Haberler

Şehit Aileleri Anneler Gününü Kutladı

Nazilli Şehit Aileleri Derneği Anneler Günü için geleneksel hale getirdikleri kutlama programı yaptı.

Nazilli Şehit Aileleri Derneği Anneler Günü için geleneksel hale getirdikleri kutlama programı yaptı.

Programın hemen ardından ise şehitler ve ebediyete intikal etmiş tüm anneler için Mevlid-i Şerif okuttu. Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Nikah Salonunda yapılan programın açılışı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlarken günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Nazilli Şehit Aileleri Derneği Başkanı Jale Keskin yaptı.

Dünyada kaç kişi elleri olan fakat onu kullanamayan ayakları olan, yürüyemeyen, ağlayan konuşamayan, altına yapan geceleri tatlı uykulardan uyandıran birine bakmak isteyen ve ne kadar zor iş denile tüm bu işleri karşılık beklemeden

severek yapan tek canlının

anneler olduğunu belirten Jale Keskin, "Peygamber efendimiz 'Cennet anaların ayakları altında yatar' diyerek onurlandırdığı, en duygusal en fedakar haklarının ödenmesi bile imkansız olan melekler

sizlerin elleriniz değil ayaklarınız bile öpülmeyi

hak ediyor. Çünkü peygamber doğuran onlar, Mevlana'yı, Hacı Bayram Veliyi, Hz Ebu Bekir'i, Hz Ali'yi ve bu vatan mücadelesinde kanları ile topraklarımızı sulayan şehitlerimizi doğuran onlar değil midir? Başta beni doğuran büyüten annem, benim anne olmama vesile olan, hayatımın aşkının iki çocuğumun babalarını doğuran kayınvalidem demiyorum kıymetli annemin, tüm annelerin anne adaylarının ve bu vatan mücadelesine evlatlarını hediye eden sevgili annelerin anneler gününüz kutlu olsun" dedi.

Vatan sayesinde dinin rahatça yaşandığına işaret eden Keskin; "Ezanlarımız vatanımız olduğu için okunuyor. Kendi kaderimizi millet olarak kendimiz tayin edebiliyoruz. Kimsenin boyunduruğunda olmadan soysuzlaştırılmadan yaşayabiliyoruz.

Bayrağımız bağımsızlığını haykırırcasına göklerde dalgalanıyor. Türkiye Cumhuriyeti ordumuzla, devletimizle, milletimizle bir büyük güç olarak dimdik ayakta ilelebet kalacaktır. Tevekkül Allah deyip her şeyin hayırlısını diliyoruz. Ey şanlı şehitler bu vatan mücadelesinde gepegenç yaşta kanlarınızı döktünüz hepimizin sizlere borcu var. Bu topraklar için canlarınızı verdiniz. Annelerinizi evlatsız, çocuklarınızı babasız bıraktınız. Rabbim evlerinize düşen acıyı hafifletsin. Ailelerinize sabır ihsan versin. Rahat uyuyun cennet mekanınız olsun" dedi.

Beşeylül İlköğretim Okulu Anasınıfı öğrenci ve velilerinin de katkıda bulundukları Şehit Aileleri Derneği'nin Anneler günü Programına AK Parti Aydın Milletvekili A. Gültekin Kılınç, Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Buharkent Belediye Başkanı Yusuf Vural, İsabeyli Belediye Başkanı B.Kuvvet Erim, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Seydi Salman, İlçe Emniyet Müdürü İlyas Karpınar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, İlçe Müftüsü Necati Topaloğlu, Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Hakan Derici, AK Parti İlçe Başkanı Tacettin Pirinç, MHP İlçe Başkanı Engin Kürşat Özcan, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'ın eşi Rümeysa Alıcık, Şehit aileleri ve yakınları katıldı. Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık kutlama programına katılan davetlilerin anneler gününü kutlayarak annelere ve anne adaylarına gül hediye etti.

"DÜNYANIN EN KUTSİ GÖREVİNİ ANNELER ÜSTLENİYOR"

Karşılıksız özveri ve fedakarlığın yegane örneği olan anneler için hazırlanmış böyle bir programda yer almaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Kaymakam Mehmet Okur da; "Bizleri hesapsız bir fedakarlıkla büyüten,

fedakarlık, hoşgörü ve sevginin timsali olan annelerimiz, yerleri asla doldurulamayacak en değerli varlıklarımız, yaşantımızda her şeyin gönlümüzce olmasını dileyen, yüreğinde sonsuz sevgi ve sabır taşıyan, sevincimizi, üzüntümüzü bizlerle paylaşan, her türlü zorluğa katlanarak daima yanımızda olan, yanımızdayken sonsuz huzur bulduğumuz ve dertlerimizi unuttuğumuz, dünyanın en kutsi görevini üstlenen fedakarlık ve özverinin en büyüğünü sergileyen değerli annelerimizin şehitlerimizin anneleri başta olmak üzere anneler gününü en içten duygularımla kutluyor, saygılarımı sunuyorum"

şeklinde konuştu.

Beşeylül Anasınıfı öğrencilerinin okudukları şiirlerin ardından program sonlanırken tüm şehitler ve ebediyete intikal etmiş tüm anneler için Nazilli Müftüsü Necati Topaloğlu tarafından Mevlid-i Şerif okundu. Mevlitte davetlilere pilav tavuk ikramında bulunuldu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haluk Alıcık Anneler Günü Nazilli Yerel Haberler

title