Haberler

Milli İradeye Saygı Mitingi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Sizin isyanınız, şiddete başvuran isyancılara karşıdır" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Sizin isyanınız, şiddete başvuran isyancılara karşıdır" dedi.

Milli İradeye Saygı Mitingi'nin üçüncüsünü Kayseri'de düzenleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Kayseri bugün tarihinin en büyük mitingini gerçekleştiriyor. Kayseri haksızlığa, mandalığa, oyunlara ve tuzaklara karşı sesini yükseltiyor" diye konuştu.

Kayseri'nin Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen miting öncesinde alanları dolduran vatandaşlara AK Parti ve Türk bayrakları dağıtıldı. Tarihi Kayseri Kalesi'ne Mustafa Kemal Atatürk ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleri asılırken, bir binada "Koca bir dünya sana hasta, ne yiğittin sen Davos'ta, gadanı alırım büyük usta" yazılı pankart asıldı. Hava yolu ile Kayseri'ye gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Seyrani Camii'nde kıldığı öğle namazı sonrasında, Kayseri Valiliği'ni ziyaret etti. Ziyaret sonrasında miting alanına gelen Başbakan'ı coşkulu kalabalık karşıladı.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve AK Parti Kayseri milletvekilleri, Niğde, Adana, İstanbul, Nevşehir, Kahramanmaraş, Sivas, Elazığ, Nevşehir, Ankara milletvekillerinin katıldığı mitingde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte kalabalığı selamladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Demokrasiye sahip çıktığınız için, sandığa, milli iradeye sahip çıktığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Kayseri bu gün tarihi günlerinden birini yaşıyor. Kayseri bu gün tarihinin en büyük mitingini gerçekleştiriyor" dedi. Başbakan Erdoğan, "Kayseri haksızlığa, mandalığa, oyunlara ve tuzaklara karşı sesini yükseltiyor" diyerek şu şekilde konuştu:

"Bu muhteşem meydanda vandalıktan rahatsız olan CHP'li, barbarlıktan rahatsız olan MHP'li, faşizmin karşısında olan BDP'li kardeşlerim de var. Sizin isyanınız şiddete başvuran isyancılara karşı. Bugün tüm Türkiye huzurunu gasp etmek isteyenlere, kuklalara karşı itirazını yüksek sesle haykırıyor. Sizin sesinizi halkın iradesine karşı olanlar duymayacaktır. Ben sizden öyle bir cevap bekliyorum ki sesinizi Şam, Bağdat, Ramallah, Gazze, Kudüs duysun. Sizden öyle bir haykırış bekliyorum ki dünyanın bütün mazlumları sesinizi duysun."

Başbakan meydandaki kalabalığa, "Kayseri demokrasiye sahip çıkıyor muyuz? Sandığa, milli iradeye, Türkiye'ye sahip çıkıyor muyuz? Kardeş miyiz? Birlikte Türkiye miyiz?" diye sordu. Meydanı dolduranlardan 'Evet' cevabını alan Başbakan Erdoğan, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Kayseri, kardeşim Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün şehri, yiğitliğin, helal kazancın şehri. Bu İstanbul'da, Ankara'da eylem yapanların niyetini en iyi Kayseri bilir. Bu yakanların, yıkanların, yağmalayanların asıl maksadını en iyi Kayseri bilir. Başbakan gençleri dinlemiyor diyorlar. Gençleri Bakanlar Kurulundakilerden fazla dinledim. Oradaki yakanlarla, şiddetle birlikte olanlar siz bu gençliğin sesini nereye koyacaksınız. Onlara bak, buraya sırt dön. Yok öyle 25 kuruşa simit. Onu da dinle burayı da dinle. Bunun yeri neresi sandık. Öyleyse sandığa saygı duy. Biz sorumluluğumuzun gereğini yerine getiriyoruz. Biz o bir kısım gençlerimize, çünkü onların içinde şiddete başvuran, bu milletin değerleriyle çatışanlar var. Bunların yanında oyuna gelenler de var. Buradan sorumluluğumuzun gereği olan şu mitingi yapmamızdan rahatsız olanlar var. Diyorlar ki, 'Ne olur miting yapmayın. Bunu anlatmayın' Biz bu mitingleri yapmayacağız da her gün sizin bu yakıp yıkmalarınızı, kamu binalarına saldırmalarınızı mı izleyeceğiz? Size milletin sesini duyurmak için bu miting meydanları en meşru zeminlerdir. Eğer siz de dürüstseniz gelin bunu meydanlarda yapın. Kırıp döküp yakmayın. Yazıktır günahtır. Şu ana kadar 200 trilyonu aşkın zarar var. BU milletin kasasından çıkıyor. Şimdi ey solcular size sesleniyorum, ey CHP sana sesleniyorum. Ortalığı karıştırdın, adeta bir mikser gibi karıştırdın. Takıldığın o aşırı uçların peşine, terör örgütleri ile ilgileri olan kişilerin peşine, ondan sonra bu ülkenin yönetimine her türlü hakareti ettin. Atatürk Kültür Merkezi'ni işgal ettiler. 'Bırakın işgal devam etsin mi diyecektik' legal örgütlerin paçavraları asılı kalacak, Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanı'na hakaretler olacak rahat mı bırakacağız. İçişleri Bakanı'na Atatürk Kültür Merkezi'ni 24 saat içinde temizleyin, Taksim'i temizleyin dedim. Bir tarafta terörist başının posteri, bir tarafta Atatürk'ün posteri ve Türk bayrağı, CHP siz nasıl seyrettiniz bu görüntüyü. Öyle duracak mıydı? Biz, 17 gün sabrettik. Gezi Parkı oradaki bir işgalci grubun değil tüm halkımındır. Bu parkları işgal edemezsiniz, Anayasaya ve hukuka aykırıdır. Taksim meydanı miting meydanı değil. Gidersin Kazlıçeşme'de yaparsın". - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Emine Erdoğan Yıldız Kültür Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var? Survivor Düello oyununu kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba 2024? Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? TRT 1 ne zaman kuruldu? TRT kaç yıldır yayında bu yıl kaçıncı kuruluş yıl dönümü? Bir Sevdadır yok mu? Bir Sevdadır neden yok, bitti mi? Bir Sevdadır final mi yaptı 1 Mayıs Çarşamba? Şahane Hayatım final mi yapıyor? Şahane Hayatım bitiyor mu 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title