Haberler

En iyi bilim kurgu filmleri nelerdir? Bilim kurgu türleri nelerdir? Bilim kurgu film tavsiyeleri, bilimkurgu film nedir?

Güncelleme:

En çok beğenilen film türlerinden birisi bilim kurgu filmleridir.En iyi bilim kurgu filmleri nelerdir? İzlenmesi gereken bilim kurgu filmleri nelerdir? Bilim kurgu türleri nelerdir? Tüm detaylar haberimizde...

Bilim kurgu filmleri hayali gibi görünse debilimsel gerçeklere göre mümkün ya da makuldürler. Fantastik eserlerden farklıdır. Bilim kurguda zaman, karakterler ve kurgu bilimsel gerçekler ve teoriler üzerine kurulmuştur. İzleyebileceğiniz ve seveceğinizi umduğumuz filmleri sizler için derledik.

BİLİM KURGU FİLMİ NE DEMEKTİR?

Bilimkurgu filmi, sıklıkla fütüristik uzay mekikleri, robotlar veya diğer teknolojiler eşliğinde; dünya dışı yaşam formları, yabancı gezegenler ve zaman yolculuğu gibi hayali fenomenlerin spekülatif ve bilime dayalı tasvirlerini kullanan film türüdür. Bilimkurgu filmi, geçmişten günümüze siyasal ve toplumsal konularda toplumsal eleştiri yapma ve "bizi insan yapan şeyin ne olduğu" gibi felsefi konuları araştırma amaçlı olarak sıklıkla kullanılan bir film türü olmuştur.

Bilimkurgu film türü, sessiz sinemanın ilk senelerinde Georges Melies'in hileli fotoğraf efektleriyle seyirciyi şaşırtan ve büyüleyen Aya Seyahat (1902) filminin yapılışından beridir varlığını sürdürmektedir. Bilimkurgu filmleri, 1930'lu yıllardan 1950'li yıllara kadar düşük bütçeli B filmleri olarak çekilmekteydi. Lakin usta yönetmen Stanley Kubrick'in dönüm noktası niteliğindeki 2001: Bir Uzay Destanı (1968) filminden sonra, bilimkurgu film türü daha ciddi biçimde ele alınmaya başlandı. 1970'li yılların sonlarında, özel efektlerle doldurulan yüksek bütçeli bilimkurgu filmleri sinema seyircisi arasında popüler hale geldi. 1977 yılında çekilen ve muazzam biçimde etkili olan Yıldız Savaşları ve Üçüncü Türden Yakınlaşmalar filmleri, E.T. (1982) ve Siyah Giyen Adamlar (1997) gibi gelecek on yıllar içinde çekilecek büyük bütçeli hit bilimkurgu filmlerinin yolunu açmıştır.

BİLİM KURGU TÜRLERİ NELERDİR?

Katı Bilim Kurgular

Kimya, Fizik, Biyoloji gibi bilim dallarına sıkıca tutunmuştur. Katı bilim kurguları gerçek bilim insanları tarafından yazılmıştır. Gravity filmi, böyle bir durumda uzayda gerçekten neler yaşanabileceğini bilimsel olarak gerçeğe çok yakın şekilde aktardığı için popüler hale gelmiştir.

Yumuşak Bilim Kurgular

Sosyoloji, psikoloji ve politika gibi insan davranışlarını inceleyen bilim dallarına odaklanmıştır. Wall-E örneğini incelediğimizde yumuşak bilim kurgu ile katı bilim kurgunun harmanını görebiliriz.

EN İYİ BİLİM KURGU FİLMLERİ NELERDİR?

13. Kat / The Thirteenth Floor (1999)

Oyuncular: Armin Mueller-Stahl, Craig Bierko, Dennis Haysbert, Gretchen Mol, Tia Texada

Hannon Fuller teknoloji şirketinin sahibidir. Los Angeles'a en iyi simülasyonu geliştirmek için gider. Fakat test sırasında öldürülür. En yakın arkadaşı Douglas Hall şüpheli halegelmiştir. Hafıza problemi yaşayan Douglas, kendinden şüphe etmektedir. Gerçekleri öğrenmek için simülasyona girip Fuller ile konuşmak istemektedir. Kaos içinde ilerlemeye çalışacaktır. Etkisinde kalacağınız, izlerken keyif alacağınız film tavsiye.

Avatar (2009)

Oyuncular: Zoe Saldana, Samuel Shane, Sigourney Weaver, Stephan Lounge, Joel David Moore.

Pandora adındaki gezegende önemli, değerli ve eşine rastlanmamış elementler bulunmaktadır. Askeri bir şirket, söz konusu yeri ve oradaki kaynakları mercek altına almak üzeredir. Ancak en büyük tehdit3 metrelik ırklarına Na'vi adı verilen yaratıklar.

En iyi bilim kurgu filmleri nelerdir? Bilim kurgu türleri nelerdir?

Aşk / Her (2013)

Oyuncular: Joaquin Phoenix, Spike Jonze, Scarlett Johansson, Rooney Mara, Amy Adams

Eşinden boşanmış, yalnız, el işi mektuplar yazarak geçimini sağlayan bir yazardır. Reklamda gördüğü yazılımı satın almak ister. İşe yarayıp yaramayacağı konusunda şüphe duysada almıştır. Samanta adındaki zeka uygulaması, yazarın aklını karıştırır. Sürekli soru sorarak ufkunu açmaya başlamıştır. Bu yazılım sayesinde yalnızlıktan kurtulmuş ve kendini sorgulamaya başlamıştır.

12 Maymun / Twelve Monkeys (1995)

Oyuncular: Brad Pitt, Bruce Willis, Madeleine Stowe, David Morse

Virüs yayılmaya başladığında bir grup sığınaklardahayatta kalmayı başarmıştır. Kurtulan kişiler çözüm bulmak arayış içine girerler. Kurtulmak için zaman makinesi geliştirmeye başladılar. Test aşamasında olan bu makinayı mahkum James Cole üstünde deneyeceklerdir. İlk denemede yanlış tarihe giden mahkum, ikinci denemede kendini akıl hastanesinde bulur.

Truman Şov / The Truman Show (1998)

Dünyanın en güzel adasında, mutlu yaşayan halk, sorunsuz herkesin imreneceği hayat sürmektedir. Burada yaşayan Truman durumu sorgulamaya başlamaktadır. Birşeylerin yolunda gitmediğini fark eder.

En iyi bilim kurgu filmleri nelerdir? Bilim kurgu türleri nelerdir?

Yerçekimi / Gravity (2013)

Dr. Ryan Stone ve astronot arkadaşı Matt Kowalsky uzay görevine çıkmışlardır. Beklenmedik durumla karşılaşırlar. Mekikleri parçalanmaya başlayan ve uzayda savrulan iki astronot, soğuk ve sonsuz uzayda kaybolurlar. Oksijenleri tükenmeye başlayan astronotlar, hayatta kalma mücadelesi vermektedir.

En iyi bilim kurgu filmleri nelerdir? Bilim kurgu türleri nelerdir?

Maymunlar Cehennemi / Planet of the Apes (1968)

Oyuncular: Roddy McDowall, Charlton Heston, Kim Hunter, Linda Harrison

Astronot Taylor, insan ırkı üstünde deneyler yapan ve maymun ırkının hükmettiğ gezegene düşer. Zaman içinde astronot kendisini yardımsever bir şempanze bilimcisinin elinde olur.

En iyi bilim kurgu filmleri nelerdir? Bilim kurgu türleri nelerdir?

Dünyalı / The Man from Earth (2007)

Oyuncular: David Lee Smith, Annika Peterson, Alexis Thorpe, William Kate

John Oldman, üniversitede çalışan profesör, aniden işi bırakıp başka bir yere taşınmaya karar verir. Herkesi şaşırtan bu karar, arkadaşları tarafından oldukça merak edilir. Bunun altında yatan sebep ise, John hem yaşlanamaz hem de bundan dolayı ölümsüzdür.

Son Umut / Children of Men (2006)

Oyuncular: Clive Owen, Julianne Moore, Michael Caine, Clare- Hope Ashitey

Oyuncular: 2007 yılında akıl almaz şeyler meydana gelmektedir. En son doğan çocuk 19 yaşındadır. İnsanlık artık üreyememek gibi bir çıkmazla karşı karşıyadır. İnsanların bazıları çöküşü kabullenirken bazıları mücadele etmeye devam etmektedir.

Bay Hiçkimse / Mr. Nobody (2009)

Oyuncular: Joret Leto, Jaco Van, Diane Kruger, Sarah Poller

Bay Hiçkimse, dünyada kalmış son ölümlüdür. 117 yaşındaki Némo, küçükken peronda olduğunu ve trenin kalkmak üzere olduğunu hatırlar. ren kalkmak üzeredir. Annesiyle birlikte mi gitmeli, yoksa babasıyla mı kalmalıdır?

En iyi bilim kurgu filmleri nelerdir? Bilim kurgu türleri nelerdir?

Yıldızlararası / Interstellar (2014)

Oyuncular: Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain, Michael Caine, Bill Irwin, Ellen Burstyn

Yıldızlararası, Christopher Nolan tarafından yönetilen epik bilimkurgu türündeki 2014 yapımı ABD filmidir. Başrollerinde Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain ve Michael Caine yer almaktadır. Filmde bir grup astronotun bir solucan deliğinden geçerek insanların yaşayabileceği yeni bir yer arayışı konu edilmektedir.

Yıldızlararası, alanında en iyi çekilmiş bilimkurgu filmi olarak nitelendirilmektedir.Film severlerin kesinlikle izlemesi gereken Christopher Nolan filmidir. Film kadar filmin müziği de popülerdir. Filmin müziğini "Hans Zimmer" yapmıştır.

En iyi bilim kurgu filmleri nelerdir? Bilim kurgu türleri nelerdir? Bilim kurgu film tavsiyeleri, bilimkurgu film nedir?

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Los Angeles Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak?
500

Yorumlar (7)

YILDIZ:

Yıldızlararası tek geçerim efsane filmdir.

1
0
yanıtYanıtla
SÜLEYMAN ABİ:

12 maymun gerçekten efsaneler arasında. Başrolünde Bruce Wills var. Kesinlikle izlemelisiniz.

0
0
yanıtYanıtla
dilek çakır:

bay hiçkimse nasıl izleyebilirim

0
0
yanıtYanıtla
esra f.:

son umut mükemmel bir film kesinlikle izlenmeli

0
0
yanıtYanıtla
BEHZAT Ç.:

Daha bir sürü bilim kurgu filmi var listeyi uzatabilirseniz çok iyi olur. Teşekkür ederim şimdiden.

0
0
yanıtYanıtla
Yasin:

Truman şov hem komedi hem düşündürücü filmlerden. Zaten imdb top 250''de de var. İzlemenizi tavsiye ederim.

0
0
yanıtYanıtla
FERHAN:

Bilimkurgu filmlerine bayılıyorum ya babam da çok sever üstelik birlikte izliyoruz.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title