Haberler

Milliyetçi Türkiye Partisi 14 Mayıs için kararını verdi: Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti'yi destekleyeceğiz

Güncelleme:

Seçimlere kısa süre kala, Genel Başkanlığını Ahmet Yılmaz'ın yaptığı Milliyetçi Türkiye Partisi kararını verdi. MTP, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, meclis seçimlerinde ise İYİ Parti'yi destekleyeceklerini açıkladı.

Seçim dönemine yaklaştıkça siyasette hareketlilik arttı. Genel Başkanlığını Ahmet Yılmaz'ın yaptığı Milliyetçi Türkiye Partisi (MTP) seçimler öncesi kararını verdi.

MTP, KILIÇDAROĞLU VE İYİ PARTİ'Yİ DESTEKLEYECEK

MTP, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Milletvekilliği seçimlerinde ise İYİ Parti'yi destekleyeceklerini belirtti. Karar, partinin Twitter hesabından, "2023 kararımız Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kılıçdaroğlu, milletvekili genel seçimlerinde İYİ Parti" paylaşımıyla duyuruldu.

Milliyetçi Türkiye Partisi 14 Mayıs için kararını verdi: Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti'yi destekleyeceğiz

"DEMOKRASİMİZ ADINA BİR KAZANÇ OLACAK"

Ayrıca yapılan yazılı açıklamada Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti'ye oy verilmesi çağrısında bulunuldu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Tek adam rejimi bitsin, adalet ve demokrasi gelsin" ilkesiyle davrandığımız seçim sürecinde cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklediğimizi gerekçelerimizle birlikte açıklamıştık. Parlamenter sisteme geçiş için milletvekili seçimlerinin de meclis aritmetiği açısından hassas bir sınırda olduğunu görerek; Milletvekili Genel Seçimlerinde İYİ Parti'yi desteklemeye karar vermiş bulunuyoruz. Seçimlere katılımın yüksek olması demokrasimiz adına bir kazanç olacaktır. Milletimizi seçimlerde sandığa gitmeye, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na Milletvekilliği Genel Seçimlerinde İYİ Parti'ye oy vermeye davet ediyoruz. Karar bizim, takdir milletimizin, hüküm tarihindir."

Milliyetçi Türkiye Partisi 14 Mayıs için kararını verdi: Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti'yi destekleyeceğiz

Haberler.com / Turan Yiğittekin - Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye Partisi Millet İttifakı İYİ Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500

Yorumlar (6)

haksız mıyım:

bir beş yıl daha sürünmek istemeyen herkesin millet ittifakina oy vermesi gerek. bir oy bile olsa önemli. beş yıl sonra maaşla kira bile odeyemeyiz Allah muhafaza

88
151
yanıtYanıtla
ERKAN :

bir beş yıl daha derken sende farkındasın süründüğümüzün

yanıt4
yanıt6
sade vatandaş:

ben şahsen bağımsız demokratik laik Türkiye Cumhuriyetinin Atatürk inkilap ve ilkelerinin karşısında olup ülkeyi bölüp parçalayarak yönetmek isteyenlerin kim olursa olsun karşısındayım bunların bu ülke yönetiminde söz söylemeye bile hakları yoktur

114
24
yanıtYanıtla
Ercan akdeniz:

Adını ilk kez duyduğum parti hangi saf ta olmasının ne önemi var. küçümsemek istemiyorum ama yani biraz iş biliyor olsa en azından m. ince gibi ümit özdağ gibi ses getirtirdi

98
36
yanıtYanıtla
Zeki Anti:

Bu partinin sadece adı milliyetçi demek ki.

28
14
yanıtYanıtla
Sahi :

Bunlar kim la? Bir de milliyetçiyiz diyorlar ha?

17
4
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title