Haberler

"Partim Kimi Aday Gösterirse Onunla Birlikte Çalışırım"

Güncelleme:

CHP Beyoğlu Belediye Başkan Aday Adayı Aylin Kotil, "Ben CHP'liyim, partim kimi aday gösterirse onunla birlikte çalışırım." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Beyoğlu Belediye Başkan Aday Adayı Aylin Kotil, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ile ilgili olarak, "Ben CHP'liyim, partim kimi aday gösterirse onunla birlikte çalışırım" dedi. Kotil, Gezi Parkı'nın da içerisinde yer aldığı alanı yeşil vadiye dönüştürmek istediğini ifade etti.

CHP Beyoğlu Belediye Başkan Aday Adayı Aylin Kotil, 30 Mart 2014 tarihindeki yerel seçimler öncesinde değerlendirmelerde bulundu. Adaylığa nasıl karar verdiği sorulan Aylin Kotil, "Öncelikle Beyoğlu bölgesinde oturuyorum. Kendi bölgemde sıkıntıları daha rahat görebiliyorum ve gözlemleyebiliyorum. Belediyenin aksaklıklarını yaşadığınız yerde çok daha rahat görüp kavrayabiliyorsunuz. İkinci olarak da Beyoğlu'nda yaşayan insanların böyle yönetilmeye laik olmadığını gördüm ve bu sıkıntıyı hep içimde yaşadım. Biz geldiğimizde çok daha iyisini yapabileceğimize inandığımız için Beyoğlu Belediye Başkanlığına adaylığımı koydum" dedi.

"ANA ARTERLERDE OLAN KONTEYNIRLAR ARA ARTERLERDE YOK"

Kotil, "Beyoğlu'nun en büyük sorunu nedir?" şeklindeki soru üzerine, "Benim gözlemlediğim sorunlar da var. Sürekli sokaklardayım. İnsanlarla konuştuğum zaman çıkan şeyler de var ama biz bununla ilgili anket de yaptırdık. Bilimsel bir çalışma da yapıyoruz. Birinci sırada, çok şaşırtıcı gelebilir ama en büyük sorunun halk tarafından temizlik, yollar ve bakım olduğu ortaya çıktı. Ben gittiğim yerlerde de soruyorum. Bu konuda çok şikayet var. Sürekli olarak gözlemlediğimiz ise ana arterlerde konteynırlar var, ara arter de yok. Çöpler hala sokaklara bırakılıyor. Kaldırımların düzenlemeleri yapılmamış, sokaklar bozuk. Bir de Okmeydanı bölgemiz var. O bölgenin de en büyük sorunu kentsel dönüşümdür" ifadelerini kullandı.

"BİR PROJE MEŞRUTİYETİ KAVRAMI GETİRMEMİZ LAZIM"

İstiklal Caddesi'nin günde yaklaşık olarak 2 milyon kişiyi misafir eden bir cadde olduğunu belirten Aylin Kotil, "Yani bütün İstanbul'a hitap eden bir yerdir. Aslında ben hep şunu ifade ediyorum; Beyoğlu belediye başkanı sadece Beyoğlu'na hizmet etmiyor. Baktığımızda İstanbul'a hizmet ediyor. Orada her gün bir ayak burkması, inşaat gibi biliyorsunuz kafanıza bir şey düşebiliyor. Yazın da oldu, sakatlanabiliyorsunuz fakat yakında bir hastanede yok. Taksim İlkyardım Hastanesi kaldırıldı. En yakın olarak Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi ya da Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gidiyorsunuz. Bu ayrı bir vakadır. İnşaat alanı olması ayrı bir vakadır. Oradaki bütün yerlerin kapatılması ve kaçak yapılaşmanın olması ayrı bir hatadır çünkü tarihsel binalar da maalesef mahvediliyor. Bir anda tarihsel bir bina yaparken diğer yanda camiye zarar verebiliyorsunuz. Sonra tekrar cami restore ediliyor. Yani şehirde bir düzen yok. Düzen adına giden, planlı ve programlı hiçbir şey yok. Bunu her yerde görüyoruz. Sadece İstiklal Caddesi'nde değil. Bir şey yapılırken plan ve program yok. Aynısını Okmeydanı'nda da görüyoruz. Orada da kentsel dönüşüm adı altında bir şeyler yapılmaya çalışılıyor fakat plan ve proje yok. Bir proje meşrutiyeti kavramı getirmemiz lazım. Bir şeyler yapılıyor ama bu proje uygun mudur, değil midir diye bir kavram getirmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

"İNSANLAR KARŞI KARŞIYA GELDİĞİ VAKİT ÇÖZÜLEMEYECEK SORUN YOKTUR"

Beyoğlu'ndaki kaldırımlara masa ve sandalye konulması hakkında da açıklamalarda bulunan Kotil, "Masa ve sandalyenin belli bir sınırda koyulması gerekiyor. Yani mutlaka bütün sokağa yayılarak değil. Orada yaşayan ve çalışan, üst kattaki insanlarda da rahatsızlık var. Hani iki tarafı gözeterek ve iki tarafı bir araya getirerek, vatandaşlar arasında bir ihtilaf durumunda, bunları bir araya getirerek ortak yol bulmaktır. Yani ben yaptım oldu mantığı bir şeyleri çözmek gibi değil çünkü bir tarafa bir şeyleri yaparken diğer tarafı üzüyorsunuz ama önemli olan karşıya karşıya gelen grupları bir araya getirerek bir uzlaşma kültürümüz yok. Benim gördüğüm, üst katta yaşayan insanların yoğun olmasından dolayı masa ve sandalye sıkıntısı var. Bir sınır çekilerek bir sıra masa ve sandalye koyulabilir. Zaten bir belediye başkanı bir şey yaparken biz, 'halkla yönetim' diyoruz. Ben yaptım oldu mantığıyla yönetelim demiyoruz. Biz iktidar olduğumuzda tarafları bir araya getiririz sizin sıkıntı ne? Diğerlerinin sıkıntısı ne? Diye insanlar karşı karşıya geldiği vakit çözülemeyecek sorun yoktur" diye konuştu.

"EN BÜYÜK HAYALİM, GEZİ PARKI'NDAN ŞİŞHANEYE KADAR DEVASA BİR PARK YAPMAK"

Gezi Parkı hakkında büyük bir hayali olduğunu vurgulayan Aylin Kotil, "Çünkü İstanbul'un orta yerinde büyük bir park yok. Benim hayalim Gezi Parkı'nda Tarlabaşı ve Şişhane'nin orayı yeşil vadi yapmak. Taksim Meydanı'nı madem yayalaştırdın, bari burayı yaya yapacaksan, hiç araba sokmayacaksan kocaman bir park olsun. Orada Taksim yayalaştırma ve Gezi Parkı birleştirilir. Kocaman devasa bir park olur. Aşağıya doğru da bir vadi şeklinde yapabilirsiniz. Ağaçlar dikilir, ara sokaklara bulvar şeklinde oturma grupları gibi şeyler yapılabilir. Aşağıya kadar gidilebilir. Ben bunun yapılamayacak bir şey olmadığını düşünmüyorum" dedi.

Yapılan aday adaylığı anketleri içerisinde ilk sırada olduğunu belirten Aylin Kotil, "Fakat ne olacağı genel merkezin takdirdir. Beyoğlu'nda biliyorsunuz bir ön seçim yapılmadı, atama olacak. O yüzden hep birlikte göreceğiz. Sürekli genel başkanımızın şöyle bir cümlesi var; 'Anketlere bakacağım, anketlerde kim birinci çıkarsa onu aday yapacağız' diye bir söylemi var. Buna dayanarak inandığımı söyleyebilirim" dedi.

Adaylığının açıklandığında yaşanan arbede hakkındaki soruya ise Aylin Kotil, "Orada bir arkadaşımızın değerlendirmesiydi. Ben tabii ki de o değerlendirmeye katılmıyorum. Onun takdiridir" diye yanıtladı. "Gölgede kalma durumu var mı?" sorusu üzerine ise Kotil, "Ben kendi açımdan öyle bir şey olduğunu düşünmüyorum" dedi.

"BEN NE YAPABİLECEĞİME BAKARIM. KARŞI TARAFLA VE DİĞER ETKENLERLE İLGİLENMİYORUM"

Adaylık sürecinde ne rakibine ne de başkasına baktığını kaydeden Aylin Kotil, "Ben kendi yapacaklarıma bakıyorum. Benim için en önemlisi odur. Biz ne yapacağız? Biz nasıl bir hizmet getireceğiz? Çünkü farazalar üzerine seçim kampanyası yürütmek, 'Şöyle olsaydı, böyle olsaydı, olur muydu?' demek, zaman kaybından başka hiçbir şey değildir. Benim kendi hayat felsefem de bu şekildedir. Kendi yapabileceğim işe bakarım. Ben neler yapabiliyorum. Daha iyi nasıl yapabiliriz. Ekip arkadaşlarımızı nasıl zenginleştirebiliriz, nasıl daha değerli insanları ekibimize katabiliriz, nasıl ortak çalışma yaparız, biz ne yapabiliriz, biz neler koyabiliriz. Yani hiç karşı tarafla ve diğer etkenlerle ilgilenmiyorum" dedi.

"İNSANLARIN HAK ETTİĞİ GİBİ YÖNETİLMESİNİ İSTİYORUM"

Bölgeyi çok iyi tanıdığını ifade eden Kotil, "Orada yaşadığım için bölgenin sorunları çok iyi biliyorum. En önemlisi bir şeyleri yapma arzusudur. Bir şeyleri aşkla yapma arzusu önemlidir. Orada ben anlayış değiştirmek istiyorum. İnsanların hak ettiği gibi yönetilmesini istiyorum. Bunu yüreğimin içerisinde taşıyorum. İnsanları dinlemesini biliyorum çünkü gittiğim yerlerde, 'Ben şunu yapacağım, ben bunu yapacağım'dan ziyade insanlara önce ne istediklerini soruyorum. Bütün bunları veri olarak topluyoruz. Sonuçta bizim de tespitlerimi var. Onlarla birleştiriyoruz ve ortaya çok güzel şeyler çıkıyor. İnsanlar da anlaşılır olmaktan çok keyif alıyorlar. Biz onlar için bir şey yaptığımızı ve insanların anlaşılır olmaktan keyif aldığını anladık. Bunun için Aylin Kotil diyorum" diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi adayları hakkındaki sorulara da cevap veren Kotil, "Ben şahsi fikrim şudur; Ben CHP'liyim ve partim kimi aday gösterirse onunla birlikte çalışmak ve onu desteklemek durumundayım. Ben Beyoğlu'nu kazanılamayacak bir yer olduğunu düşünmüyorum. Çok güzel bir çalışma yapılınca Beyoğlu kazanılabilir. Mahalle mahalle geziyoruz ama kentsel dönüşümü iyi anlattığımız takdirde çünkü geçen yıl geçen yıl 35 bin vatandaşımız oy kullanmaya gitmedi. AK Parti ve CHP arasındaki oy farkı 14 bindi. Fakat 35 bin kişi oy kullanmaya gitmedi. Oy kullanmayanlar oy kullanmaya gider ve biz kentsel dönüşümü doğru anlatırsak bizim orada seçimi alamamamız için bir neden yok" şeklinde konuştu.

Aylin Kotil, konuşmasının ardından esnafı ziyaret etti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Aylin Kotil Beyoğlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title