Haberler

Kılıçdaroğlu'na bir darbe de yol arkadaşı Bülent Tezcan'dan: Genel başkanla birlikte tüm kadro değişmeli

Güncelleme:

CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, seçimlerin ardından genel başkan ve liderlik kadrosunda köklü bir değişim yapılması gerektiğini belirtti. Art arda gelen değişim çağrılarını dikkate almayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yol arkadaşlarından olan Tezcan, "13 yıl genel başkanlık yaptıktan sonra, bir kere değişim öncelikle genel başkanla olmalı. Genel başkanla birlikte liderlik kadrosunun değişmesi lazım. Ben de dahil" dedi.

Seçim yenilgisinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu istifa çağrılarına kulak tıkayıp mücadele edeceğini söyledi. Ancak Kılıçdaroğlu'nun 2010'da genel başkan seçilmesi sonrası onun en yakın kurmayları arasında yer alan CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan da "değişim" mesajı verdi. Tezcan, "13 yıl genel başkanlık yaptıktan sonra, bir kere değişim öncelikle genel başkanla olmalı. Genel başkanla birlikte liderlik kadrosunun değişmesi lazım. Ben de dahil" dedi.

"RADİKAL VE KARARLI BİR DÖNÜŞÜM GEREKİYOR"

Seçimlerin ardından diğer üyelerle birlikte istifasını Kılıçdaroğlu'na sunan ve yeni MYK'da görev almayan Tezcan BBC'nin sorularını yanıtladı. "Seçimden sonra partinizde değişim tartışması başladı. Sizce de değişim artık zorunlu mu?" sorusunu yanıtlayan Tezcan, şunları söyledi: "Bir kere önce şunu kabul edeceğiz. Bu seçimi kaybettik. Kaybettikten sonra da hiçbir şey olmamış gibi, her şey normalmiş gibi devam etmek mümkün değil. Yani başımızı kuma gömüp yürüyemeyiz. Kayba göre dönüp ciddi durum değerlendirmesi yapmamız lazım. Artık bu mesele sadece 2024'teki yerel seçim meselesi değil. Öncelikle o ama onun daha ötesinde. Ondan sonraki seçimlerde eğer Türkiye'nin kaderini değiştireceksek; Türkiye'yi bu otoriter, popülist rejimin cenderesinden çıkaracaksak CHP'nin tutumunu, iş yapma biçimini, siyaset yapma biçimini tamamıyla değiştirmek zorundayız. Bu, kararlı ve radikal bir dönüşümü gerektiriyor."

Kılıçdaroğlu'na bir darbe de yol arkadaşı Bülent Tezcan'dan: Genel başkanla birlikte tüm kadro değişmeliBülent Tezcan

"GENEL BAŞKANI İKNA ETMEMİZ GEREKİYOR"

Kılıçdaroğlu'nun yerel seçimlere kadar partinin başında olma yönünde mesaj verdiği hatırlatılan Tezcan, "Genel başkanın açıklamalarından böyle bir eğilim olduğu seziliyor. Ben bu doğrultuda Sayın Genel Başkanımızı da ikna etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Sayın Genel Başkanın anlattığım bu tarihe bakarak, 2010 yılındaki heyecana bakarak, bugün geldiğimiz noktaya bakarak, bu karara varacağına inanıyorum. Bu; dönüşümün sancısız, kararlı ve partinin bütün dinamik güçlerini tecrübesiyle beraber, buraya katkıda bulunacak şekilde sağlıklı yürümesine neden olur, sürece katkıda bulunur. Böyle olmayabilir de. O zaman siyasetin doğal, demokratik yarışı vardır. O dönemde doğal demokratik yarışa ilişkin ben bir anlayış koyuyorum. Bu anlayışı partide doğru bulan çok sayıda arkadaşımız var. Onlar çıkarlar bu iddia doğrultusunda yola devam ederler. Bunu doğru bulanlar böyle bir liderlik etrafında buluşur ve yoluna devam eder. Seçilecek kişi, kim olursa olsun değerlidir." dedi.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Bülent Tezcan Milletvekili Aydın Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (18)

Cry:

Bunlar kadar ikiyüzlü riyakar bir seçmen ve parti yok. Parti'nin başına istemediğiniz adamı bize cumhurbaşkanı yapmak istediniz. Şimdi de gitsinde gitsin yok dede torun sevsin. Bi gidin. Şimdi de kalkmış başka bir istenmezi önünüze katıp kurtarıcı bu demeyin vallahi ağzımız bozulur. Az milliyetçi, devletçi ve omurgalı olun ya.

57
11
yanıtYanıtla
Muzaffer Rttuo:

Ne güzel özetledin..

yanıt25
yanıt3
Birol akdağ:

Önemli olan kemal beyin gidip gitmesi değil önemli olan zihiiyetinizin değişmesi oda değişmeyeceğini göre kimse kimseyi kandırmasın bence ben hiç inandirici bulmuyorum.

46
6
yanıtYanıtla
Muzaffer Rttuo:

Hah! 22senede anca anladınız bravo. Uygulaması da bi 30 yıl sürer...

42
3
yanıtYanıtla
tatlıpınar taşova:

chp de kim gelirse ne farkeder.bütün chp lilere terörist denmedimi,lgbt ci denmedimi,hain denmedimi.kitapsızlar denmedimi hanginiz ses çıkara bildiniz.ozaman hanginiz gelirse ne farkeder.imamoğlu sayesinde istanbul da kaybedilecek zaten,hepten bay bay chp

32
8
yanıtYanıtla
esrefpasali:

kina ucuzken iki kilo al, tatli pinar tas ova...

yanıt8
yanıt14
tatlıpınar taşova:

eşrefpaşalı sen kınada tecrübelisin anlaşılan

yanıt15
yanıt5
Ayt Sali:

sahte dostluk ordaya kemik girene kadar olur, sonrasi beli hau hau hirr hirr

26
11
yanıtYanıtla
Murat Vatansever:

Bu kadar lafın üzerine hala durman hata! Böyle bir muhalefet yüzünden kaybedilen onca seçim. Çoktan bile ceketini alıp gitmeliydin! Gemi dalgalarda savrullali yıllar oldu. Değil liman Kara bile görünmüyor artık! Neden başarısızlığı kabullenmek bu kadar zordur ki! Ki sorumlu oldugun durmun ceremesini sen değil biz çekiyoruz! Yazık!

28
2
yanıtYanıtla
İsmail oruç :

Kılıçdaroğlu'nun iktidar olmak gibi bir amacı yok adamın amacı CHPnin kaymağını yemek bundada gayet başarılı.

28
1
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title