanıyor.

MARMARADA KAÇ FAY HATTI VAR?

Marmara içinde tek hat halinde iki fay görülüyor. İlki Körfez'den çıkıp, Çınarcık'ın kuzeyinden Büyükçekmece - Yeşilköy açıklarına geliyor. İkincisi Büyükçekmece'den başlıyor, Mürefte'ye kadar devam ediyor.

EN TEHLİKELİ FAY HATTI NEREDE?

Türkiye'de en tehlikeli fay hatlarından biri Kuzey Anadolu Fay hattıdır. Kuzey Anadolu Fay hattına benzeyen San Andreas Fay Hattı ise dünyanın en tehlikeli fayı olarak biliniyor.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Marmara Denizi Karacabey Marmara Deprem AFAD Gündem Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot verir? Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot dağıtılacak? Ayhan Gider kimdir? Milletvekili Ayhan Gider kaç yaşında ve nereli? SON DAKİKA: Deprem mi oldu? Ege'de deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? Öğretmen atamalarında mülakat kalkacak mı? Mülakat kaldırılacak mı? Bakan Tekin ne söyledi? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı şifresiz mi? Buse Naz Çakıroğlu kimdir? Buse Naz Çakıroğlu kaç yaşında, nereli? GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128112 29 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 29 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 29 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 29 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Nihal Candan röportajında ne dedi? Nihal Candan cezaevinden çıktı mı? Nihal Candan tahliye oldu mu? Nihal Candan'ın son hali! Resmi Gazete bugün (29 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 Mayıs afişleri! İşte en güzel Whatsapp, Facebook, Instagram HD, kaliteli 1 Mayıs kaliteli görseller ve resimler! 29 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title