Haberler

Adalet Bakanı Tunç'tan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğluna verilen 27 bin 300 liralık ceza için ilk yorum

Güncelleme:

Motokurye Yunus Emre Göçer'in ölümüne neden olduğu iddiasıyla yargılanan Somali Cumhurbaşkanı'oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud'a verilen 2,5 yıllık hapis cezası 27 bin 300 lira adli para cezasına çevrildi. Karara ilişkin ilk kez konuşan Adalet Bakanı Tunç, "Taksirle işlenen suç mahkemenin takdiri. Şikayetçinin vazgeçmiş olması da böyle bir sonuç doğurdu. Kamu davası devam etti. Alınan cezanın miktarı açısından karar, bu yönde oldu" dedi.

Fatih'te kullandığı otomobille çarptığı motokurye Yunus Emre Göçer'in ölümüne neden olduğu iddiasıyla yargılanan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud'a verilen 2,5 yıllık hapis cezası 27 bin 300 lira adli para cezasına çevrilmişti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç davada çıkan karara ilişkin, "Taksirle işlenen suç mahkemenin takdiri. Şikayetçinin vazgeçmiş olması da böyle bir sonuç doğurdu" dedi.

ADALET BAKANI TUNÇ'A MAHKEMENİN KARARI SORULDU

Bakan Tunç, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Tunç'a, Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohammed Hassan Sheikh Mohamud'un motokurye Yunus Emre Göçer'e otomobili ile çarparak ölümüne yol açtığı suçlamasıyla yargılandığı davada 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılması ve bu cezanın para cezasına çevrilmesiyle ilgili değerlendirmesi soruldu.

Adalet Bakanı Tunç'tan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğluna verilen 27 bin 300 liralık ceza için ilk yorum

"ŞİKAYETÇİNİN VAZGEÇMİŞ OLMASI BU SONUCU DOĞURDU"

Tunç gündemdeki soruya "Taksirle işlenen suç mahkemenin takdiri. Şikayetçinin vazgeçmiş olması da böyle bir sonuç doğurdu. Kamu davası devam etti. Alınan cezanın miktarı açısından karar, bu yönde oldu" yanıtını verdi.

Adalet Bakanı Tunç'tan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğluna verilen 27 bin 300 liralık ceza için ilk yorum

NE OLMUŞTU?

İstanbul 33. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada kararını açıklayan mahkeme, Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud'un "taksirle ölüme neden olma" suçundan önce 3 yıl hapse çarptırılmasına hükmetmişti. Sanığın geçmişi, sosyal ilişkileri, fiilden sonraki ve yargılama sonrasındaki davranışları ve cezanın fail üzerindeki olası etkisini dikkate alan mahkeme, TCK'nın 62. maddesi gereğince indirim uygulayarak verilen cezayı 2 yıl 6 aya düşürmüştü. Mahkeme daha sonra sanığın kişiliği, sosyal ve ekonomik durumu, yargılama sürecinde duyduğu pişmanlığı göz önünde bulundurarak sanığa verilen hapis cezasının 27 bin 300 lira adli para cezasına çevrilmesine hükmetmişti.

Adalet Bakanı Tunç'tan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğluna verilen 27 bin 300 liralık ceza için ilk yorum

Adalet Bakanı Tunç'tan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğluna verilen 27 bin 300 liralık ceza için ilk yorum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Yunus Emre Yunus Emre Somali Güncel Haberler

500

Yorumlar (92)

Sezer AYDOĞDU:

Sizin yatacak yeriniz yok !

766
60
yanıtYanıtla
BUĞRA EMRECİKSİN:

Villalar da, saraylar da yatıyorlar, kuzu pirzola yiyorlar, beyaz çay içip, ballı muz keyfi yapıyorlar, kendinizi avutmaktan vazgeçin.

yanıt370
yanıt27
ADEM ARTIN:

Ülke de insan canı 1000 dolar bile yapmıyor demekki

639
32
yanıtYanıtla
Coşkun Ertan:

Maalesef haklısın üzüntü duyulacak bir durum

yanıt186
yanıt17
Muro Koyum da Tur at:

Moto kurye hatalı ve ölüme gitti. 2,5yil hapis cezası niçin verilmiş.

yanıt40
yanıt303
Osman Öner:

Ailesi neden davadan vazgeçti yoksa vaz mı geçirildi, basına çıktı davacıyım diyen ailesi ne oldu da vazgeçti

431
25
yanıtYanıtla
Nidhogg Nors:

Tehdit edilmiştir. Somali emri vermiş bu kadını davasından vazgeçirin diye. Bizimkilerin de canına minnet.

yanıt236
yanıt29
Ahmet Melih ALEMDAR:

Acaba kaç m2 lik bir daire yada villa mıdır acaba :) Ey para sen nelere kadirsin !

yanıt173
yanıt13
Baran pro32:

Somali konsolosu merhumun eşiyle yüz yüze görüşme yapmıştı. Anlayacağınız para konuştu, garibanlara para teklif edip (siyasi baskının da efekti vardır tabii) şikayetini geri çekmelerini sağladılar, durum bu. Yazık günah hakikaten. Kurban bayramında 60-70 bin liraya satılan kurbanlıkların olduğunu hatırladım ve hakikaten hicap duydum. Allah sizi bildiği gibi yapsın!!

yanıt214
yanıt11
Baran pro32:

Somali konsolosu merhumun eşiyle yüz yüze görüşmüş hatta Somali cumhurbaşkanı ile telefonda görüştürmüştü anlayacağınız para konuştu. Olan yine ölene oldu..

yanıt143
yanıt10
Tüm 92 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title