Haberler

128 Ülkeden 2 Bin 700 Kişiyi Şifaya Kavuşturdu

Yeşim Sert Karaaslan - Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 2011 yılında Arap Baharı'nın yaşandığı ülkeler de dahil 128 ülkeden 2 bin 700 hastaya tedavi hizmeti verdi.

Yeşim Sert Karaaslan - Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 2011 yılında Arap Baharı'nın yaşandığı ülkeler de dahil 128 ülkeden 2 bin 700 hastaya tedavi hizmeti verdi.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi, Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Bozkurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastanenin sağlık turizminde de marka olma yolunda ilerlediğini söyledi.

Sağlık turizminin bir boyutu olan medikal turizmin, insanların çeşitli rahatsızlıkları nedeniyle kendi ülkelerinde alamadıkları tanı ve tedaviler için başka ülkelere yapmış oldukları turizm hareketi olduğunu ifade eden Bozkurt, sağlık turisti sayısında son yıllarda çok büyük artış olduğunu belirtti.

Bozkurt, sağlık turisti sayısında bu artışın nedenleri incelendiğinde; uzun süren bekleme listeleri, hizmet kalitesindeki düşüşler ve hizmet alım sürelerinin uzaması, yüksek sağlık teknolojisine sahip olamamak, sağlık hizmetlerinin maliyetlerindeki artışlar, kronik ve geriatrik hastalıklarda farklı tedavi yöntemlerinin geliştirilmesi ve hem sağlık hem kültür aktivitelerinin birlikte yapılma isteğinin geldiğini anlattı.

Dünya nüfusunun her geçen gün yaşlandığını ve doğuştan beklenen yaşam süresinin uzadığını dile getiren Bozkurt, "Medikal tedavi ile kaplıca tedavisi gibi tedavileri almak isteyenler, kaliteli ve kısa süre içinde ucuza tedaviyi yüksek teknolojiyle birlikte alabilecekleri ülkelere yönelmişlerdir" dedi.

Bozkurt, nüfusu yaklaşık 5 milyon olan Singapur'un 2012'de 1 milyon sağlık turisti çekmeyi ve bu turistlerden yaklaşık 2 milyar dolar gelir elde etmeyi planladığını, Nijerya'nın tedavi amaçlı yurt dışına gönderdiği vatandaşları için yıllık 2 milyar dolar harcadığını söyledi.

-Dünyada sağlık turisti sayısı 600 milyondan fazla-

"Resmi rakamlara göre 600 milyondan fazla kişinin, sağlık turisti olarak ülkeler arasında dolaştığını" belirten Bozkurt, sağlık alanında turizm pastasının günümüzde 100 milyar Amerikan dolarına ulaştığını bildirdi.

Bozkurt, Türkiye'ye 2010'da yaklaşık 10 milyon sağlık turisti geldiğini ve bu turistlerin kişi başı ortalama 2 bin 500 dolar gelir bıraktığını ifade ederek,

"Sadece turistik amaçla ülkemize gelen turistlerin ortalama 650 dolar gelir bıraktıklarını düşünürsek, sağlık turizminin nasıl önemli bir sektör olduğu ortaya çıkmaktadır" diye konuştu.

-Hastanenin web sitesi İngilizce ve Arapça olarak hizmette-

Türkiye'nin 22 ülke ile sosyal güvenlik anlaşması bulunduğunu dile getiren Bozkurt, hastanelerinin hizmet vermeye başladığı 2004 yılından bu yana yüksek teknolojiye dayalı altyapı ve donanıma, eğitim ve deneyimi Avrupa standartlarının çok üstünde bir hekim ve sağlık personeli ekibine, Avrupa ile kıyaslandığında daha kaliteli sağlık hizmeti sunumunda uygun fiyat üstünlüğüne sahip olduğunu söyledi.

Bozkurt, hastane olarak sağlık turizminde aranılan adres olmak istediklerini vurgulayarak, şöyle dedi:

"Bu nedenle hastanemiz Web sitesini İngilizce ve Arapça olarak kullanıma sunduk. Yakın zamanda hastanemiz web sitesi Rusça, Yunanca ve Gürcüce dillerinde de hizmete girecek. Proje ortağı olarak Ankara Kalkınma Ajansına sunmuş olduğumuz

'Eski Sovyetler Birliği Ülkelerine Yönelik Ankara'da Sağlık Turizmi' projesi, Ajans tarafından kabul edildi. Bu proje ile başta Gürcistan olmak üzere Eski Sovyetler Birliği ülkelerinden sağlık turizmi kapsamında hastanemize hasta getirmeyi hedefliyoruz."

-Yabancı hastaneler için birim kuruldu-

Sağlık turizmi konusunda gerekli altyapıyı hazırladıklarını, yurt dışından gelen yabancı uyruklu hastalara hizmet verebilmek amacıyla hastanede Sağlık Turizmi Koordinatörlüğü birimini kurduklarını belirten Prof. Dr. Bozkurt, şunları kaydetti:

"Bu birimde bir hekim ve beş tercüman olmak üzere altı kişi görevlendirdik. Sağlık Turizmi Koordinatörlüğünde görevli hekimimiz ileri düzeyde İngilizce, Arapça, Farsça ve Peştuca bilmektedir. Birimde görevli tercümanlarımız ise yabancı dil eğitimi konusunda ülkemizin önde gelen üniversitelerinden dil eğitimi almışlardır. Tercümanlarımız İngilizce, Arapça, Rusça ve Yunanca dillerini bilmektedir.

Tercümanlarımız, yabancı uyruklu hastalarımızı hastaneye girdiklerinde karşılamakta ve yabancı uyruklu hastaların kayıt işlemleri başta olmak üzere bütün tanı ve tedavi işlemlerine eşlik etmektedirler. Bu sayede hastanemiz personeli ile yabancı uyruklu hastalarımız arasında sağlıklı iletişim kurulması sağlanmaktadır. Aynı zamanda tercümanlarımız yabancı uyruklu hastaların faturalarını ilgili dillere çevirmektedir."

-Yabancı hekim ve sağlık personeline eğitim-

Hastane bünyesinde çeşitli ülkelerden gelen hekim ve sağlık personeline eğitim de verildiğini dile getiren Bozkurt, dünyanın dört bir yanından gelen hastalara şifa merkezi olduklarını söyledi.

Bozkurt, şöyle konuştu:

"Hastanemizden hizmet alan sağlık turizmi hastaları incelendiğinde; 2009 yılında 119 ülkeden 3 bin 121 hastaya 3 bin 555 poliklinik hizmeti verilmiş, 2010 yılında 2 bin 365 hastaya hizmet verilmiş, 2011 yılında da 128 ülkeden 2 bin 700 hastaya 3 bin 886 poliklinik hizmeti verilmiştir.

Üç yıl içinde en fazla acil poliklinik hizmeti sunulmuş. Buna göre, 2009'da 451, 2010'da 395 ve 2011'de 441 poliklinik hizmeti verilmiş. 2009 yılında dahiliyeye 349, KBB'ye 291, göz polikliniğine 248 yabancı hasta başvuruda bulunmuş. 2010'da ise 326 dahiliye, 204 dermatoloji ve 191 KBB ve 2011 yılında 242 dahiliye, 219 çocuk hastalıkları ve 147 kadın hastalıkları ve doğum polikliniklerinde yabancı hastalara hizmet verilmiştir.

-"Ortadoğu ve Orta Asya'da tanıtım yapılacak"-

Başta Ortadoğu ülkeleri olmak üzere değişik ülkelerden sağlık eğitimi almak için dönemsel olarak sağlık personellerinin hastaneye geldiğini bildiren Bozkurt, şunları belirtti:

"Her yıl pek çok ülkeden üst düzey temsilciler hastanemize çalışma ziyaretinde bulunmaktadırlar. Ziyaretçilerimize hastanede vermiş olduğumuz hizmetlerle ilgili bilgiler vermekteyiz. Birkaç değişik ülke hastanelerinden almış olduğumuz kardeş hastane tekliflerini Sağlık Bakanlığımız politikaları doğrultusunda değerlendirmekteyiz.

Bundan sonraki süreçte Ortadoğu ve Orta Asya'daki ülkelerde profesyonel olarak reklam ve tanıtım faaliyeti yürüterek bu bölgelerden daha fazla sağlık turistinin hastanemizi ve ülkemizi tercih etmesini sağlamayı hedeflemekteyiz. Sağlık turizminde başvurulan adres olmak öncelikli hedeflerimizin başında gelmektedir.

Arap Baharı'nın yaşandığı son dönemde başta Libya olmak üzere Arap ülkelerinde ağır silahla yaralananlar hastanemizde başarılı tedavi edildi. Irak'a yapılan müdahalenin ardından canlı bomba saldırıları sonucu ağır yaralan 30'a yakın güvenlik görevlisi de tedavi edildi.

Van depreminde vatandaşlarımıza yardım amaçlı gelen Japon Miyuki Konnai hastanemizdeki tedavisinin ardından ülkesine sağlıklı dönmüştür."

- ANKARA

Kaynak: AA / Sağlık

Mustafa Kemal Atatürk Yeşim Sert Karaaslan Murat Bozkurt Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı şifresiz mi? Buse Naz Çakıroğlu kimdir? Buse Naz Çakıroğlu kaç yaşında, nereli? GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128112 29 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 29 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 29 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 29 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Nihal Candan röportajında ne dedi? Nihal Candan cezaevinden çıktı mı? Nihal Candan tahliye oldu mu? Nihal Candan'ın son hali! Resmi Gazete bugün (29 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 Mayıs afişleri! İşte en güzel Whatsapp, Facebook, Instagram HD, kaliteli 1 Mayıs kaliteli görseller ve resimler! 29 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1 Mayıs kuyumcular açık mı, kapalı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title