Haberler

Şehitlerimizi Uğurluyoruz

Siirt'in Pervari ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan astsubay kıdemli çavuş Erkan Yalçın'ın (25) cenazesi memleketi Bartın'ın Ulus ilçesinde toprağa verildi.

Siirt'in Pervari ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan astsubay kıdemli çavuş Erkan Yalçın'ın (25) cenazesi memleketi Bartın'ın Ulus ilçesinde toprağa verildi.

Ulus Devlet Hastanesi morgu önünde cenazenin çıkarılmasını bekleyen şehit askerin babası Ahmet Yalçın, annesi Zeynep Yalçın ile kardeşleri Gebze'de polis olan Ekrem, Zonguldak'ın Devrek ilçesinde astsubay olan Erdal ve Ulus ilçesinde taksicilik yapan ikizi Ercan, burada taziyeleri kabul etti.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Garnizon Komutanı Deniz Piyade Kıdemli Albay Mehmet Sandıklı, Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Alaattin Karsavuran, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Ulus Kaymakamı Ali Fuat Atik, Ulus Belediye Başkanı Hüseyin Ulus, askeri yetkililer de aileye taziyelerini iletti.

-"Doğu görevim bitmeden kesinlikle evlenmem"-

Şehit Yalçın'ın arkadaşı Soncay Ay, AA muhabirine yaptığı açıklamada Yalçın ile en son Kurban Bayramı'nda görüştüğünü ve sözlüsüyle evlenmeleri konusunda ikna etmeye çalıştığını söyledi.

Ay, "Erkan'ın çok sevdiği sözlüsü vardı. Birbirlerini de çok seviyorlardı. Kendisiyle son görüştüğümüzde "artık evlenin" dememize karşı çıkmıştı. Birkaç kez konuyu açmamıza rağmen, "Doğu görevim bitmeden kesinlikle evlenmem. Kaderimizde şehit olmak da var. Şehit olup, arkamda gözü yaşlı bir eş ve yetim çocuk bırakamam" diyordu. Sanki, şehit olacağı içine doğmuştu. Şehit haberini aldığımızda ilk bu sözleri aklımıza geldi" diye konuştu.

-Dualarla uğurlandı-

Şehit Yalçın'ın Türk bayrağına sarılı tabutu hastane morgundan alınarak vatandaşların da katıldığı kortej eşliğinde yaklaşık 2 kilometrelik yürüyüşün ardından Kaldırım Mahallesi Ihlamur Sokak'taki evinin önüne getirildi.

Şehit Yalçın'ın naaşı, Bartın İl Müftüsü İsmail Bayrak'ın duası ardından askeri araca konularak Merkez Ulu Camisi'ne götürüldü.

Ulu Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine şehidin ailesi ve yakınları ile Bartın Valisi Bülent Savur, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Bartın Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, Bartın Üniversitesi Rektörü Ramazan Kaplan, askeri yetkililer ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze namazının kılınmasının ardından şehit Yalçın'ın cenazesi askeri top aracına konularak polis ve askeri manga eşliğinde ilçe merkezindeki aile kabristanında toprağa verildi.

Bu arada ilçede hemen hemen tüm evlerin pencere ve balkonlarına Türk bayrağı asıldı.

-"İzinli olmasaydım ben de o uçakta ulacaktım"

Bu arada şehit Yalçın'ın, Siirt'te silah arkadaşı Uzman Çavuş Mustafa Yeşilyurt da cenaze törenine katıldı.

Yeşilyurt, gazetecilere yaptığı açıklamada uçak kazasından 3 gün önce düğün merasimi için izne ayrıldığını söyleyerek, "Şehit arkadaşlarımla ben de aynı timde görev yapıyordum. Düğünüm olacağı için izin alıp, memleketim Kocaeli'ye gitmiştim. Şayet izin almasaydım o askeri uçakta ben de olacaktım ama uçakta olmadığıma sevinemiyorum. 17 arkadaşımızı kaydettik, üzüntümüz çok büyük" diye konuştu.

Muhabir: Selim Bostancı

Yayıncı: Ebubekir Gülüm - BARTIN

Kaynak: AA / Yerel

Hüseyin Ulus Zonguldak Pervari Siirt Yerel Haberler

title