Haberler

Kılıçdaroğlu, CHP'deki "Atatürk" kriziyle ilgili ilk kez bu kadar net konuştu: Aynı kişiyi anlatıyorsunuz

Güncelleme:

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Canan Kaftancıoğlu'nun tepki çeken "Gazi Mustafa Kemal" ifadesine destek geldi. Kılıçdaroğlu, "İster Gazi Mustafa Kemal deyin, ister Atatürk deyin; aynı kişiyi anlatıyorsunuz aslında" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV'de Şirin Payzın'ın sunduğu Sözüm Var programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun Atatürk yerine Gazi Mustafa Kemal ifadesini kullanmasının ardından tepki çekmişti. Kılıçdaroğlu ise Kaftancıoğlu'na destek vererek, "İster Gazi Mustafa Kemal deyin ister Atatürk deyin; aynı kişiyi anlatıyorsunuz aslında" ifadelerini kullandı.

Bu tartışmaların yapay olduğunu savunan Kemal Kılıçdaroğlu, "İster Gazi deyin, ister Gazi Mustafa Kemal deyin, ister Gazi Mustafa Kemal Atatürk deyin, ister Atatürk deyin; aynı kişiyi anlatıyorsunuz aslında. Bu yapay tartışmalar belli çevreden özellikle körükleniyor. Bu tartışmalarla CHP'nin içi karışmaz. CHP'nin sorun çözme kapasitesi var" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

CHP İstanbul Milletvekili Canan Kaftancıoğlu'nun Taksim Toplantıları'nda "Gazi Mustafa Kemal" ifadesini kullanırken Atatürk adını kullanmaması ve bunu da kişisel bir tercih olduğunu söylemesi tepkilere neden olmuştu.

Sözcü Gazetesi yazarı Serpil Yılmaz, köşe yazısında internet ortamında düzenlenen toplantıya onur konuğu olarak katılan Kaftancıoğlu'nun Atatürk'e atfen üç kez "Gazi Mustafa Kemal" ifadesini kullandığını yazmıştı. Yılmaz yazısında eski TBMM Başkanvekili Uluç Gürkan'ın Kaftancıoğlu'na "Atatürk adını kullanmamak tercihiniz mi?" diye sorması üzerine ise CHP'li Kaftancıoğlu, bunun kişisel bir tercih olduğunu ve isimlerin belirli alışkanlıklarla kategorize edilmesine karşı olduğunu ifade ettiğini aktarmıştı

Kaynak: Haberler.com / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Mustafa Kemal Atatürk Kemal Kılıçdaroğlu Canan Kaftancıoğlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (28)

Bozkurt:

1 hafta 10 gün düşündü oraya buraya sordu ve anca konuşabildi. Bu adama oy verenlerin psikolojisini çok merak ediyorum.

41
15
yanıtYanıtla
en azından düşünüyor:

en azından düşünüyor aklını kiraya vermiyor b

yanıt7
yanıt14
Türk:

Böyle birsey olamaz bunlara oy veren vatan hainidir bundan sonra

28
11
yanıtYanıtla
Ne kadar turk:

Kime oy verelim vatan haini olmamak icin

yanıt0
yanıt6
ısparta lı boksör:

buna oy verenlerin aklından şupe ediyorum

23
14
yanıtYanıtla
AKINCI:

Parti yönetmekten aciz acizzzz.

23
9
yanıtYanıtla
İSTANBUL LU:

Bu net konuşabiliyor mu )))

22
8
yanıtYanıtla
Atatürk''ün fikirlerine önem verilmedikçe olma:

Neden muhalefet çıkış yapamıyor aslında belli değil mi.

15
9
yanıtYanıtla
ANGARALI:

Bu kadın senin ve partinin başını yiyecek demedi deme

14
4
yanıtYanıtla
zafer:

Biz de yedik :)

10
6
yanıtYanıtla
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title