Haberler

Salondaki kadınları ayağa kaldıran sözleri, Akşener'i panikletti: Umarım eşim izlemiyordur

Güncelleme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener grup toplantısında konuşuyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel bembeyaz giyinen ve kadınlardan oluşan bir topluluğa seslenen Akşener'in sözleri partililer tarafından sık sık ayakta alkışlandı. Akşener'in erkeklere yönelik sert sözlerinin arkasından "Umarım eşim ve oğlum dinlemiyordur" demesi salonda gülüşmelere neden oldu.

İyi Parti'nin haftalık grup toplantısı bu hafta Salı günü yapılıyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, toplantıda gündeme dair değerlendirmelerde bulunuyor.

Meral Akşener, 8 Mart nedeniyle sadece kadınlara seslendi! Sözleri hepsini ayağa kaldırdı

AYAKTA ALKIŞLANDI

Kendisini dinlemeye gelen kadınlara kürsüden seslenen Akşener, birçok konu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Akşener'in, "Bugün bol miktarda sahte gülüşler göreceğimiz, hamasi sözler duyup içi boş vaatler dinleyeceğimiz bir gün. Bugün her dakika, her saat yaşanan acı gerçeklerimizin sadece bir günlüğüne hatırlanacağı gün. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun." ifadeleri salondakiler tarafından ayakta alkışlandı.

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ'NÜN HİKAYESİNİ ANLATTI

Akşener, sözlerine şöyle devam etti: "Bugünün hikâyesini biliyor musunuz? 8 Mart 1857'de New York'taki bir tekstil fabrikasında, dokuma işçileri, çalışma koşullarının iyileştirilmesi için, greve başlar.Bu grev sırasındaki çatışmalar sonucunda, yangın çıkar ve 120 kadın işçi, fabrikada kilitli kaldığı için, yangında hayatını kaybeder. Bu olaydan yıllar sonra da 8 Mart'ın, Dünya Kadınlar Günü olarak anılması, kabul edilir. 8 Mart'ın kökü, işte bu olaya dayanır. Yani, bugünün kadınlara atfedilmesinin sebebi bile esasında bir hak arayışını, bir mücadeleyi ve bir acıyı işaret eder.Peki sizce kadınların yaşadığı, ön yargılar, ön kabuller ve baskılar, dünyanın her yerinde aynıyken verilen mücadeleler farklı mı? Elbette değil... Modern tarihe baktığımız zaman kadınları sürekli olarak, bir şeyler için mücadele ederken görürüz

"UMARIM EŞİM VE OĞLUM DİNLEMİYORDUR"

Mesela, aydınlanma ile birlikte, yapılmaya başlanan insan hakları tartışmalarında, kadınlara pek yer yoktu. İnsan denilen varlık, erkekle bir tutuluyordu. Yani söz konusu olan hep ya erkek haklarıydı, ya da cinsiyetsiz haklardı. Kadınlar sanki, biyolojik olarak farklı korunması, kollanması ve idare edilmesi gereken ayrı bir tür olarak kabul ediliyordu. Kadınların ilk savaşı işte tam olarak burada başladı. Önce kendilerini, insanlık ailesinin bir parçası olarak, kabul ettirmek zorundaydılar. İnsan haklarının, kadınları da kapsayacak şekilde genişlemesi böylece mümkün olabilecekti.Sonra kadınlar, demokrasi için mücadele etti. Hitler faşizminin, en karanlık günlerinde Münih Üniversitesi'nde, hazırladığı broşürleri dağıtan, Sophie Scholl ve abisi Gestapo tarafından yakalandı ve idam edildi. Henüz, 22 yaşındaydı. Ve Hitler'e boyun eğen nicesinin, yapamadığını yapıyordu: Hitler faşizmine, itiraz ediyordu. Stalin'in, Doğu Avrupa'yı ele geçirme planına da ilk önce, kadınlar itiraz etti. Milada Horakova'dan bahsediyorum. 1948 yılında, Stalin'in Prag'da yaptığı darbeyi, protesto etti. Üstelik diğerlerinin yaptığı gibi, ülkeyi terk edip yurtdışına gitmek yerine ülkesinde kalıp, mücadele etmeyi seçti. 1949 yılında, yakalandı ve idam edildi. ABD'de ayrımcılığa ve ırkçılığa karşı başlatılan, sivil haklar hareketinin kalbinde de yine kadınlar vardı. Toplumsal hayatın daha adil, daha eşitlikçi, daha uygar ilerlemesi için çalışan, çaba gösteren, kadın liderler vardı. Nitekim Berlin Duvarı yıkılırken Kahire sokaklarında, Arap otokratlara isyan edilirken, İran'da çalınan seçimlere, tepki gösterilirken, yine hep kadınlar ön saflardaydı.Bu kadınlar, birbirlerini hiç tanımadılar, birbirleriyle hiç karşılaşmadılar. Farklı zaman dilimlerinde, farklı ülkelerde, farklı şehirlerde yaşadılar. Ama aslında hepsi kardeşti. Çünkü her biri, tek bir şey için mücadele etti. İnsanların, onurlu bir yaşama kavuşması için uğraşıp hayatlarını tehlikeye attılar.Bedel ödemeyi göze aldılar. Birçok erkeğin, ılıman iklim meyvesi gibi, her mevsim çiçek dağıtmasının aksine adeta, sert ve soğuk iklimlerde ayakta kalan, bir çınar gibi, karakterli ve dimdik durdular. Kendilerine Ait Bir Oda'ya sahip olmak için savaştılar bu odayı korumak, bu odanın tek hakimi olmak için mücadele ettiler. Bunu, hepimiz için yaptılar. Kadınlar için yaptılar, insanlık için yaptılar."

Akşener'in erkeklere yönelik sözlerinin arkasından ise "Umarım eşim ve oğlum dinlemiyordur" diyerek espriyi patlattı. O anlar salonda gülüşmelere neden oldu.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Politika

Meral Akşener İYİ Parti 8 mart Haberler

500

Yorumlar (18)

Ergin İşcan:

ABD namı hesabına çalışan ABD çikarları için mücadele eden palvracılar nezamandan beri vatanperver oldu anlamadım

214
117
yanıtYanıtla
Necdet:

tek bir grup konuşmasını dinleyin, neden hiç basın desteği olmadan bu kadar çok sevildiğini anlarsınız. Gerçek bir vatanperver.

99
192
yanıtYanıtla
burakk:

Evet onun için 2018 C.Başkanlığı seçimlerinde yüzde 12 oy aldı. Ayrıca, basın desteği olmadan derken de biraz düşün e mi?

yanıt57
yanıt37
muro:

kim ?

yanıt42
yanıt13
Turgut AYÇETİN:

Basın desteği yok derken... Halk tv ve tele1 bile sizi pohpohluyor ekranlarında boy gosteriyor Muhafazakar kanalların onu desteklememesi normal çünkü gercekte milliyetçi ve muhafazakar degil.

yanıt86
yanıt37
burakk:

Ne modası geçmiş siyasi tanıtım şovları. Meral-Kemal ikilisi hala 1970 lerde. Şu hengamede iktidarda olsalardı halimiz nice olurdu. Bunlar ABD nin gazıyla Rusya kafa atmaya kalkarlardı.

168
89
yanıtYanıtla
OKUR:

samimiyetsiz

146
109
yanıtYanıtla
burakk:

Türkiyemizin en büyük talihsizliği iktidar değil muhalefet. Bu muhalefet iktidara gelecek ve sorun çözecek ha. Valla Deniz Baykalı bile arıyorum.

152
65
yanıtYanıtla
Murat Kılıç:

Vatan sevgisinden Deniz Baykal in tırnağı olamazlar.

yanıt22
yanıt26
pentakill lol:

Yani 8 mart kutlama değil yas günüdür. kadınlar başımızın tacıdır. saygı ve sevgiyle erkeğine sadakatli kadınlar ise hem başımızın tacı hem gözümüzün nurudur. aynı şekilde bizlerde kadınlara karşı saygı ve sevgiyle davranmalıyız. :)

97
22
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title