Haberler

Hollanda'daki Diplomatik Skandal - Ekonomi Bakan Yardımcısı Metin

Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, "Güçlü, büyük Türkiye'nin hızlı adımlarla dünya platformunda ilerlemesinin önüne geçmek için yapılan hamleler bunlar.

Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, "Güçlü, büyük Türkiye'nin hızlı adımlarla dünya platformunda ilerlemesinin önüne geçmek için yapılan hamleler bunlar. Küçük, basit siyasi hamleler." dedi.

AK Parti Bolu İl Başkanlığını ziyaret eden Metin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hollanda'nın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın konsolosluğa girişine izin vermemesine tepki gösterdi.

"Bugüne kadar insan hakları, demokrasi alanında bize ders vermeye kalkanların ne kadar samimiyetsiz, sahtekar, ikiyüzlü olduklarını geçen hafta itibarıyla Almanya'da bu günde Hollanda'da görmüş olduk." diyen Metin, "Hollanda artık bu işin bu rezaletin zirvesi oldu. Her platformda sözde demokrasi savunucusu, insan hakları savunucusu kesilen bu ülkelerin antidemokratik, faşist bir zihniyetle yönetildiğini ve bakış açılarının, mantalitelerinin ne olduğunun ortaya konulması açısında bütün dünyanın izlediği bir rezaleti dün yaşadık." ifadelerini kullandı.

Metin, uluslararası hukukun her maddesinin ihlal edildiği bir sürecin yaşandığını belirterek, "Diplomatik korunması olan bir ülkenin, devletin Bakanını antidemokratik bir şekilde bir eşkıya gibi önünü, yolunu kesip onu orada tutup ardında da yine bir eşkıya gibi muamele yaparak kendi ülkesinin dışına götürmeye çalışan bir acizliği hep beraber dünya izledi." diye konuştu.

Almanya ve Hollanda'nın acizliği bütün dünyanın gördüğüne dikkat çeken Metin, "Bu acizliğin sebebi, güçlü büyük Türkiye'nin dünya üzerindeki itibarının bu iki yüzlüler üzerindeki gücünden kaynaklanıyor. Bu samimiyetsizlikleri daha öncede çok defa ortaya kondu. PKK, DHKP-C, FETÖ gibi görür örgütlerini, üyelerini, teröristleri çeşitli platformlarda konuşturmak, korumak anlamında her türlü faaliyeti yapan bu ülkelerin bir ülkenin bakanını, bakanlarının vatandaşı ile buluşmasını engellemek, kendi ülkesinin büyükelçiliğine konsolosluğuna gitmesini engellemek gibi barbarca bir davranış içerisindeler." dedi.

"Bu davranışlarla bunlar mayalarını, köklerini ortaya çıkartıyorlar" diyen Metin, büyük Türk Milletinin de o güçlü mayası ile güçlü duruşu ile duruşunu ortaya koymaya devam ettiğini, bütün dünyanında bunu izlediğini söyledi.

Metin, Türkiye'nin büyük ve güçlü bir ülke olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Biz duruşumuzu koruyarak, demokratik ve hukuk alanında her türlü imkanı seferber ederek, bunların bu yaptığının hesabını ödeteceğiz onlara. Bunu yakın zamanda da vatandaşımız görecek. Güçlü büyük Türkiye'nin hızlı adımlarla dünya platformunda ilerlemesinin önüne geçmek için yapılan hamleler bunlar. Küçük, basit siyası hamleler. Hollanda'da, Almanya'da, Avusturya'da, Fransa'da ve İtalya'da önümüzdeki sonbaharda bir takım seçimler olacak. Kendi içlerindeki siyasete Türkiye'yi, Türk İnsanının manevi değerlerini alet ederek, bir faşist yöntemle şuana kadar yaptıkları ortada."

Dünya beşten büyüktür diyen tek liderin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu hatırlatan Metin, "Bütün mesele bu. Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki büyük Türkiye adımları hızlıca devam ediyor. 16 Nisan'da da bu hızı arttıracak bir oylamanın olacağını biliyorlar. Bu oylamanın da önüne geçmeye yönelik bir hamledir bunlar. Basit, faşist hamlelerdir. Bütün bu hamlelere Büyük Türk Milleti hukuk ve demokrasi içerisinde cevabı en iyi şekilde verecektir. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın." dedi.

Kaynak: AA / Politika

Fatih Metin Hollanda Almanya Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title