Haberler

Erdoğan: "Yeminli Türkiye düşmanları, bunların yaptıklarını yapmaz" -

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Kabataş'ta linç edilen başörtülü kızımızı, tekrar manşetlerle linç etmenin bedelini de ödeyecekler.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, " Kabataş'ta linç edilen başörtülü kızımızı, tekrar manşetlerle linç etmenin bedelini de ödeyecekler. Yayınladıkları tamamen hukuksuz ses kayıtlarının da bedelini ödeyecekler" dedi.

Başbakan Erdoğan, Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Seçim Beyannamesi ve Belediye Başkan Adayları Toplantısı'ndaki konuşmasında, MHP Genel Başkanı'nın CHP'den hiçbir farkı olmadığını söyledi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dün "Kabataş olayından dolayı Başbakan özür dilesin" dediğini ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ey Bahçeli, Gezicileri savunmak sana mı kaldı? Başörtüsü ile yanında 6 aylık çocuğuyla linç girişimine uğrayan başörtülü kızımızın karşısında Gezi vandallarını savunmak sana mı kaldı? Duvarlara 'Zulüm 1453'de başladı' sloganını yazan Türkiye düşmanlarını, ecdat düşmanlarını savunmak, artık ey Bahçeli sana mı kaldı? Marjinal sol örgütlerini, terör örgütlerini cam çerçeve kıran, sokakları ateşe veren, Dolmabahçe'de Mihrimah Sultan Camii'ni işgal edenleri savunmak sana mı kaldı? Bira şişeleriyle TC yazan, Ankara'da Türk bayrağını yakan militanları savunmak artık ey Bahçeli sana mı kaldı? Buradan açık açık soruyorum. Sizi CHP ile aynı çizgiye getiren ne? Sizi ulusalcılarla, Gezicilerle, paralel örgütle, marjinal yapılanmalarla bir araya getiren ne? Size yapılan şantajı, size yapılan tehditleri, çıkın açık açık söyleyin."

İçişleri Bakanının ve kendisinin, Mersin'de, bütün siyasi partilerin il başkanlıklarının dinlendiğini ifade ettiklerine işaret eden Erdoğan, şunları söyledi:

"Bir tane CHP'li, bir tane MHP'li çıkıp da 'Bizi kim dinledi, niye dinledi, o kayıtlar nerede, kimin elinde?' diye sordu mu? Niye bu kadar ilgisizler? Niye sormazlar? Ne diyecekler, biliyor musunuz? 'Siz, iktidarsınız. Bu işin sorumluluğu sizde.' Peki, o zaman HSYK yasasına, hem de şiddet kullanarak neden karşı çıktınız? İnternet yasasına neden karşı çıkıyorsunuz? Yargıdaki bu sorunları dile getirdiğimizde, dinleme skandallarını dile getirdiğimizde bunu neden yargıya müdahale olarak görüyorsunuz? Korkmayın Sayın Bahçeli. Sayın CHP Genel Müdürü, sen de korkma. Hiç kimse korkmasın, hiç kimse tedirgin olmasın. İşte, bizimle ilgili her gün bir ses kaydı ortaya çıkıyor. Gündelik konuşmalarımız, ahlaksızca, edepsizce, alçakça kaydedilmiş ve her gün servis ediliyor. Zatıaliniz de bunu aynı şekilde Meclis'te yapacak kadar ileri gidiyorsunuz, suç olduğunu bile bile. Ülkenin Cumhurbaşkanı, Başbakanı dinlenmiş. Ülkenin Başbakanının sıradan konuşmaları servis ediliyor ama biz korkmadık, korkmuyoruz. Ses kayıtları ile gelmedik biz.

AK Parti'nin, siyasetin, Türkiye'nin dizayn edilmesinin karşısında asla boynumuzu eğmedik, boynumuzu eğmiyoruz. Bir kez daha söylüyorum: Hodri meydan, elinizde ne varsa dökün ortaya. O namus timsali geçinen gazetelere, gazetecilere de sesleniyorum: Basın özgürlüğünde, gazeteciliğin namusundan, şerefinden dem vuran köşe yazarlarına, yorumculara da sesleniyorum. İstediğiniz ses kaydını yayınlayın, istediğiniz ses kaydının üzerinde tepinin. Sel gider, kumu kalır. Devran döner, keser döner, sap döner, gün gelir hesap döner, bunu böyle bilesiniz. 28 Şubat'ta bunlar yaptıklarının altında kaldılar. İnanın bugün yaptıklarının da altında kalacaklar. Kabataş'ta linç edilen başörtülü kızımızı, tekrar manşetlerle linç etmenin bedelini de ödeyecekler. Yayınladıkları tamamen hukuksuz ses kayıtlarının da bedelini ödeyecekler. Bürokrasidekiler de bunun hukuk içinde bedelini ödeyecek. Bunlara susanlar, bunlara sessiz kalanlar, bunları destekleyenler de aynı şekilde bedelini ödeyecekler. Sizin karşınızda Türkiye Cumhuriyeti var. Bu ülke tankla, topla, tüfekle alınamadı ki ses kayıtlarıyla alınabilsin."

-"Yeminli Türkiye düşmanları, bunların yaptıklarını yapmaz"

Erdoğan, paralel yapının Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası'nın Bosna Hersek'te faizsiz kredi vermesinden rahatsız olduğunu ve "Boşnaklara nasıl faizsiz kredi verirsiniz" diye 1. sayfadan haber yapıldığını belirterek, "MİT Suriye'deki Bayır Bucak Türkmenlerine insani yardım götürüyor, bundan rahatsız olup MİT mensuplarına saldırıyorlar. Mavi Marmara'da aynı tutum. Filistin meselesinde, Suriye, Mısır meselesinde aynı tutum. Somali'ye yapılan yardımda aynı tutum. Çözüm sürecinde, milli birlik ve kardeşlik projesinde aynı tutum. İnanın, yeminli Türkiye düşmanları, bunların yaptıklarını yapmaz, yapamaz" diye konuştu.

Ses kayıtlarının gündemi esir almasına izin vermeyeceklerini ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Buradan aziz milletime sesleniyorum, buradan tüm teşkilatıma sesleniyorum: Bu operasyonlarının bizim gündemimizi meşgul etmesine izin vermeyeceğiz. Bırakın CHP, MHP, Geziciler, paralel örgüt, tüm marjinal örgütler, terör örgütleri ittifak halinde kendi çamurlarında debelensinler. Biz, kendi işimize bakacağız. Vakti zamanı gelince bütün iddiaların, bütün iftiraların cevabı ortaya çıkacak. Her mesele aydınlanacak ama biz, bunlara cevap vermekle, bunların gündemine aldanmakla vaktimizi harcamayacağız. Bizim çok işimiz var. Bunların işi iftira, bunların işi dedikodu. Bu ülkede biz daha okullar inşa edeceğiz. Daha inşa edeceğimiz yollar var, köprüler var, barajlar var, havalimanları var, Kanal İstanbullar var, tamamlanmayı bekleyen küresel projeler var. Bizim gündemimizde uzaya gönderdiğimiz ve göndereceğimiz uydular var. Bizim gündemimizde imal ettiğimiz ve edeceğimiz tanklarımız, piyade tüfeklerimiz, savaş gemilerimiz, denizaltılarımız, helikopterlerimiz, uçaklarımız, füzelerimiz var. Bizim gündemimizde Türkiye'nin sorunları var, Suriye var, Filistin var, Mısır var, Libya var, Tunus var, Myanmar var. Biz, bütün bunlarla beraber dünyanın her yerinde evet Türkiye var. Ekonomiyi daha da büyüteceğiz. Demokrasinin standartlarını daha da ileriye götüreceğiz. Dış politikada daha da aktif olacağız. Bizim 2023 hedeflerimiz var. O hedefleri tutturmanın mücadelesi içinde olacağız. Bizim gündemimizde büyük medeniyet yolunda insan, demokrasi ve şehir var. Onlar varsın ses kayıtlarını konuşsun. Onlar iftiraları konuşsun. Onlar esaret altında önlerine atılan kırıntılarla yetinsinler. Biz, işimize bakacağız. Türkiye sevdası ile biz yollara düşeceğiz. 12 yıldır söylediğimiz gibi biz, 'Durmak yok, yola devam' diyecek, durmadan, dinlenmeden, bu kutlu yolda yürüyeceğiz."

(Sürecek)

Muhabir: Fatma Can

Yayınlayan: Şükran Yücel

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Kabataş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title