Haberler

Fındık işçilerinin dövüldüğü iddiası sosyal medyayı karıştırdı! Valilik'ten konuyla ilgili açıklama geldi

Güncelleme:

Mardin'den Sakarya'ya fındık toplamak için gelen işçilerin, köylülerin saldırısına uğradığı iddiasına ilişkin Sakarya Valiliği'nden açıklama geldi. Olayın yargıya intikal ettiği ve soruşturmanın devam ettiği belirtilen açıklamada, "Bu konunun haber sitelerinde iddia edilen olayla bir bağlantısı tespit edilememiştir" denildi.

Çeşitli internet haber sitelerinde ve sosyal medya platformlarında, Mardin'den Sakarya'ya fındık toplamaya gelen mevsimlik işçilerin işveren ve köylülerin saldırısına uğradığı iddia edildi. Saldırı anına ilişkin görüntülerin sosyal medyada hızla yayılmasının ardından Sakarya Valiliği, konuya ilişkin bir açıklama yaptı. 22 Ağustos 2020 tarihinde gerçekleşen olayın yargıya intikal ettiği ve soruşturmanın devam ettiği belirtilen açıklamada, "Bu konunun bugün haber sitelerinde iddia edilen olayla bir bağlantısı tespit edilememiştir" ifadelerine yer verildi.

Sakarya Valiliği'nden tarım işçilerine saldırı iddiası ile ilgili açıklama geldi

"SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR"

Sakarya Valiliği'nden yapılan açıklama şu şekilde:

"Bugün bazı sosyal medya platformları ile haber sitelerinde ilimizde mevsimlik tarım işçilerinin darp edildiği yönünde iddialara yer verilmiştir.

Konu ile ilgili yapılan araştırmada; 22.08.2020 tarihinde İlimiz Kocaali ilçesinde fındık bahçesinin sahipleri arasında yaşanan tartışmanın sonucunda arbede yaşandığı, şahıslardan birinin aracını diğer kişinin üzerine sürdüğü, bu esnada Mardin nüfusuna kayıtlı iki kadın işçi ile Düzce nüfusuna kayıtlı bir erkek işçinin yaralandığı, olayın yargıya intikal ettiği ve Cumhuriyet Başsavcılığınca tahkikat yapılarak soruşturmanın devam ettiği anlaşılmıştır. Bu konunun bugün değişik sosyal medya platformları ve haber sitelerinde iddia edilen olayla bir bağlantısı tespit edilememiştir.

Sakarya Valiliği'nden tarım işçilerine saldırı iddiası ile ilgili açıklama geldi

"EMNİYET VE JANDARMA'YA BÖYLE BİR KONU İNTİKAL ETMEDİ"

Ayrıca geçmişe dönük yapılan incelemede sosyal medya platformlarında ve haber sitelerinde iddia edildiği gibi bir olaya ilişkin Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı ile 112 Acil Çağrı Merkezine intikal eden herhangi bir konu, olay veya şikayet bulunmamaktadır. Bahse konu iddia edilen olayın Türkiye'nin neresinde ve ne zaman yaşandığının tesbiti ile ilgili de Emniyet Genel Müdürlüğü ile irtibata geçilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Sakarya Valiliği'nden tarım işçilerine saldırı iddiası ile ilgili açıklama geldi

"AÇIK BİR SAYGISIZLIKTIR"

Öte yandan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, "Sakarya'da mevsimlik Kürt işçilere ırkçı saldırı" başlıklı haberlere ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

Sakarya Valiliği'nden tarım işçilerine saldırı iddiası ile ilgili açıklama geldi

Yavuz paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Sakarya'da ne bugün, ne de bundan önce, anlatıldığı şekilde herhangi bir olay asla vuku bulmamıştır. Sakarya, Türkiye'nin, Balkanların ve Kafkasların her yerinden gelerek yerleşen insanların barış ve kardeşlik içinde yaşadığı bir yerdir. Sakarya'da tüm etnik unsurlar etle tırnak olmuşçasına birbiriyle bütünleşmiştir. Örnek bir kaynaşma, birliktelik ve yardımlaşmanın söz konusu olduğu Sakarya'mız bu anlamda tam bir huzur kentidir. Olmayan bir şeyi olmuş gibi göstermek bunu yapanlar açısından en hafif tabirle ahlaksızlıktır. Buna alet olanlar açısından da bu durum tam bir aymazlık, Sakarya'ya ve hatta milletimize karşı yapılan ise açık bir saygısızlıktır."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Sakarya Valiliği Mardin Haberler

Bakmadan Geçme

Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak?
500

Yorumlar (297)

Alper:

Adamlarin kürt olmasinin ne onemi var hangi akil hastasi bu insanlarin kürt olmasina vurgu yapiyorsa derdi fitne cikarmaktir. Koylerden sehirlere asiri goc oldu, sehirlerde huzur kalmadi o yuzden , koylerden sehirlere gocen ayrica dogudan icanadoludan batiya gocen eden insanlar biran once geldikleri sehirlere geri gitsin , tarimla hayvancilikla ugrassin, sehirlerde yaptiklari is amelelik neticede , daha kotu yasam sartlarina sahipler. . . gereksiz kalabalik insanlari agresif yapiyor

34
447
yanıtYanıtla
yanınıza bırakmayız:

allah unutsa biz unutmayız , affetmeyiz: bir kürt dünyaya bedeldir!

443
35
yanıtYanıtla
Malafat:

Türklerin cükünü yalarsin sen ancak

yanıt146
yanıt493
kırk yıl oldu gelen giden yalıyor:

ekonominiz battı gollumun eline kaldınız insanca bir arada yaşamayı beceremediğiniz için

yanıt3
yanıt4
Mehmet Alkac:

Bizim lafimizi bize satıyor şuna bak ya

yanıt0
yanıt2
Sivrihisarlı Manav:

Sakaryanın çoğu Manavdır. Manavlarda uysal halktır kolay kolay öfkeye kapılmazlar aksi durumda çok geçerli nedeni vardır ağır tahrik terör propagandası gibi. Karşı tarafında dinlenmesi gerekir

18
365
yanıtYanıtla
manga komutanında manav:

ne mal oldukları belli güce tapan devşirme rumlar!

yanıt356
yanıt27
manav karıları güzel olur diyorlar:

farketmez erkeklerinide canımız çeker

yanıt6
yanıt5
Murat:

ALLAH kimseyi faşo yapmasın

224
17
yanıtYanıtla
Malatyalı:

Allah belanizi versin.tabi onlar orda 3 5 kişiler kendi coplukleri ya cesaretleri ordan

230
10
yanıtYanıtla
Tüm 297 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title