Haberler

Siyaset gündemine bomba gibi düşen seçim anketi! Kararsızlardan sonra AK Parti yüzde 38'i gördü

Güncelleme:

Toplumsal Etki Araştırmaları Merkezi, Türkiye'de yaşanan ekonomik gelişmelerin, siyasi parti oy oranlarına nasıl yansıdığını araştırdı. Sonuçlarda en dikkat çeken parti AK Parti oldu. Yeni ekonomi programının ardından oylarını 4.3 puan bandında artıran AK Parti, kararsızların dağıtılmasının ardından ise yüzde 38.2 oy aldı.

Türkiye'de ekonomik anlamda yaşanan gelişmelerin, siyasi partilerin oy oranlarına nasıl yansıyacağı merak ediliyordu. Ekonomik gelişmelerden sonra Ak Parti'nin oyunun yüzde kaç bandına oturacağı da siyaset gündeminin en çok konuştuğu konular arasındaydı. Toplumsal Etki Araştırmaları Merkezi, bu soruya yanıt bulmak için bir araştırma gerçekleştirdi.

BÜYÜKŞEHİRLERDE YAŞAYAN VATANDAŞLAR KATILDI

TEAM Araştırma, hazırladığı anketin sonuçlarını da paylaştı. Merkez, araştırmayla ilgili, "Geçen hafta tamamladığımız araştırmamızın seçmen tercihleri verilerini aşağıda bulabilirsiniz. Araştırma, Adana, Ankara, Balıkesir, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, İstanbul, İzmir, Kayseri, Samsun, Trabzon ve Van'da yüz yüze görüşmeler ile gerçekleştirildi (Örneklem: 1594 kişi)" ifadelerini kullandı.

"SEÇMENDE BÜYÜK BEKLENTİ YARATTI"

Araştırmada ekonomik gelişmelerin ve kurdaki dalgalanmaların siyasete etkisinin tespit edilmek istendiği belirtildi. Merkez tarafından yapılan, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhur İttifakına verilen destekteki artış Aralık ayında açıklanan ekonomik önlemlerin Cumhur İttifakı seçmeninde büyük beklenti yaratması ile ilgili olup, kalıcı olmayabilir. Alınan önlemler enflasyonu düşürmezse bugün kaydedilen artış geçici olabilir" değerlendirmesi de anket sonuçlarının ardından paylaşıldı.

Siyaset gündemine bomba gibi düşen anket! Kararsızlardan sonra AK Parti yüzde 38'i gördü

AK PARTİ OYLARINI YÜZDE 4.3 PUAN ARTIRDI

TEAM tarafından yapılan araştırmaya göre kararsızlar dağıtılmadan oy dağılımlarına bakıldığında, Ak Parti'nin oylarının Kasım ayına göre 4.3 puan artırarak yüzde 32.1'e çıktığı, bu oyların yaklaşık 1 puanının MHP'den, kalanının da büyük oranda kararsızlardan geldiği görüldü.

Siyaset gündemine bomba gibi düşen anket! Kararsızlardan sonra AK Parti yüzde 38'i gördü

KARARSIZLARDAN SONRA BÜYÜK YÜKSELİŞ

Ak Parti'de kararsız oyların dağıtılmasından sonra yaşanan yükseliş ise dikkat çekti. Kararsızların dağıtılmasından sonra AK Parti yüzde 38.2 bandına otururken, iktidar partisini sırasıyla yüzde 26.4 ile CHP, yüzde 12 ile İYİ Parti ve yüzde 11.8 ile HDP takip etti. Milliyetçi Hareket Partisi'nin oyu ise 7.6 oldu.

Siyaset gündemine bomba gibi düşen anket! Kararsızlardan sonra AK Parti yüzde 38'i gördü

CHP'NİN OY ORANI GERİLEDİ

TEAM tarafından yapılan araştırmanın sonuçlarının devamı ise şöyle oldu: Kasım ayı ile karşılaştırıldığında: 1) Cumhur ittifakı oyları yüzde 43.9'dan yüzde 45.8'e yükselmiş, 2) kararsız ve protesto oylarının toplamı yüzde 18.7'den yüzde 15.3'e düşmüş, 3) kararsızların azalması ve AK Parti'ye dönmeleri sonucunda CHP oy oranı da 1.8 puan gerilemiş.

Siyaset gündemine bomba gibi düşen anket! Kararsızlardan sonra AK Parti yüzde 38'i gördü

Kaynak: Haberler.com / Politika

İYİ Parti AK Parti MHP Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (59)

Hakan Soyadi:

yarısı çıkarsa öpüp başlarına koysunlar okadar

996
290
yanıtYanıtla
Kuman:

Bir şey söyleyeceğim! Bu rüyayı yirmi senedir görmekten bıkmadınız mı? Sahiden az kafanızı kumdan çıkarın karşınızda RTE gibi bir dev var ve onu destekleyen Kurt siyasetcı Devlet bey! Uyanın artık milletin kanaati sizinki sen farklı

yanıt4
yanıt11
Eclipse :

O dediğiniz rakamın yarısı bile değil boş haber

916
281
yanıtYanıtla
Kurt bey:

Tokidemi oturuyordun

yanıt0
yanıt2
Muhammed Nazif Dusunceli:

Bence senin yorumun bos muhabbet :)

yanıt0
yanıt3
Muhammed Nazif Dusunceli:

Eminmisin :)

yanıt0
yanıt2
adana 01:

tamam ya oldu o iş, sen git biz sizi ararız??, yaw hehee

805
170
yanıtYanıtla
Kiliç Yurtsever:

CUMHUR İTTIFAKI:`,5 ŞER İTTİFAKI :9,5 Sen bu anketimi kaydet

yanıt1
yanıt4
Ender Emir:

Gerçek 0 altında çünkü herkes ekonomideki gidisattan zamlardan adaletsizlikten ve yolsuzluktan şikayetçi ama yönetenlerin adı Adalet ve Kalkınma partisi, kara mizah gibi

480
74
yanıtYanıtla
Sinyor:

Bırakın hikaye anlatmayı 0 bulursa öpüpte başınızı koyun.

363
101
yanıtYanıtla
Tüm 59 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title