Haberler

MHP Genel Sekreter Yardımcısı: Almanya gereken önlemleri bir an önce almalı

Güncelleme:

MHP Genel Sekreter Yardımcısı Bahadır Bumin Özarslan, terör örgütü PKK yandaşlarının Türkiye'nin Hannover Başkonsolosluğu'na düzenlediği saldırıya ilişkin, Almanya'nın kınamaktan daha öteye geçerek gereken önlemleri bir an önce alması gerektiğini belirtti.

Mhp Genel Sekreter Yardımcısı Bahadır Bumin Özarslan, terör örgütü PKK yandaşlarının Türkiye'nin Hannover Başkonsolosluğu'na düzenlediği saldırıya ilişkin, "Almanya kınamaktan daha öteye geçmek ve gereken önlemleri bir an önce almak durumundadır. Almanya, yalnızca cezalandırma değil, öncelikle engelleme yükümlülüğü altındadır." ifadesini kullandı.

Özarslan, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin gündeminin 31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimler olduğuna dikkati çekerek, sıfırlanma noktasına gelmiş terör örgütü PKK'nın her zaman olduğu gibi buna benzer dönemleri fırsat bilerek muhtelif eylemlere giriştiğini belirtti.

PKK ve yandaşlarının, yurt içinde ve sınır ötesinde bulamadıkları zemini, farklı ülkelerde aradığını vurgulayan Özarslan, şöyle devam etti:

" Almanya'nın Hannover şehrindeki Başkonsolosluğumuza saldırı gerçekleştiren eli kanlı örgüt, maddi hasara yol açmıştır. Saldırı sonrasında, hem Hannover Başkonsolosluğumuz hem Dışişleri Bakanlığımız gerekli girişimlerde bulunmuş ve saldırıyı kınamıştır. Kınamanın yanında, Alman makamları da uyarılmış ve son derece yerinde bir tespitle Başkonsolosluğumuza ve Türk sivil toplum kuruluşlarına ait mekanlarda güvenlik önlemlerinin artırılması gerektiğine dikkat çekilmiştir. Bu gelişmeler sonrasında, Alman makamları da kınama açıklamaları yapmışlardır. Bununla birlikte Almanya, kınamaktan daha öteye geçmek ve gereken önlemleri bir an önce almak durumundadır."

Mhp'li Özarslan, Almanya'nın "Konsolosluk İlişkileri Hakkında Viyana Sözleşmesi"ne göre, konsolosluk binalarına izinsiz girilmesine ve binaların tahrip edilmesine engel olmak zorunluluğunun bulunduğunu, konsolosluğun huzurunun bozulmasına ve onurunun kırılmasına engel olma yükümlülüğü altında olduğunu anımsattı.

Almanya'nın sözleşme kapsamında konsolosluk memurlarının şahıslarına, hürriyetlerine ve onurlarına yapılabilecek her türlü saldırıyı önleme amacıyla bütün tedbirleri almakla mükellef olduğunun altını çizen Özarslan, " Almanya, saldırılar gerçekleştikten sonra tedbir almak yükümlülüğünden daha önce saldırılar gerçekleşmeden, gereken tedbirleri almak zorundadır. Almanya, yalnızca cezalandırma değil öncelikle engelleme yükümlülüğü altındadır." görüşünü paylaştı.

Almanya'nın uluslararası hukuktan kaynaklanan bu yükümlülüklerini yerine getirmesi ve süratle hareket etmesinin bir devlet olarak mükellefiyeti olduğunu yineleyen Özarslan, "Kınama açıklamaları ve soruşturma sürecinin başlaması, tek başına yeterli değildir. Almanya'nın bundan sonraki dönemde ülkesi içinde yer alan her Türk diplomatik birimine yönelik saldırı ihtimaline binaen tedbirleri artırması ve önleme yükümlülüğünü tam anlamıyla yerine getirmesi gerekmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

"Laf değil icraat vaktidir"

Özarslan, Almanya'da, Türkiye aleyhtarı pek çok kuruluşun ve özellikle terör örgütlerinin zemin kazandığının ve faal olduğunun uluslararası toplum tarafından iyi bilinen bir gerçek olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Türkiye'ye yönelen tehditlerin Almanya'da kümelenmesi sık karşılaşılan bir durumdur. Almanya'nın Türkiye'ye yönelik tehditlerle ilgili önlem alma sicilinin parlak olmadığı bilindiğinden, bundan sonraki süreçte Alman makamlarının daha titiz davranmasını beklemek, Türkiye'nin hakkıdır. Kaldı ki bu bir lütuf olmayacaktır zira bu tip tehditleri engelleme ve cezalandırma, her devlet için bir uluslararası hukuk yükümlülüğüdür. Gerek Almanya gerekse Avrupa'da Türklerin yaşadığı her devlet için laf değil icraat vaktidir."

Kaynak: AA / Politika

Hannover Hannover Almanya Türkiye PKK MHP Politika Güncel Haberler

Netanyahu'yu evinde ağırlayan Trump: Başkan seçilmezsem 3. Dünya Savaşı çıkar

Netanyahu'yu evinde ağırlayan Trump: Başkan seçilmezsem 3. Dünya Savaşı çıkar

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Herkes pijamaya benzetti! Vakko'nun olimpiyata giden sporcularımız için tasarladığı kıyafete tepkiler çığ gibi

Herkes pijamaya benzetti! Vakko'nun olimpiyata giden sporcularımız için tasarladığı kıyafete tepkiler çığ gibi

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title