Haberler

SES Parti kuruluş dilekçesini verdi, hemen ardından logosuyla ilgili tartışma patladı

Güncelleme:

HDP'nin eski milletvekili Ayhan Bilgen öncülüğünde kurulan Türkiye'nin Sesi Partisi'nin kuruluş dilekçesi, İçişleri Bakanlığı'na verildi. Ancak partinin logosundaki güvercin görselinin DSP'nin logosuna benzemesi tartışma yarattı. Konuyla ilgili SES Parti cephesinden henüz açıklama yok.

SES Parti'nin kurucuları arasında yer alan eski HDP Milletvekili Müslüm Doğan ve beraberindekiler, sabah saatlerinde İçişleri Bakanlığı'na partinin kuruluş dilekçesini verdi.

"HİÇBİR PARTİNİN DEVAMI DEĞİLİZ"

Evrakı teslim etmeden önce basın mensuplarına açıklamada bulunan Doğan, " Türkiye'de hakkın, hukukun, adaletin askıya alındığı, ülkemizdeki mevcut durum gereği muhalefetin siyaset üretemediği, politikalar üretemediği bir durum yaşıyoruz. Bu da yeni bir siyaset zeminine ihtiyaç olduğunu ortaya koydu. 6 aylık bir çalışmamız sonunda Türkiye'nin Sesi Partisi'nin kurulmasına karar verdik. Ülkemizin her yerinde partide görev almak isteyen insanlar sürekli temas halinde ve ortak akılla programı oluşturduk. Kurduğumuz parti yeni bir zeminde demokrasiyi aramak, geliştirmek, halkın taleplerini karşılamakla ilgili demokratik bir partidir. Hiçbir partinin ne karşısında yer alan bir siyasi tutumu ne de devamı niteliğinde bir partidir" dedi.

SES Parti kuruluş dilekçesini verir vermez logosuyla ilgili tartışma patladı

DSP'NİNKİNE BENZEYEN LOGO TARTIŞMA YARATTI

Partinin kuruluşunun resmen başlatılmasının ardından yayınlanan logodaki bir detay ise dikkat çekti. SES Partisi'nin logosunun lacivert zemin üzerine beyaz bir güvercin konulduğu görüldü. Logo bu detayıyla DSP'nin logosuna benzetildi. Bilindiği üzere DSP'nin logosunda da mavi zemin üzerinde beyaz bir güvercin yer alıyordu.

İşte logolar:

SES Parti kuruluş dilekçesini verir vermez logosuyla ilgili tartışma patladı

SES Parti kuruluş dilekçesini verir vermez logosuyla ilgili tartışma patladı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Halkların Demokratik Partisi İçişleri Bakanlığı Milletvekili Türkiye Haberler

500

Yorumlar (5)

ilker sezer:

Dükkan açar gibi parti kuruyorlar. Meclis mahalle, partiler de a101 şok bim gibi oldu. Hepsi de birbirinden farksız

155
9
yanıtYanıtla
ferfer:

o bu değilde bu parti kurma işindede ciddi bir rant var demekki herkes bi yerden vatandaşın parasını devletin kasasından kıtır kıtır yemenin yolunu bulmuş

33
2
yanıtYanıtla
baklavacı çeto :

aradaki tek fark güvercin ot yiyiyor. ha bir de sen kalkıp türk milli partisi şeklinde bir parti de kursan kimse sana inanmaz çünkü sana eski bir hdp lidir derler ve sana yüz çevirirler. umarım bu riski de düşünmüşsündür

14
19
yanıtYanıtla
adaletli yorum:

bizdemi partı kursak bedava iş kapısı bosuna okumaya gerek yokj

27
4
yanıtYanıtla
ali can:

Bİ SİZ EKSİKTİNİZ

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title