Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bir kesimin aile kavramına alerjisi var, seçim öncesi de kadınları korkutmaya başladılar

Güncelleme:

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizde aile kavramına karşı alerjisi olan bir kesim eskiden beri var" ifadesiyle söz konusu kesimin aile kavramına savaş açtığını belirtti. 31 Mart seçimlerine de değinen Erdoğan, "Kadınları korkutmaya başladıklarını görüyoruz. Kadınların 31 Mart'ta korku siyasetini bir kez daha ellerinin tersiyle iteceklerine yürekten inanıyorum" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile Güçlenen, Türkiye'ye Güç Veren Kadınlar Programı'nda konuştu. Kadınlar için attıkları adımları dile getiren Erdoğan, "Kimsenin hayat tarzına karışmadık. Başörtüsüne özgürlük başta olmak üzere kadınlar lehine pozitif ayrımcılık yapılmasını anayasa kuralı haline getirdik" dedi.

"DÜNYANIN TÜM EMEKÇİ KADINLARINI YÜREKTEN SELAMLIYORUM"

İşte Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satır başları; " 8 Mart'ın barışa, dostluğa vesile olmasını diliyorum. Dünyanın tüm emekçi kadınlarını yürekten selamlıyorum. Annelerimize özellikle teşekkür ediyorum. Her kademede kadınların seçimlere yoğun ilgi gösterdiğini görüyoruz. Kendimizi bugüne kadar asla sloganlara hapsetmedik. Kadın politikalarında her zaman en idealin, en iyinin, en hayırlı olanın peşinde koştuk. Şiddetin önlenmesinden kadının güçlendirilmesine, istihdamdan hak ve özgürlüklere kadar geniş bir yelpazede yeni proje, programlar, strateji belgeleri açıkladık.

Erdoğan: Bir kesimin aile kavramına alerjisi var, seçim öncesi de kadınları korkutmaya başladılar

"GÜÇLÜ AİLE GELECEĞİMİZİN GARANTİSİDİR"

Aile toplumun temel direğidir. Aile kurumunun zayıfladığı dönemlerde tüm bireyler kötüye gitmiş, toplum kan kaybetmiş, zafiyet yaşamıştır. Güçlü aile, geleceğimizin de garantisidir. Güçlü ailenin ilk şartı hiç şüphesiz güçlü kadındır. Aile ile kadını ayıran, kadın ve aile arasında duvarlar ören her türlü yaklaşımı reddediyoruz, farklı ambalajlar içinde toplumumuza sunulan bu tür bakış açılarını sadece milletimizin değil, tüm insanlığın istikbali adına tehlikeli buluyoruz.

"CİNSİYETSİZLEŞTİRME POLİTİKALARINA KARŞI TEK BİR CÜMLE KURMAZLAR"

Ülkemizde aile kavramına karşı alerjisi olan bir kesim eskiden beri var; bunlar modernleşme ve Batılılaşma iddiasıyla aile mefhumuna karşı adeta savaş ilan etmiş durumdalar. Kendi kalıplarına uymayan herkesi ötekileştiren de yine bunlar. Kadının ve ailenin en büyük düşmanı olan cinsiyetsizleştirme politikalarına karşı tek bir cümle kurmazlar. Kendileriyle aynı ideolojik kabileye mensup bazı kibirli siyasetçilerin, başımızın tacı olan ev hanımlarını aşağılaması, ev kadınlarını hor, hakir görmesi karşısında gıklarını dahi çıkarmazlar. Kendi mahallelerindeki kadına yönelik tacizleri, şiddeti, haksız uygulamaları asla gündeme getirmezler.

Erdoğan: Bir kesimin aile kavramına alerjisi var, seçim öncesi de kadınları korkutmaya başladılar

"KADINLARI KORKUTMAYA BAŞLADIKLARINI GÖRÜYORUZ"

Kadınların önündeki engellerin kaldırılması konusunda neler yaptığımızı en iyi siz biliyorsunuz. Kimsenin hayat tarzına karışmadık. Başörtüsüne özgürlük başta olmak üzere kadınlar lehine pozitif ayrımcılık yapılmasını anayasa kuralı haline getirdik. Kadınları korkutmaya başladıklarını görüyoruz. Kadınların 31 Mart'ta korku siyasetini bir kez daha ellerinin tersiyle iteceklerine yürekten inanıyorum."

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Kadınlar Günü 8 Mart Dünya Kadın Yaşam Politika Haberler

500

Yorumlar (13)

Tamer Çakır:

kusura bakmayın bir kısım erkek veya kadının korkacak bir şeyi kalmadı sadece soluk alıyorlar

218
31
yanıtYanıtla
Gerçekçi Olalım:

bu politikalar bu şekilde devam ederse; ne insanlar yeni aile kurabilecek nede mevcut aileler varlıklarını koruyabilecek...

yanıt165
yanıt15
Tutankamon Hoca:

Nisa 32 göre korkmamaları lazımdı

yanıt0
yanıt0
Halil Yılmaz:

Bu kesim hangi kesim. Her seçimde ortaya çıkıyor sonra kayboluyor

235
8
yanıtYanıtla
Perwer:

Bir kesimin aile kavramına alerjisi olabilir ancak her kesimin enflasyon alerjisi olduğu kesin. Siz önce şu enflasyonu halledin.

218
11
yanıtYanıtla
Çilekli turşu:

Bu iş nasil döndü dolaşti yine 31 marta geldi ..Aile yapısı diye bir yapımi kaldi ..saygı sevgi bitti ..komşuluk bitti merhamet bitti ..ahlak bitti ..

67
2
yanıtYanıtla
Sansasyonel Salvo:

Bu milletin chpye alerjisi var reis , kapat gitsin

6
54
yanıtYanıtla
ali camgöz:

Bekonomibakanı belediye seçimiyle ugraşıncaya ekonomiye uğraşsın uçurumdan uçuyoruz

yanıt47
yanıt3
FATİH ARSLAN:

Bu dolar ve kiralar da beni korkutuyor. Sen ekonomiden sorumlusun ya , ne zaman durmasını engelliyeceksin..

50
1
yanıtYanıtla
Ahmet Gültekin:

Milletin cebi delik halk çaresiz kimse mutlu değil diz daha neden bahsediyorsunuz anlamıyoruz artık

30
1
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title