Haberler

HSK, Danıştay'ın göreve iade kararı verdiği 387 hakim ve savcı hakkında inceleme başlattı

Güncelleme:

Danıştay'ın, FETÖ'den ihraç edilen 387 hakim ve savcıyla ilgili göreve iade kararı vermesi sonrası Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK), 387 isim hakkında inceleme başlattı.

Danıştay'ın, FETÖ'den ihraç edilen 387 hakim ve savcı hakkında verdiği göreve iade kararına Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) müdahil oldu. HSK, söz konusu 387 isim hakkında inceleme başlatma kararı aldı.

HSK İNCELEME BAŞLATTI

Danıştay'ın tepki çeken kararının ardından HSK konuyla ilgili harekete geçti. HSK, Danıştay tarafından göreve iade kararı verilen 387 isim hakkında yeni inceleme başlatıldığını duyurdu.

HSK, Danıştay'ın göreve iade kararı verdiği 387 hakim ve savcı hakkında inceleme başlattı

DANIŞTAY'IN GÖREVE İADE KARARI

Danıştay 5. Dairesi, FETÖ ile irtibat ve iltisaklı olduğu gerekçesiyle meslekten ihraç edilen 450 ismin mesleğe dönmelerine, ve söz konusu isimlere tazminat ödenmesine karar vermişti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KARARA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Mısır ziyaretleri sonrası Türkiye'ye dönüşte uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlamış ve Danıştay'ın FETÖ'den ihraç edilen yargı mensuplarıyla ilgili kararını değerlendirmişti.

HSK, Danıştay'ın göreve iade kararı verdiği 387 hakim ve savcı hakkında inceleme başlattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada FETÖ ile mücadelede kararlılık mesajı vererek, "Yüzlerindeki değişik maskeleri yırtıp atıyoruz ve bunlar böylece meydana çıkıyor. Her kılığa giren bu iradesiz şarlatanların ensesinde olacağız. Fakat Danıştay'ın aldığı bu karara da sessiz kalmamız mümkün değil. Nasıl ki Anayasa Mahkemesi'nin aldığı bazı garip kararlarda Cumhur İttifakı olarak tepkisiz kalmıyorsak, bunda da sessiz kalamayız. Danıştay'ın takipçisi olacağız." ifadelerini kullanmıştı.

Haberler.com / Salih Söğüt - Politika

Hakimler ve Savcılar Kurulu Danıştay İnceleme Hakim Hukuk Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (13)

Tekin avci:

Danışayım dairelerindeki bu kararı verenlerde incelensin doğrusu budur

158
63
yanıtYanıtla
metin:

Elbette incelensin ama masumlar da ayıklansın. Sırf birileri kızar mı düşüncesiyle adalet ayakaltına alınmamalı, yargı kurumlarının itibarı zedelenmemeli.

yanıt98
yanıt20
Cemal Gökçek:

Senide incelemelerde çok iyi olur herşey olabilir

yanıt23
yanıt33
Ayşegül Öztabak:

Nasıl Anayasa mahkemesinde terör destekçisi var ise daniştayda da var demekki onlarda incelensin. Huzurlu Türkiye istiyoruz..

119
78
yanıtYanıtla
Mehmet YILMAZ:

Sizin zihniyetinizde sizden olmayan herkes terörist, vatan haini, pekakalı. Siz kendinizi bu ülkenin sahibimi sanıyorsunuz? Ülkenin sahibi halktır. Ayrıca ayşegül çok ama çok boşsun ya. Yazma sen buralara. Ne olduğunda belli zaten.

yanıt62
yanıt39
metin:

Yargıyı, özellikle de yüksek temyiz mahkemelerini yıpratmak, baskı altına alacak açıklamalar yapmak kimseye kazandırmaz.Toplumu birarada tutan adalet duygusudur. Yargı siyaset dahil hiç kimseden talimat almaz, almamalıdır. Geçmişten ders çıkarmazsak geleceğe güvenle bakamayız.

68
17
yanıtYanıtla
Poyraz Karayel:

sana göre mi karar vermiş darbe olmadı mı

yanıt14
yanıt20
Adil ÖZDEMİR:

Poyraz, herkes biliyor ki kardeşi fetöden yargılanan siyasiler var. "Eğer ki bizdensen ayrı muamele görürsün bizden değilsen ayrı muamele görürsün." Bir bankaya para yatıran insanlar mı suçludur yoksa o bankanın açılışını yapanlar mı suçludur. Bankanın açılışını yapanların haberi yoktu dersen. Oraya para yatıranlarında haberinin olup olmadığının sorgulanması gerekiyor. Bunlar kesin suçludur diye hüküm veremezsin.

yanıt17
yanıt1
LÜTFİ ÇALIŞKAN:

Danıştay'da bu karara imza atanlar incelenmeli ilk önce

27
37
yanıtYanıtla
Kara_kalem:

ÜLKEMİZ KENDİ İÇİNDEKİ ADALET SİSTEMİNE ÇÖZÜM BULAMAMIŞ İKEN BU MİLLETİN HAK HUKUL ADALETİNİ NASIL ÇÖZÜM BULACAK YILLARDIR YARGI KENDİ KENDİNŞ YARGILIYOR.

38
7
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title