Haberler

İtalya Başbakanı Meloni'nin Sırbistan ziyaretinde bayrak skandalı! Her yere Macaristan bayrağı astılar

Güncelleme:

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'nin Sırbistan ziyaretinde Belgrad sokaklarında İtalyan bayrağı yerine Macaristan bayrağı asıldı. Meloni şok yaşarken; İtalyan bayrağında dikey olarak sıralanan yeşil, beyaz ve kırmızı renkleri Macaristan bayrağında yatay olarak yer alıyor.

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'nin Sırbistan ziyaretinde Belgrad sokaklarında İtalyan bayrağı yerine Macaristan bayrağı asıldı.

İtalya Başbakanı'nın Sırbistan Ziyaretinde Bayrak Skandalı

İTALYA BAYRAĞI YERİNE MACARİSTAN BAYRAĞI ASTILAR

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'a resmi ziyaret gerçekleştirdi. Havalimanında Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic tarafından çiçeklerle karşılanan Meloni'nin ziyareti için havalimanına ve Belgrad sokaklarına bayraklar asıldı. Ancak, Sırbistan tarafı bayrakları karıştırarak İtalyan bayrağı yerine Macaristan'ın bayrağını Belgrad'da dalgalandırdı.

İtalya Başbakanı Meloni'nin Sırbistan ziyaretinde bayrak skandalı! Her yere Macaristan bayrağı astılarMeloni - Vucic

BAYRAK RENKLERİ AYNI, SIRALAMASI FARKLI

Sırbistan tarafı diğer yabancı ülkelerin yetkilileri tarafından gerçekleştirilen resmi temaslar sırasında ülkelerin bayraklarını başkent Belgrad sokaklarına, otobanlara ve Sırbistan Sarayı önünde geleneksel olarak asıyor. İtalya Başbakanı Meloni'nin ziyareti sırasında da İtalyan bayrağını Sırbistan Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde dalgalandırmak isteyen Sırp tarafı, bayrakların renklerinin konumunu dikkatten kaçırınca Meloni "bayrak şoku" yaşadı.

İtalyan bayrağında dikey olarak sıralanan yeşil, beyaz ve kırmızı renkleri Macaristan bayrağında yatay olarak yer alıyor.

İtalya Başbakanı'nın Sırbistan Ziyaretinde Bayrak Skandalı

İtalya Başbakanı'nın Sırbistan Ziyaretinde Bayrak Skandalı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Giorgia Meloni Macaristan Sırbistan Belgrad İtalya Diplomasi Uluslararası İlişkiler Politika Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title