Haberler

Mansur Yavaş, kızının Londra'daki evi hakkında belgeleri açıkladı: Rakibimizi tüm varlıklarını paylaşmaya çağırıyoruz

Güncelleme:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, AK Parti'nin Ankara adayı Turgut Altınok'un, 'Tüm mal varlığım Mansur Yavaş'ın kızının Londra'daki evi kadar etmez' ifadelerine belgelerle yanıt verdi. Yavaş, evin 465 bin sterline alındığını ve bunun 372 bin 999 sterlininin banka kredisi olduğunu belirterek, "Rakibimizi tüm varlıklarını açıklamaya davet ediyoruz." dedi

Ak Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok'un mal varlığını açıklamasının ardından sahip olduğu mülklerin fazlalığı kamuoyunda uzun süre konuşulmuştu. Altınok'un, "Tüm mal varlığım Mansur Yavaş'ın kızının Londra'daki evi kadar etmez" açıklaması üzerine Mansur Yavaş'ın İletişim Ofisi'nden söz konusu evle ilgili açıklama yapıldı. Yavaş'ın kızının Londra'daki evi 465 bin sterline alındığı ve bunun 372 bin 999 sterlininin banka kredisi olduğu, kredinin ise 32 yıl taksitle geri ödeneceğini belirtildi. Açıklamada Altınok'a yönelik, "Rakibimizi derhal hissedar olduğu şirketin mal varlığı dâhil tüm varlıklarını kamuoyuyla paylaşmaya davet ediyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Turgut Altınok'un mal beyanında açıkladığı arsaların toplamının 6 bin dönüm olduğu ve toprakların yüzölçümünün Monako ve Vatikan'dan daha büyük olduğu sosyal medyada çok konuşulmuştu. Altınok, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a yönelik, "Tüm mal varlığım Mansur Yavaş'ın kızının Londra'daki evi kadar etmez" sözleriyle tartışmaya yeni bir boyut kazandırdı. Mansur Yavaş cephesinden ise, Altınok'a, "Takas yapalım, onda biriyle takas yapalım, yüzde biriyle takas yapalım" sözleriyle yanıt geldi.

LONDRADA BULUNAN EVİN BELGELERİ PAYLAŞILDI

Tartışmalar gündemdeki yerini korurkenYavaş'ın çalışma ofisinden Londra'daki eve ilişkin açıklama yapıldı. Altınok'un "Tüm mal varlığım Mansur Yavaş'ın kızının Londra'daki evi kadar etmez" sözlerinin hatırlatıldığı açıklamada Yavaş'ın, temiz ve şeffaf siyaset adına 21 Şubat 2024'te mal varlığını açıkladığı ve tüm adaylara kamu görevinde bulundukları süre içerisindeki mal varlıklarını açıklama çağrısında bulunduğu hatırlatıldı.

Mansur Yavaş'ın kızının Londra'daki evi 465 bin sterline alındığı ve bunun 372 bin 999 sterlininin banka kredisi olduğu, kredinin ise 32 yıl taksitle geri ödeneceğini belirtildi.

Mansur Yavaş, kızının Londra'daki evi hakkında tüm detaylı belgeleri paylaştı.

"YAVAŞ, KIZINA 100 BİN POUND HİBE ETTİĞİNİ MAL BEYANINDA BELİRTTİ"

Yavaş'ın iletişim ofisinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Temiz, şeffaf ve ahlaklı siyaset adına Mansur Yavaş'ın kızının evinin satın alma ücreti ve banka opsiyonlarını açıklıyoruz:

- Bu kredi, İngiltere'de uygulanan, kira öder gibi ev sahibi olunan 'mortgage' sistemi ile çekilmiş olup 384 ay, yani 32yıl taksitle geri ödenecektir.

- Mansur Yavaş bu ev alınırken kızına 100 bin pound hibe etmiş, bunu da mal beyanında açıkça belirtmiştir."

Mansur Yavaş, 2009 yılından beri mal varlığını düzenli olarak kamuoyuyla paylaşmaktadır. Ayrıca 1999 yılından itibaren tüm banka kartı hareketlerinin incelenmesi için de açık çağrıda bulunmuştur.

Mansur Yavaş, kızının Londra'daki evi hakkında tüm detaylı belgeleri paylaştı.

"RAKİBİMİZİ TÜM VARLIKLARINI PAYLAŞMAYA DAVET EDİYORUZ"

Açıklamada, evin satış ve kredi bellerinin de paylaşıldığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Hal böyle iken, açıkladığı kadar açıklamadığı mal varlığının da kamuoyunda çokça tartışıldığı kişilerin 32 yıl taksitle alınan bir ev üzerinden spekülasyon yapmalarına fırsat vermeyeceğiz" Rakibimizin açıklamadıkları kendine kalsın; açıkladığı mal varlığının 10'da 1'ine, hatta 100'de 1'ine mal varlığı takası yapma teklifimiz geçerlidir.

Çok mal sahibi olmak tek başına şaibeli bir durum değildir. Ancak bunu kamuoyuyla paylaşmamak şaibeli bir durumdur. Rakibimizi derhal hissedar olduğu şirketin mal varlığı dâhil tüm varlıklarını kamuoyuyla paylaşmaya davet ediyoruz."

Haberler.com / Eymen Dursun - Politika

Turgut Altınok Mansur Yavaş AK Parti Ankara Londra Banka 3.Sayfa Politika Haberler

500

Yorumlar (17)

İfigenia Arslan:

Bu adama helal olsun demekten başka söz kalmamıştır söz söyleyende kul hakkına girer

82
31
yanıtYanıtla
Ismail Yüksel:

Ola hırroo 100 bin pound nerden kazanıldı

yanıt30
yanıt62
Banu Çelik:

Angut İsmail’e sorsak evi arabası vardır. Hatta altını felanda vardır.

yanıt27
yanıt7
Jon snow:

Helal olsun gerçekten

62
17
yanıtYanıtla
Engin Çalık:

ben antalyadayim ama bu adam başkan gibi baskan

46
20
yanıtYanıtla
Cabbar aga:

Milletin akliyla alay ediyorlar 30 yıldır İngiltere deyim hiçbir banka 32 yıllık borç ( Morgate) vermez en fazla 25 yıldır hangi bankadan almış 32 yıllık borç

28
30
yanıtYanıtla
Sade Vatandaş:

Cabbar Aga , diğer Beyfendi'nin Mal varlığı beyan listesini okudun mu ? açıkladıkları hariç söylenti olan 600 daire ile bir de şirket hissedarı olduğu şirketin üstüne olan mal varlıklarına baktın mı ?

yanıt5
yanıt1
Luca DEMIRER:

Bende 25 yıldır ingilteredeyim, evim var mortgage ile satın aldım ve 35 yıllık! Cabbar aga sen 30 yıldır İngilteredesin ama hala mortgage yazmasını bile öğrenememişsin ki birde çıkmış saçma sapan yorum yapıyorsun

yanıt2
yanıt1
White Turk:

Birisi babadan zengin diğeri sonradan.

34
21
yanıtYanıtla
Kara_kalem:

BEN SADECE MERAK EDİYORUM BABA 11 KARDEŞE BU KADAR MAL BIRAKMIŞ İSE 11 ALTINOK MİRASI BİR AVRUPA ÜLKESİ YAPIYOR TAŞINMAZLAR İKİNCİ BİR KONU BU KADAR TAŞINMAZA ŞİRKET ORTAKLIĞI OLAN ADAMIN BANKADA NAKİT VE ARABA OLMAYIŞI AYRI BİR DURUM..

yanıt0
yanıt1
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title